Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Иначе Таневски срвен картон,не беше за црвен стварно според мене,одлгуми малце играчот од Тетекс али нема врска.Иначе Јорде наркоманот стлано јаде ремет од нас,денес колку беше изреметен толку колку што е тежок посебно песната дојди Јорде џоинт да ти дадам ако бидеш добар и на к*р ке те качам :D иначе зашто Симов не брани веке,јест да и Захов е добар ама Симов е стварно голманиште...

Слики/видео ќе има?

Честитки за победата!

Се гледа дека многу фалат Оса и особено Ранџеловиќ. Дечките ја држат средината. Реално недозволиво промашени многу чисти ситуации за гол, а и Јорде се повампири. Знаев дека ќе брани ко луд, увек е така кога игра против Вардар. Судијава толерираше премногу задржување од страна на играчите со што не дозволуваше да се развие игра, а и не знам кој курац му даде црвен на Таневски! Сега ќе ни фали за најбитните утакмици. Како и да е, добро е што ги освоивме трите бода и веќе 3-4 утакмица сезона покажаа дека играат до задњи момент! Особина што не беше вообичаена претходниве години...

Sajber da se javi na recepcija, duzen e ko grcka :)
шо бе дужен, си ја врати кладбата само 1-1 сме сега :icon_mrgr:
Порадувај се таму кај ти давам можност да се вратиш во игра :icon_lol:

Заслужена победа иако дојде со гол во последните екунди.
Бевме подобар противник во текот на целиот меч, на катастрофалниот терен поради лошото време.
Многу непотребни остри стартови во првиот дел. Али ќе му скинеше нога на Костовски по што ќе се запукаа за малку играчите.

Man of the match Јорде :)

Се повампири, знсаев дека вака ќе брани :facepalm:

Вардар имаше неколку сто постотни шанси:
Ивановски од некоолку метри проба да го лобува Јорде ама топката заврши над пречката.
Костовски излезе сам пред Јорде, али не успеа да го совлада.
Ивановски имаше шут клизна на една нафрлена топка, али Јорден успеа со прстите да ја одбие покрај стаивата.
Петров еднашка се фрли со клизач, али Јорде ја фати со рамо...
Најголемата шанса, Огбона се посрамоти :facepalm:
Од пет метра го утна цел гол, откако еден од дефанзивците на Тетекс заспа, па овој му се прикраде од позади.

Може имаше уште некоја шанса, али овие беа сто постотни, прд Стојаковиќ по една извонредна акција да избие сам пред Јорде и да ја искине мрежата :icon_mrgr:

Тетекс не беа лоши. Се бранеа цврсто иако лесно испаѓаа во некои случаи. Имаат потенцијал за повисок пласман.

Како бе сме добиле црвен? КАко сум го пропуштил тој момент :eek:

Одбраната беше ко под конец.
Зошто отсуствуваше Оса денес? Ептен фалеа со Ранѓеловиќ...
Игравме 4-4-2 со Мичка-Таневски-Вајс-Бошкоски, Петров-Стјепановиќ-Стојаковиќ-Лико и Костовски-Ивановски во нападот.
Цикарски влезе место Бошкоски, Огбона место Костовски...

Од кај нас мислам дека Стојаковиќ изигра најдобро. Се надевам ја враќа формата од почетокот :D

Инаку имаше и еден непријатен момент. Кога во скок дуел со Ивановски капитенот на тетекс остана да лежи на тревата.
Никој не примети дека се онесветил и го голтнл јазикот. Ги фати паника сите, ама брзо го освестија...

На трибините бевме одлична бројка 700 души отприлика. Навивање така-така. Имаше неколку пароли али везе немам што пишуваше.
Имаше и 30-тина Војводи, кои како и секогаш извадија добри димни :icon_mrgr:

Abe zar ne mislite malce Ilco i nekoj mlad da pusti da zaigra sega koga sme far far away behind all other teams?!Kazete predlog koj ili koi igraci od mladinskiot tim na Vardar bi bile veke pogodni za nastap sega vo prviot tim?! Stavete i po nekoe video od niv ... :D

Abe zar ne mislite malce Ilco i nekoj mlad da pusti da zaigra sega koga sme far far away behind all other teams?!Kazete predlog koj ili koi igraci od mladinskiot tim na Vardar bi bile veke pogodni za nastap sega vo prviot tim?! Stavete i po nekoe video od niv ... :D
Немаме брат добри младинци искрено...

На почетокот на неколку меча играше Дарко Ѓурчиновски, ама после го позајмија по други екипи...
Од другиве Ацевски некогаш добива шанса во средината, а памтам во купот во игра влезе еден Мургиќ или како и да беше :)

Овој Колеќевски како топче бил:pos:

А Огбона е како џин... Ако сега ослабел 5 кила ондак колкав бил претходно :pos:
Али битно го носи мојот омилен број 24 :icon_mrgr:

Инаку не сме до толку надмоќни...
Искрено во Тетово ќе не очекува многу тежок меч дури можно е и да загубиме...

Бтв Металург кикснаа, така да сега сме на сигурни +7 :)

Друго ќе биде со Шкендија, сигурно нема да играат со сите играчи во одбрана, па ќе биде полесно да се нападне според мене. Тетекс 2 пати така ни изигра и имавме огромни проблеми, Охрид одигра слично во Скопје и повторно имавме проблеми. Мислам дека повеќе ни лежат оние екипи кои не се целосно насочени кон одбраната :)

Друго ќе биде со Шкендија, сигурно нема да играат со сите играчи во одбрана, па ќе биде полесно да се нападне според мене. Тетекс 2 пати така ни изигра и имавме огромни проблеми, Охрид одигра слично во Скопје и повторно имавме проблеми. Мислам дека повеќе ни лежат оние екипи кои не се целосно насочени кон одбраната :)
Се снаоѓаат сите кога се бранат на лош терен, кај што неможе да се движи топката :icon_mrgr:
Тетекс имаа премногу среќа и во првиот и во овој меч, ако не дадевме гол ќе се убиев :facepalm:
Којзнае каков ќе биде теренот во Тетово во среда :facepalm:

DSC_7492.jpg

http://www.mkd.mk/18643/sport/madza...rajkovski-pobeduva-so-desetmina-vo-90-minuta/

Во тешка дилма сум :( на утакмица не ме пуштат заради безбедносната состојба :facepalm: . Се мислам дели да избегам и дали вреди. Некој совет од вас постарите :D
--- надополнето: 11 март 2012 во 11:03 ---

грешка е тоа од 14 почнува утакмицата.

Сајче,ти ли си брат? Не те пуштија ли од дома ?

Back
На врв Bottom