Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
За со ОФК што треба да плачи и да ги кара? Дајте бре мислете малку со тоа главите така ако направи на неколку дена пред старт на првенството и дерби има само да ги скрши ментално. Вака опуштено и карантин ко што им направи да ги прибере малку да ги спреми. За мене тоа е одлика на некој што разбира водење на екипа. Од навијачки аспект те сваќам нема некој што би се задоволил со тоа срање против офк поготово ако е постар и памти како сме ги мачкале во ју. Сепак треба да се размислува со ладна глава, затоа е и платен, ние сите мислиме емотивно.

Се слагам дека со оваа екипа треба да газиме ама не газевме со боби. На тв што видов во гости никаде не доминиравме. Се мачевме секаде. Боби е добар човек ама за тренер не го бива.

Искрајно како дошол во Вардар нема врска. Во тој момент само Ѓоре беше слободен од асалните тренери мада мене Ѓоре не ми се свиѓа многу многу. Да не бидам грешно разбран, Ѓоре повеќе заслужува и мислам со него се преговараше. Што бидна кој знае...

За пари барање ако е вистина тоа е веќе друго и за тоа да лета. Нема оправдување. Само да не е некоја приказна некако не ми се веруе тоа многу многу
Дојде со партиската книшка што ја има и што има огрмен лав на чело па дури си дозволува да иде на митинг на ДПМНЕ во Битола, така има дојдено во Вардар.

За со ОФК што треба да плачи и да ги кара? Дајте бре мислете малку со тоа главите така ако направи на неколку дена пред старт на првенството и дерби има само да ги скрши ментално. Вака опуштено и карантин ко што им направи да ги прибере малку да ги спреми. За мене тоа е одлика на некој што разбира водење на екипа. Од навијачки аспект те сваќам нема некој што би се задоволил со тоа срање против офк поготово ако е постар и памти како сме ги мачкале во ју. Сепак треба да се размислува со ладна глава, затоа е и платен, ние сите мислиме емотивно.

Се слагам дека со оваа екипа треба да газиме ама не газевме со боби. На тв што видов во гости никаде не доминиравме. Се мачевме секаде. Боби е добар човек ама за тренер не го бива.

Искрајно како дошол во Вардар нема врска. Во тој момент само Ѓоре беше слободен од асалните тренери мада мене Ѓоре не ми се свиѓа многу многу. Да не бидам грешно разбран, Ѓоре повеќе заслужува и мислам со него се преговараше. Што бидна кој знае...

За пари барање ако е вистина тоа е веќе друго и за тоа да лета. Нема оправдување. Само да не е некоја приказна некако не ми се веруе тоа многу многу
Ако имаше донстоинство сам ќе си дадеше отказ после 8 неуспеха ;)

Играчите се скршени уште кога дојде Џиџи. Припреми нула во Анталија, еден ден тренинг, еден ден одмор, а пази на припреми си :facepalm:

Епа Ѓоре не седел со градоначалникот у кафана до 3 саат после полноќ, затоа е не беше поставен он. И Ѓоре не е за во Вардар. Или Чеде, или Хаџиевски.

Имаме играчи во Наполи,ВБА,Волфсбург,Мајнц,во Бриж и уште 3-4 играчи во други посолидни клубови низ Европа.За разлика од некои други земји не користиме дијаспорци. Индонезиец или тајланѓанец некаде да успее ? ;)
Што го ебам дали играч во дивата или не,на 35 години и 10 кила вишок си прави што сака.Тоа не можеше ни против второлигаши во Хрватска да го прави.:D

Вардар со добар терен и добра инфраструктура многу добар фудбал може да игра и тоа со мизерен буџет од милион евра...со тој буџет ни во Африка не си нешто.
Ваљда си ги гледал на градски во последниве 2 сезони утакмиците......не се толку лоши играчиве наши.За некое 3-5 место во Србија/Хрватска сигурно се.......не можеш да имаш толку слаба база на играчи,а толку добри репрезентации.Во регионов сите имаме доста солидни репрезентации,па иако ФИФА рангот не спуши многу доле сепак можеме рамноправно да се носиме со доста подобро рангирани селекции.
Факт е дека просечниот македонски 15 годишни игра подобро фудбал од просечниот му врсник во некоја од тие земји.Се дур е така ќе бидеме фудбалски подобри од нив.....

Абе ти сваќаш дека во индонезија и тајланд има играчи што зимаат и по 1 мил годишно? Попов не зима толку бе, што би барале они во европа ако не се поплатени од тоа? Не е тоа равниште. Башка ми споредуваш играчи а не лига. Јас ти викам Вардар да игра во тајландска лига ќе се бори за средина на таблела. Не биди смешен види малку што тим има Маутунг од тренер па надоле (види кој интернационалци ги има) па ќе правиме муабет. Ние имаме играчи од втора кипарска лига они имаат 3ца што играле на светско бре. Ама ајде ние лекции ќе им држиме, :pos:на сон тоа.

Како исрачуна дека би биле 3-5 во србија кога офк не растури. Абе телеоптик ќе ни ја извади душата. Свати дека сме далеку под балканско ниво на екипно равниште. Тоа што репрезентативно ги мачиме е највеќе оти играме од инат и доста затворено. Од прва минута они се под притисок да победат за нас бод е ко планина. Биди реален далеку сме он било која балканска лига дури и босанската
--- надополнето: 14 март 2013 во 13:16 ---
Дојде со партиската книшка што ја има и што има огрмен лав на чело па дури си дозволува да иде на митинг на ДПМНЕ во Битола, така има дојдено во Вардар.

Заеби политика, јасно ми е ама не ме занима тоа. Чув за митингот во бт, сељак невиден место на тренинзи да мисли он тоа прави ама тоа ти е. Државата ни е таква, ние сме си криви...

Дали ја гледаше утакмицата со Тетекс? Дали ја гледаше утакмицата со Пелистер?
Или идеш само на Градки, кога се игра некое дерби?
Факт е дека на Градски нема екипа во нашево првенство што може да ни парира. Ама што праиме на гостинските терени?

Ако е така, и со Боби газевме на домашен терен, једино со Металург немавме резултаат, а имавме игра.
Не се пали и ти оваа сезона сум бил на преку 10 утакмици на Вардар. И оваа е убедливо најубава игра на Градски во последните неколку години мечот на Вардар со Шкендија. Кога Вардар имал подобра игра за око? Кога во последно време Вардар играл толку офанзивно? Утакмицата на Вардар со Шкенндија е најдобрата и најубавата утакмица што Вардар ја изиграл во последните 3 години. Затоа кажав треба да се остаи уште малку време да видиме во кој правец ќе иде Вардар. А може и во право е Фаранг што вика дека може треба повеќе време да му оставиме време на џиџи. Да не заборавиме и кошаркарите пред Еп во Литванија 2011 на припремите го освоивме последното место на турнирот на земјите од Бивша Југославија. Прата утакмица со Црна Гора ја изгубивме скоро сите ги отпишаа. И на крај кога почна серијата од победи стигнавме до 4 место на ЕП во Литванија во кошарка. Затоа да не избрзуваме, затоа реков да му оставиме малку време на Џиџи па после да му судиме.

Пошто не сум многу многу запознаен со ситуацијава во Вардар, може некој да ми каже зошто го избркаа Милевски и како дојде, односно кој го бутна Џиџи?

Ако имаше донстоинство сам ќе си дадеше отказ после 8 неуспеха ;)

Играчите се скршени уште кога дојде Џиџи. Припреми нула во Анталија, еден ден тренинг, еден ден одмор, а пази на припреми си :facepalm:

Епа Ѓоре не седел со градоначалникот у кафана до 3 саат после полноќ, затоа е не беше поставен он. И Ѓоре не е за во Вардар. Или Чеде, или Хаџиевски.

Престон пред неколку години победи 14 пријателски по ред. Клубски рекорд. Истата година испадна од лигата. Едно нерешено во БТ и 3 бода во СК со искра. За сега ок е, мада требаше 6. Се надевам не било тоа политичка одлука да ги спасиме клошарите од бт.

Не ги мешај Ѓоко и Чеде не беа слободни тогаш.

Не се пали и ти оваа сезона сум бил на преку 10 утакмици на Вардар. И оваа е убедливо најубава игра на Градски во последните неколку години мечот на Вардар со Шкендија. Кога Вардар имал подобра игра за око? Кога во последно време Вардар играл толку офанзивно? Утакмицата на Вардар со Шкенндија е најдобрата и најубавата утакмица што Вардар ја изиграл во последните 3 години. Затоа кажав треба да се остаи уште малку време да видиме во кој правец ќе иде Вардар. А може и во право е Фаранг што вика дека може треба повеќе време да му оставиме време на џиџи. Да не заборавиме и кошаркарите пред Еп во Литванија 2011 на припремите го освоивме последното место на турнирот на земјите од Бивша Југославија. Прата утакмица со Црна Гора ја изгубивме скоро сите ги отпишаа. И на крај кога почна серијата од победи стигнавме до 4 емсто на ЕП во Литванија во кошарка. Затоа да не избрзуваме, затоа реков да му оставиме малку време на Џиџи па после да му судиме.
Јас сум бил на 90 посто од утакмиците, и сеа треба да си ги мериме?
Ти најголемиот број на утакмици што си бил, сигурно си идел на Градски, и тоа уште додека Боби беше тренер.

Ги немаш следено сите утакмици на Вардар на домашен терен, затоа нема да ти го сфатам тоа сериозно, кога Вардар задњиве години игиграл подобра утакмица од таа со Чеченија ;)

Најдобра утакмица знаеш кои не без задњиве 2 години? Со Рабтнички на Градски кога дебитираше Илчо, кога ги тепавме со голот на Фичо, и со Шкендија на Градски кога уште за нив играше Хасани. Тогаш ги тепавме 2-0.
И со Боби имаше доста добра игра на Градски, со Работнички прво коло, кога на полувреме ги водевме 3-0, на крај заврши 3-2, ама какво прво полувреме изиграа нашите, па па па...

Јас сум бил на 90 посто од утакмиците, и сеа треба да си ги мериме?
Ти најголемиот број на утакмици што си бил, сигурно си идел на Градски, и тоа уште додека Боби беше тренер.

Ги немаш следено сите утакмици на Вардар на домашен терен, затоа нема да ти го сфатам тоа сериозно, кога Вардар задњиве години игиграл подобра утакмица од таа со Чеченија ;)

Најдобра утакмица знаеш кои не без задњиве 2 години? Со Рабтнички на Градски кога дебитираше Илчо, кога ги тепавме со голот на Фичо, и со Шкендија на Градски кога уште за нив играше Хасани. Тогаш ги тепавме 2-0.
И со Боби имаше доста добра игра на Градски, со Работнички прво коло, кога на полувреме ги водевме 3-0, на крај заврши 3-2, ама какво прво полувреме изиграа нашите, па па па...
Не ја сфаќаш поентата. Џабе да зборам понатака. И го сведуваш муабетот ти си бил 10 утакмици врска немаш јас сум бил на 15 утакмици. Друго е поентата

Не ја сфаќаш поентата. Џабе да зборам понатака. И го сведуваш муабетот ти си бил 10 утакмици врска немаш јас сум бил на 15 утакмици. Друго е поентата
Јбг, не сум толку интилегентен ;)

Знаеш ли што е мојата поента? Ти си бил на 2 утакмици откако Џиџи е тренер, со ОФК и со Шкендија, и викаш дека Џиџи не е грешка, само ради тие 2 изгледани утакмици?

Јбг, не сум толку интилегентен ;)

Знаеш ли што е мојата поента? Ти си бил на 2 утакмици откако Џиџи е тренер, со ОФК и со Шкендија, и викаш дека Џиџи не е грешка, само ради тие 2 изгледани утакмици?

А ти го отпиша откако освои 4 од 6 бода на 2 дербиња и направи +1 поен во однос на вториот? Глупо е да манипулираме со бројќи и вака и така може да испадне зависи од што поента сакаш да постигнеш. Сепак треба да се гледаат официјалните утакмици другото е само за темпирање форма

Ти си бил на 2 утакмици откако Џиџи е тренер, со ОФК и со Шкендија, и викаш дека Џиџи не е грешка, само ради тие 2 изгледани утакмици?
A ти во Анталија да не беше па да ги гледаше во живо припремите па повеќе утакмици на Џиџи да не си изгледал од мене? Ти го кажав пример со кошаркарите во Литавнија, катастрофи беа на припреми губеа , дури и првата утакмица ја изгубија од ЦГ, и на крај влегоа во серија и освоивме 4 место. За разлика од над Хрватска газаеше на подготовките , а на Еп се посраа не успееја ни во втората фаза да поминат. Што ако и со џиџи истиот случај? Затоа реков треба да се остави време од неколку уткамици не повеќе од 5 да се види во кој правец Вардар ќе игра. Од можни 6 вардар освои 4 бода. Ако не продолжи Вардар со добри игри понатака треба Џиџи да добие отказ. Ако продолжи со добри игри Вардар , Џиџи треба да остане. Тоа е тоа. Ај да не отворам тема за успешните тренери на Вардар да зборам за бисерите на Илчо додека беше на клупа на вардар. Како од 2спрема 1 водство во гости против бате за 5 минути изгуби 3 спрема 2. И да не зборам за тоа колку убав фудбал играше Вардар кога беше Илчо тренери, итн ,итн.

A ти во Анталија да не беше па да ги гледаше во живо припремите па повеќе утакмици на Џиџи да не си изгледал од мене? Ти го кажав пример со кошаркарите во Литавнија, катастрофи беа на припреми губеа , дури и првата утакмица ја изгубија од ЦГ, и на крај влегоа во серија и освоивме 4 место. За разлика од над Хрватска газаеше на подготовките , а на Еп се посраа не успееја ни во втората фаза да поминат. Што ако и со џиџи истиот случај? Затоа реков треба да се остави време од неколку уткамици не повеќе од 5 да се види во кој правец Вардар ќе игра. Од можни 6 вардар освои 4 бода. Ако не продолжи Вардар со добри игри понатака треба Џиџи да добие отказ. Ако продолжи со добри игри Вардар , Џиџи треба да остане. Тоа е тоа. Ај да не отворам тема за успешните тренери на Вардар да зборам за бисерите на Илчо додека беше на клупа на вардар. Како од 2спрема 1 водство во гости против бате за 5 минути изгуби 3 спрема 2. И да не зборам за тоа колку убав фудбал играше Вардар кога беше Илчо тренери, итн ,итн.
Друже сите утакмици што се играа во Македонија, откако се вратија нашите од Анталија ги изгледав ;)
И не ми мешај кошарка, ова она...

Пелистер да не беа толку умрени, ќе не тепаа за Добро Утро ;)

Кажав во нашево првенство, и без тренер нашите треба да тепаат.
И по тоа треба да заклучиме дека Џиџи е добар тренер, зошто ја тепал Шкендија, зошто изиграл нерешено на гости со Пелистер?

Илчо тоа што го направи со Вардар, а го продужи Боби, Џиџи го заеба откако стана наш тренер.

Не се пали и ти оваа сезона сум бил на преку 10 утакмици на Вардар. И оваа е убедливо најубава игра на Градски во последните неколку години мечот на Вардар со Шкендија. Кога Вардар имал подобра игра за око? Кога во последно време Вардар играл толку офанзивно? Утакмицата на Вардар со Шкенндија е најдобрата и најубавата утакмица што Вардар ја изиграл во последните 3 години. Затоа кажав треба да се остаи уште малку време да видиме во кој правец ќе иде Вардар. А може и во право е Фаранг што вика дека може треба повеќе време да му оставиме време на џиџи. Да не заборавиме и кошаркарите пред Еп во Литванија 2011 на припремите го освоивме последното место на турнирот на земјите од Бивша Југославија. Прата утакмица со Црна Гора ја изгубивме скоро сите ги отпишаа. И на крај кога почна серијата од победи стигнавме до 4 место на ЕП во Литванија во кошарка. Затоа да не избрзуваме, затоа реков да му оставиме малку време на Џиџи па после да му судиме.
Od kaj si bil na 10 utakmici koga pred utakmicata so skendija prasuvase kartite kolku se na juzna. Miting ne e utakmica....

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

Da si bil na tolku utakmici nemase da onaniras na pobedata so skendija zosto sekoja utakmica doma sme tolku dominantni

Нема врска дека била најубавата утакмица.
Дека не си одел со години на утакмици спознава по тоа што не знаеш ни оваа сезона што се случувало. Со Турново тепавме 5-1, а можевме комотно 15 гола да дадеме. Со Силекс тепавме 5-0 и истотака мечот беше одличен и можевме уште многу да дадеме.
Впрочем годинава сите си заминаа со 3+ голови од Градски, освен Металург кој е единствена екипа која извадси нерешено. Другите не само што беа торпедирани туку беа и максимално надиграни, освен Пелистер кој се држеше можеби и најсдобро од сите противници.
Проблемот се јавува на гости, а Џиџи на првиот меч не покажа ништо поразлично, пошто во Битола немавме ниту една шанса освен мешаница по еден слободен.
Да не правиме муабет колку поквалитетен состав имаме од останатите екипи.
Земи во предвид дека Шкендија не се знаеше ни дали ќе игра во првенството, дека клучните играчи на крај им сеприклучија, и плус оистанаа без Неџипи кој им беше пола екипа.
Офанзивна тактика имаше и Милевски, од тука може да се заклучи колку си го прател Вардар...
Џиџи не е сакан ради други работи. И да освои двојна титула пак нема да биде обожуван, пошто е длабоко навлезен во политика, дреме по митинзи, плус се дрзна и со фановите да се закача. Плус начинот на кој беше поставен во Вардар...
Двојна титулча со ваков состав се очекува од секој тренер, и јас да бидам тренер ќе освојан двојна титула.
Човеков внесува некоја негативна атмосфера во тимот а и на трибините.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom