kano
Farang
Значи за се имаш одговор... да не ти се верува. Ај кажи ми по кој основ проценија дека Блажевски вреди 10 000 евра месечно што не заигра сезонава во Азербејџан и го избација како партал од таму?! Сигурно огромна тепачка имало за неговите услуги, па мораше да се наддаваат дури за да го придобијат.
Како може само да го споредуваш Стојков со некој гној (убаво го нарече Кумплунгот) што врв у кариера досега му беше да настапува за наши треторазредни клубови?! Баш у тоа е муабетот што Стојков веќе изиграл за Вардар, ама ти очигледно многу лесно си заборавил. Еден од позаслужните за последната титула, како и може да се каже најзаслужен за првото место на паузата од минатата сезона, кое Самсоненко со неговиот тренер и појачањата што ни довлечка како Илчо, Трниниќ и Ловречиќ, за кои можеше да се расфрла со илјадници евра, успеаа да го изгубат за едвај 14-15 кола! Башка што човекот цела своја кариера ја градеше на страна и е некој марка за македонски рамки. И сеа ти го ставаш во ист кош со некој мочко и селендра како Петковски што се шлепа на грбот на татко му. Требал да изигра и он така за да добие таков договор... дај ти се молам не не заебавај!
Блажевски газеше за турново и не е точно дека немал друга понуда, на него му се даде исто колку што му нудеше шкендија. Исто со Спировски.
Не заборавив што има направено јас сум сеуште да се земе Стојков ама не ми се свиѓаат неговите потензи, педерски беше да се договориш па да киднеш кога знаеш дека е готова работата само затоа што ете имаш шанса да се продедеш повеќе во Кина. Исто и со непочитувањето на клубот, мораше да дојде во СК да се договори како треба. Лојалност во спортот се цени, јас го разбирам дека е во години кога МОРА да прави пари ама таа негова авантура во кина и романија нас не чинеше место во европа ако не и титула. Се што пред тоа направи посра со една постапка а потоа неќеше да дојде да се договори како човек и да го испочитува клубот и газдата. Го сфаќам и Самс, негови пари се зошто да му ги даде на некој таков, ако треба ќе донесе некој друг, плус минус неколку илјади евра на него не му прават разлика, човекот пробува да изгради клуб и да воспосотави какви такви принципи.