Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
^Јасно е се тоа, ама и ние треба да разбереме дека за да профункционира се како што треба потребно е време. Не е фудбал исто ко ракомет, треба полека да се развива школата, инфраструктурата, фан шоп-от, интернет страницата се најмал проблем тоа лесно се средува, она што е битно во моментов е да се донесат квалитетни играчи за нашава лига, да не се изгубат овие 2 години во празно, да освојуваме барем домашно првенство, да се најде асален тренер и полека да се склопува тим кој би можел да направи некое поголемо достигнување во Европа. Потребно е време, тоа е факт, ама бар за домашно првенство не е тешко да склопиш тим за титула, ама со овие кадри кои што се во моментов, од тренер па до управа директорчиња и се остало, ништо не правиме

Абе јас сам сигруно организација, маркетинг, засилувања без проблем ќе ги поставам на повисоко ниво одколку овие сеа што се 15тина луѓе, а не па да не остави Самсоненко 5-6 луѓе од форумов, па Вардар ќе го направиме на ниво на сите светски клубови, ама разликата помеѓу нас и овие што се во вардар, е што тие до вчера ништо не знаеле за Вардар, не ни мислеле дека ќе бидат на функција на Вардар и воопшто во спортска екипа некоја. И сеа се ко изгубени во време и простор. Е тоа е за жал реалнсота, во Вардар работат луѓе кој уво не ги боли за Вардар затоа и на ова ниво сме, и 100 милиона да имаме, џабе некој кога не разбира не разбира, а додуша и овие намерно се прават на три ипол и се прават глупи, и си полнат нивните џебови а Вардар не е битен.

Треба време да али со вистински потези... Главното е маркетинг да живнее малку Скопје и децата да ги научат од мали што значи Вардар, да се серам у таа шема да пијам кафе у центар и да јадам гомна за све и свашта(ако се они место тие подобро ќе е) а не можам да најдам време за стадион и за Вардар, тие најлесно ќе ги натераш да дојдат на стадион само со маркетинг, сите знаеме како оди тоа, луѓе одат по други луѓе не дека било нешто по убаво или по вредно. Се си бара работа и посветенос на таа работa, не може никој да ме убеди дека треба само време.. прво треба квалитетна работа па после време и резултати, има тука луѓе на форумот што одвојат по неколку часа и ќе ископат информација за некој играч.. а не може тоа да го направат од нашата управа, па носат засилувања како овој голманот, што е уствари смешно.. Ако не најдам по добар голман од него во Македонија сите исплукајте ме, а да не зборам за Кројачот, копачот и ред други "екстра" засилувања!

Тоа е проблемот, вистинските луѓе да се постават. Сите што се мотаат во Вардар гледаат само лични интереси, промовирање свои играчи и лапање лесни пари, ги заболе нив за Вардар.. Многу тешко дека ќе се подобри нешто во ФК наредниве година две, а какви очекувања имавме и какви најави имаа :facepalm: Па да му ебам матер со претходната управа имавме подобри резултати

Go najdoa ovca na Sams i sega ke go strizat ovie znalcive, ali ke im dojde kraj ne se sekirajte..uste malku, siguren sum.

Едно треба да ни е јасно во Вардар сериозно не се работи, моментално тие вработените не се на ниво ни на аматери! Еее ФК Вардар клуб со традиција, богата историја, верни навивачи, и ред други работи тие ништо не искористија.. Замислете малку трошок а како ќе личи да се направи просторија во која ќе има се за ФК Вардар од почетокот до крајот со слики, трофеи и други занимливи работи(да научат малите деца што како од мали нозе)... Да се отвори Фан Шоп да се земат обележија од ФК Вардар, да се направи асална страница, на која ќе има интервју со играчите тренерите, да има извештај добар со видео клип и ред други работи(а не по 2слики и 2 реченици), по овие работи ќе видите дека Вардар не функционира како што треба! Треба многу труд да се вложи Вардар да дојде на ниво како што му доликува.. За трансферите да не зборам.. за мене Вардар треба да функционира на следниот начин: Се формира јака младинска академија, со добри стучни лица, кој ќе внимават на малите, да се соберат сите добри таленти во ФК Вардар, и да се промовират во првиот тим, со тоа тоа и Вардар има плус и македонскиот спорт.. За трибините треба само мали маркетинг трикови да се вратат луѓето на трбина.. Мислам дека неколку тие од нас што коментираме да не ставе во ФК Вардар сега ќе бевме светлосни години напред од ова што е сега моментално ФК Вардар од причина што ние го сакаме и живееме за ФК Вардар.
Со согласувам,ептен споро се развиваме,ептен оние проекти шо треба да ги има еден клуб,не се ни реализираат до крај како треба ....ќе ја земам Шкендија,антипатична ви е,но мене ми е вистински модел на управа како функционираат,за многу краток период,јак признат спортски директор,добри појачувања,па и ебан лајвстрим способни се да направат,додека ние ништо од тоа,Вардар,вчера играше,ни видео ни нишо од играта да се види ... значи едноставни работи,да не може да се напраат :D извинете, пис офф сум

Вака без стрим полесно е да излажат, ќе кажат имале 15 чисти шанси ама немале среќа :D

Еве според мене место тие анонимни бразилци подобро ќе беше да стават некој млад наш играч.. Кој ќе научи доста од постарите во екипата и ќе се развие во екстра играч, така се прават млади играчи. Само што од клубот моментално немат време да размислуват на ваков начин. :)

Еве според мене место тие анонимни бразилци подобро ќе беше да стават некој млад наш играч.. Кој ќе научи доста од постарите во екипата и ќе се развие во екстра играч, така се прават млади играчи. Само што од клубот моментално немат време да размислуват на ваков начин. :)

Brazilcive se skapanici nevideni, neznam kako uste gi drzat u tim!!!

Се изнаредија и Вардарци и од нив абер не видовме.
Клубот ќе го биде кога ќе дојде некој богат странец кој сака да прави добро клубче и сите што ќе ги донесе да работат да бидат од странство, НИЕДЕН МАКЕДОНЕЦ да нема. Е тогаш ќе го биде клубот.

Богат странец најдовме, само што очигледно не е доволно богат и повеќе е дојден да си тера бизниси тука отколку да има некоја цел околу фудбалскиот тим. Сите останати околу него се Македонци кои врска немаат со спортот и се партиски аждери. На Самсоненко тоа не му пречи или пак толку знае за фудбалот и не може да оцени што е правилно, а што не.

A изминативе 15 години се изнаредија секакви ликови, само не Вардарци...
Поминале и Вардрци, пример Сетинов. Вардарец а еден од најголемите гробари на Вардар.
Ако испадне и точно муабетот со Васовски, уште пример дека најмногу си патиме од нашите. А Тетовче го сметав за најкадарен за Вардар, ама ете

Јас да сум би го запослил Џипун, Чирич, и така цепилдречат само. Кај нас гарант максимално ќе се заангажирани и не би очекувал од нив да прават мучки
Џипун тренира дечиња, Чирич изиграва менаџер, во некој Европски клуб такви легенди како нив двајца после завршувањето на кариерите одма би добиле некои функции.
Кога му беше најтешко на Вардар, Сетинов кога палеше и гасеше, Џипун си ќутеше и без никакви примања ги водеше неколку категории од школата за да не згаснат, да не се разотидат.
Има и уште еден куп ликови како Јовче кои кога би биле конактирани со трчање би дошле да работат во Вардар

Најважно е тој што ќе земе клубот да држи контрола добра, ако он ги држи цврсто нема никој да прави матни игри, нема да може затоа што зависи од друг што е над него и кој дава пари.. Али очигледно Самсоненко слабо ги држи конците во ФК, па овие си играат игри, од кој си вадат добри парички..

Всушност истите тие Вардарци и го уништија Вардар.
Ни го закопаа и доуништија клубот кој ни беше на работ на бездната. Сетинов,Панчев... да не ги набројуваме.
Нив не ги интересира Вардар. Нив ги интересираат само парите и што повеќе да наштетат.
Затоа такви ликови никогаш не биле респектирани од мене и нема ни да бидат без оглед колку и што направиле додека го носеле нашиот дрес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom