Фан Клуб: Валенсија

Kuman trebase odamna da si odi, zamisli da dojd trener vo Real i da se skara so Raul, pa garant ke go ubijat

barem je imaat najdobar stadion u vtora liga a drugite timovi ke imaat klasa igraci za dzabe pari, Vill, Silva, Visente, Hoakin, Baraha, Albelda, Migel cccccc

на шпанската даваја на вестите дека го отпуштиле куман и на негово место ке го клаеле некој поранешен играч на депортиво

Куман заработи отказ

Шпанските медиуми открија дека Роналд Куман забаротил отказ и веќе не е тренер на Валенсија.

La Opiniуn de Tenerifeобјави дека бордот на директори на Валенсија му врачил отказ на тренерот Куман, откако тимот од Местаља вчера доживе дебакл на гостувањето во Билбао. Претходно и Marca произлесе со слични информации велејќе дека бордот на директори по денешниот состанок решиле да му врачат отказ на тренерот Куман.
Куман дојде во Валнесија по само неколку месеци од почетокот на сезоната откако тренерот Кике Санчес Флорес по 9 кола заработи отказ.
Но наместо да ја врати на старите победнички патеки, Куман ја однесе Валенсија во многу незавидна позиција бидејќи се наоѓаат на само три бода од зоната за испаѓање.
Единствена светла точка е победата во Купот на Шпанија, која им обезбеди учество во УЕФА Купот за наредната сезона.

Валенсија без тренер.
Интересно би било, екипа во втора лига во Шпанија да игра Уефа Куп. (не го посакувам тоа, ама ај си замислувам како би било). хехе. ај нема да испаднат бе, ќе се спасат.

Не верувам дека Валенсија ќе испадне,но мора да го подобри учинокот на домашен терен.На домашен терен Валенсија има најмалку бодови од сите екипи во лигата.

на шпанската даваја на вестите дека го отпуштиле куман и на негово место ке го клаеле некој поранешен играч на депортиво
.

фала богу веќе го сменија човекотосвен купот што го освои ама друг ништо салам не направи за Валенсија и заслужен му беше отказот страшен тим имаат Валенсија но се покажа лош потегот на Куман да ги отргне иконите на клубот од првиот тим и своеглавото однесување еве до каде догура Валенсија да се бори за опстанок СРАМОТа.Но сега ајдр овој Воро можеби ќе ги управе малку барем до средина на табела да стигнат.:salut:

ne trebase da go brkaat kuman bidejki ke igraat vo kupot na uefa a nema sansi da ispadnat koga pogas ke se razigraat tie zverovi

ne trebase da go brkaat kuman bidejki ke igraat vo kupot na uefa a nema sansi da ispadnat koga pogas ke se razigraat tie zverovi
Срамота е за еден толку силен составда се бори за опстанок.Годинава Валенсија требаше да биде е еден од најсериозни кандидати за титула.

Со тие играчи што ги има Валенсија требаше да биде меѓу привте 4!Овој Куман ја направи целата збрка,дури читам по весници бил горд за тоа што го направил во Валенсија:tapp:

Валенсија нема да испадне оваа година. Но факт е дека играчите го избркаа тренерот. Кога Куман отиде у Валенсија имаше расправии со неколку стандардни првотимци а потоа тој проблем му се удри од глава и наместо Валенсија да се бори за првите 4 позции сега се бори за опстанок.

Prifatete si ja REALNOSTA. Sakale ili ne VALENCIA ovaa sezona ke i kaze zbogum na PRIMERA, oti stvarno odigraa krajno neodgovorno i neseriozno. Toa e stvarno sramota za edna od TOP - 3te ekipi u Spanija. So bi rekle do v4era se borea za titula, a sea OPSTANOK (ALOooooo - OPSTANOK :uvo:).
Nemojte sea da si pomislite deka ja sum ti nekoj ANTI - VALENCIA FAN, ama koga i vie bi bile iskreni, bi kazale deka ovaa sezona se dupka i ispaganjeto ke im bide sosema zasluzeno. Zal mi e stvarno oti mene li4no VALENCIA mi bese zaedno so ATLETHICO MAD. najomilena ekipa u Spanija, ama po ova so go vidov od niv sezonava stvarno krajno me razo4araa (a siguren sum i na vas isto).
Ama najzalno od se ke bide toa so ke se rasturi celiov tim, odnosno ke treba da im kazete ADIO na zvezdite. Dokolku ispadnat mislam deka mnogu tesko potoa ke se vratat u 1. Liga ...
Tolku za sea od mene i posakuvam da se izborite za OPSTANOK ovaa sezona (dokolku ne e prekasno i docna za se,) i poveke sreka narednive sezoni koi se nadevam deka ke gi minete u 1. Liga u Spanija ... !!!*

POZ. :helou::helou:

Prifatete si ja REALNOSTA. Sakale ili ne VALENCIA ovaa sezona ke i kaze zbogum na PRIMERA, oti stvarno odigraa krajno neodgovorno i neseriozno. Toa e stvarno sramota za edna od TOP - 3te ekipi u Spanija. So bi rekle do v4era se borea za titula, a sea OPSTANOK (ALOooooo - OPSTANOK :uvo:).
Nemojte sea da si pomislite deka ja sum ti nekoj ANTI - VALENCIA FAN, ama koga i vie bi bile iskreni, bi kazale deka ovaa sezona se dupka i ispaganjeto ke im bide sosema zasluzeno. Zal mi e stvarno oti mene li4no VALENCIA mi bese zaedno so ATLETHICO MAD. najomilena ekipa u Spanija, ama po ova so go vidov od niv sezonava stvarno krajno me razo4araa (a siguren sum i na vas isto).
Ama najzalno od se ke bide toa so ke se rasturi celiov tim, odnosno ke treba da im kazete ADIO na zvezdite. Dokolku ispadnat mislam deka mnogu tesko potoa ke se vratat u 1. Liga ...
Tolku za sea od mene i posakuvam da se izborite za OPSTANOK ovaa sezona (dokolku ne e prekasno i docna za se,) i poveke sreka narednive sezoni koi se nadevam deka ke gi minete u 1. Liga u Spanija ... !!!*

POZ. :helou::helou:
valensia nema teoretski sansi da ispadne

нема да падне во втора лига валенциа,со осасуна ке победат ,а и во гости ке победат најдобро играт во гости.

билбао 5-1 валенсија
валенсија 0-3 барселона
валенсија 1-5 реал
севиља 3-1 валенсија
валенсија 0-3 виљареал

кој стигна му начука по 5. гол разлика -18. дури и од росенборг го примија :pos: .
давид силва, виља, хоакин, висенте, банега, мата... и без тренер да играја, требаше барем топ 4 да завршат
со осасуна играт дома не на гости и очекувам загарантиран влез во сегунда против зарагоза за 3 недели

Ќе се спаси Вале нема да испадне ама и ова шо му се случува е срамота, со такви играчи за опстанок да се бориш :tapp:... а кога ќе помислам дека го избркаа Кике Флорес кога беа 4 место со 5 бода помалку од Реал, изгледа за титула мислеле да се борат... :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom