Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Групата концентрирајќи се на многу други нешта, како да подрзаборави дека ни претстои едно од најдобрите гостовања во Македонијава, Кратово. Иако е прилично рано одлична прилика да се консолидира групата и да почне да се припрема за овој натпревар. Одзивот за овој натпревар никако не треба да биде под знак прашалник. Мобилизацијата нека започне веднаш, без двоумење и без размислување. САМО ЗА ВАРДАР!
ДА ГО ПРЕПЛАВИМЕ КРАТОВО, АЈДЕ КОМИТИ!!!

462.png
Ако групата му мисли добро на Вардар дали ќе плати бензин за сите што сакаат да идат иако не се Комити? Имам другари не идат на утакмица али за друштво да ми прават..

Ако групата му мисли добро на Вардар дали ќе плати бензин за сите што сакаат да идат иако не се Комити? Имам другари не идат на утакмица али за друштво да ми прават..
Еве ти лајкче.

Да да секако, исто така и пред утакмица ќе плати кафана на тие со членска што се.
А за тие топ 10 што се со селфиња на фб од натпреварот против монпеље ќе има платен викенд во хотел Кратис (полн пансион). Аранжманот секако вклучува уште +1 лице.

П.С. Имаш лајкче и од мене.

Да да секако, исто така и пред утакмица ќе плати кафана на тие со членска што се.
А за тие топ 10 што се со селфиња на фб од натпреварот против монпеље ќе има платен викенд во хотел Кратис (полн пансион). Аранжманот секако вклучува уште +1 лице.

П.С. Имаш лајкче и од мене.
:jeeee::jeeee:

А воџата што ќе стаи на ФБ најратоборна фотка на шипка и ќе собере највеќе лајкчиња,ќе добие вработување како обезбеџење у Јане или келнер у х.Раша :-):-):-)

Не е некој спектакуларен гол на Фичо, ама Петковски кога ќе даде некој гол со таква елеганција и леснотија, јас ќе се прекрстам во Јасир.
Со Работнички првата утакмица даде еден убав гол за око кога му асистираше Хамба, сеа да му дадеш уште 100 обида ни еден нема да му влезе у гол. Да му ебам среќлијата, ној одвратен :pov:
Добро е тоа што од пријателскиве до сега Фичо е тој што има предност во стартен состав.

Клизачите на Глигоров и Јасир пред да го примиме голот :facepalm::boksix:

Николче и Јасирче ги прати до Скопје по Родео Меко. :sramezliv:

Како сме изгубиле денес бе :confused:
Од тоа што го гледав во прво полувреме, швеѓаните не чепнаа топка и не мрднаа од нивна половина.
И од тоа што видов, Дашјан неприметлив на крило, Шиљо како најистурен исто неприметлив.
Некој тренер што стварно си ја разбира работата, тешко би ги вклопил во прв состав идентични играчи како Дашјан и Ибро, и што останало да очекуваме од Кемалот? Да седи на клупа Дашјан, најверојатно тоа ќе да е кога имаш дегенерик прва класа за тренер.

Овој малиов Миранјан пак стрелец, слушнав добар гол дал, а не ја гледав утакмицата, некој што ја гледал да даде коментар го бива ли малиот? :)

Јас само второ полувреме го изгелдав и тоа од 55 мин некаде, и најчесто ние напаѓавме, мада немавме некоја посеризона шанса, се до голот, за да 2-3 минути по голот Павловиќ направи аматерска грешка и им поклони гол за победа.

Дефинитивно ќе биде тешко да се вклопат Дашјан и Ибро заедно во прв тим, поготово со Андреев на клупа. Дашјан не е за крило, ќе го утепаме, или Ибро да се проба на крило, или еден од нив двајца поназад, или пак двајцата заедно во средина како организатори со еден повлечен зад нив како деструктивец. Блажевски не е за шпиц, поготово ако е сам во нападот. Со Фичо функционираше добро, затоа што имаше слобода, се движеше повеќе, се извлекуваше да прими топка, вака тотално отсечен. Миранјан мене ме изненади припремиве, мада и реално не доби шанса есенскиот дел, а се приклучи касно односно кога почна првенството па не го видовме во право светло, што знам се труди, трча, се открива, мада и него го утепуваме кога игра како крило, и он подобро се снаоѓа како шпиц, може да се проба и со него како единствен напаѓач, тоа му е природна позиција а ни еднаш не го видовме таму. Глишиќ целосно ги утна припремиве, така да многу веројатно си ја изгуби позицијата за почетокот на сезонава, а и Петковски полека го губи местото во тимот иако и нема некоја конкуренција. Не знам зошто Спировски не го видовме денес само ?!
Ивановски/Миранјан
Блажевски ------------------------- Асани
Ибричиќ - Дашјан
Глигоров/Спировски
Попов - Грнчаров - Таневски - Хамбарџумијан
Пачовски​
Според мене ова е составот што треба да го гледаме во почетните кола, на градски лесно би требало да се справуваме со противниците, треба да одиме и на малце поголем посед и подолго да ја задржуваме топката кај себе, да наметнуваме висок пресинг, да диктираме темпо. Играчи има, ама дали има тренер да ги вклопи во една целина ...

Пачовски

Каква петорка имаме позади, плус на тоа да ги додадеме и Спировски/Глигоров/Деспотовски и мора да се бара скоро секој меч без примен гол...

Ни еден натпревар не изгледав од припремиве, битно сите напаѓачи се запишаа во листата на стрелци... Според мене Фичо и Миранјан ќе бидат пред Петковски според припремиве, иако не мора ништо тоа да значи... Штета што ќе мора Асани да игра во момент кога имаме каде-каде подобар избор на крилата....

Пачовски

Каква петорка имаме позади, плус на тоа да ги додадеме и Спировски/Глигоров/Деспотовски и мора да се бара скоро секој меч без примен гол...

Ни еден натпревар не изгледав од припремиве, битно сите напаѓачи се запишаа во листата на стрелци... Според мене Фичо и Миранјан ќе бидат пред Петковски според припремиве, иако не мора ништо тоа да значи... Штета што ќе мора Асани да игра во момент кога имаме каде-каде подобар избор на крилата....
Asani barem ima potencijal, ta so nego ta bez nego vo ligava ke si gazime so ovaj sostav i 100% sme prvi, vaka barem mozhime da go voigrame pa od natprevar vo natprevar da sozreva vo se podobar igrach :)

Има многу опции за пробување, пред се мислам на напад и средина, сега имаме и поширок состав, ама тоа правилото за играч под 21 година не утепа сезонава. Само Асани е кадарен за прв тим, Иванов и Серафимовски не се на ниво, Стојановски сега припремиве доста го форсираа ама пак не е сигурен за да го играш десен бек.. Ептен глупо правило е според мене ова, ако има квалитет ќе игра, без разлика на возраста, вака ако форсираш некој 18 годишњак што појма нема не значи дека ќе прерасне во играчиште, само му штети на клубот и на самиот играч. Асани има загарантирано место и може да си го лади, место најмногу да се труди и да се докажува од останатите.. многу повеќе би пружал ако влегува во 60-тата минута, ќе освежи напад ќе размрда игра, вака многу често се губи цела утакмица. Не за џабе УЕФА има правило да ништо не смее да му одредува на некој клуб кој да биде почетниот состав, памтам лани Куртоа во Атлетико кога беше на позајмица иако во договорот со Челзи стоеше дека не смее да игра против нив, играше затоа што тоа се коси со правилата на УЕФА

Asani barem ima potencijal, ta so nego ta bez nego vo ligava ke si gazime so ovaj sostav i 100% sme prvi, vaka barem mozhime da go voigrame pa od natprevar vo natprevar da sozreva vo se podobar igrach :)
Мислам дека нема потенцијал, со таа физичка градба тешко...

Back
На врв Bottom