Фан Клуб: Тиквеш Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата nzs
  • Време на започнување Време на започнување
Првенството ке почне на 8 март како што знам. За младинци

А јас знам дека е поместено за 14 март незнам поради кои причини така да се одложува за уште две недели:salut:

А јас знам дека е поместено за 14 март незнам поради кои причини така да се одложува за уште две недели:salut:

Изгледа тогај ке биде на 14. Сигурно се одложува затоа што лигата во која играме е "квалитетна" и има "доста многу" тимови. :pos2::pos2::pos2: :) Од 9 утакмици у сезона 5 се играат нормално :)

Изгледа тогај ке биде на 14. Сигурно се одложува затоа што лигата во која играме е "квалитетна" и има "доста многу" тимови. :pos2::pos2::pos2: :) Од 9 утакмици у сезона 5 се играат нормално :)

Тие што учествуваат или учествувале знаат како е па така да нема потреба од повеќе објаснување овој регион кај што играме и ние и вие е да не кажам дива лига едноставно Багра тоа е тоа брат кога не се мисле на младите и не се вложува толку и успеси ќе имаме.:helou:
П.с како што разбрав утре младинцитеи кадетите играат пријателска со Миравци..

Утре кадетите играат со Вардар-Неготино а со Миравци изгледа или сабота или недела ќе се играе.А за лигата кај шо се кадетите и младинците има доста добри тимови како Миравци,Брегалница,Тиквеш,Беласица,Прилеп МК и др.Евеи табела за полусесоната:

KADETI "B"- 1 LIGA

KONECNA TABELA-KADETI
1. Tikveс nacional 9 7 2 0 19:7 23
2. Prilep MK 9 6 1 2 27:10 19
3.GFK Negotino 9 4 2 3 19:17 16
4. Bregalnica 9 4 3 2 20:13 15
5. Belasica 9 4 2 3 23:10 14
6. Vasilevo 9 4 3 2 16:8 13
7. Ko`uv 9 3 2 4 17:14 11
8. Miravci 9 3 0 6 13:11 9
9. Profesional 9 2 1 6 13:23 7
10. Ilinden 9 0 0 9 5:59 0

KONECNA TABELA-MLADINCI
1. Prilep MK 9 6 1 2 24:17 19
2. Belasica 8 6 0 3 25:15 18
3. Tikve{ N. 9 5 2 2 21:14 17
4. Miravci 9 5 1 3 24:12 16
5. Vardar D. 9 4 3 2 22:19 15
6. Ilinden 9 5 0 4 19:22 15
7. Ko`uv 9 2 4 3 14:16 10
8. Bregalnica 9 1 3 5 13:20 6
9. Nov mileniyum 9 1 3 5 11:22 6
10. Profesional 9 1 1 7 13:29 4

Само кај младинците Тиквеш е прв ама е напишана нерешено затоа шо заврши 0-0 а беше земена службена затоа шо немаа судии Кожув

Ау каков натпревар бесе само тоа денеска хаха со не се степаа уште.Инаку ама ич не ми се свиѓаше играта на нашите надежи иако резултатот не го покажува тоа 4-1 и со право Славчо ја прекина утакмицата.Инаку каи нас најдобар според мене беше Игор Лазаров + и гол даде а стопер е а има и многу кои се прават некои големи ѕвезди а немаат веза
Денеска не видив некои интересен натпревар но се надевам дека во недела младинците ќе одиграат одлично всушност и најдобррите играат за младинците и за првиот тим паљ затоа мислам дека ќе одиграат одлично и белким нема да се глупират како денеска кадетите.позз

Ау каков натпревар бесе само тоа денеска хаха со не се степаа уште.Инаку ама ич не ми се свиѓаше играта на нашите надежи иако резултатот не го покажува тоа 4-1 и со право Славчо ја прекина утакмицата.Инаку каи нас најдобар според мене беше Игор Лазаров + и гол даде а стопер е а има и многу кои се прават некои големи ѕвезди а немаат веза
Денеска не видив некои интересен натпревар но се надевам дека во недела младинците ќе одиграат одлично всушност и најдобррите играат за младинците и за првиот тим паљ затоа мислам дека ќе одиграат одлично и белким нема да се глупират како денеска кадетите.позз

Kako и да е бацко мене ќеифот ми го прае тоа шо на неготинци сме му мавнале една воспитна а ногу ми е криво даа што не отиди да глеам ако паднеше ќотек ќе ги прекршеме селандурите од Дисан :vozbud::pos2: А за Иџо нема шо да се лафе играта сама покажуе колку му вреде он додека како шо спомна ти одредени деца знајме кои се се прават ѕвезди вака нака ни кур не бива од нив..:helou:

Во недела Тиквеш-Миравци пријателска(кадети и младинци) во 12 и 14 часот

ај оставејте повеке детали за клубот!ако може мислам? :helou: :wink:

Шаиноски е играч и тренер на ФК Преспа
Фудбал
Џевдет Шаиноски (35), некогашниот македонски фудбалски репрезентативец, уште е активен, во петтата лига на Данска, каде што игра за клубот на македонските иселеници, ФК Преспа (формиран во 1974 година).

- Во ФК Преспа од Копенхаген сум и играч и тренер. Во минатата сезона се искачивме една лига погоре, а од април почнува нова сезона, по која се надевам на пласман во градската лига на Копенхаген. Фудбалери на ФК Преспа се македонски иселеници или нивни деца родени во Данска - вели популарниот Џеко.

Шаиноски кариерата ја почна во Охрид, потоа играше и за Тиквеш, а во Македонија се истакна настапувајќи за Вардар. Познат е по головите од далечина, а убаво го памети и хрватскиот голман Дражен Ладиќ, на кого во Загреб му ја затресе мрежата со удар од 35 метри, во мечот Хрватска - Македонија 3-2, од квалификациите за ЕП 2000. Во странство тој настапуваше за екипите на НЕЦ Најмехен (Холандија), Хановер (Германија) и неколку екипи во Данска. За македонската репрезентација одигра 27 меча и постигна два гола (против Хрватска и против Египет).

Eве најдов еден мал текст за еден од играчите кој биле некогаш во Тиквеш или да не речам играч кој го водеше Тиквеш во висините на Македонскиот фудбал некогаш на времето или во Кавадарци како што милуваа да го викаат бомбардерот по силниот негов удар од далечина.

Денеска ФК Тиквеш имаше пријателски натпревар со Миравци кои се одиграл на градскиот стадион во Кавадарци и завршил со резултат 2-2 незнам ништо повеќе
А утре пак играат повторно во Кавадарци со тим од Косово мислам дека бил со почеток во 13 часот

Денеска ФК Тиквеш имаше пријателски натпревар со Миравци кои се одиграл на градскиот стадион во Кавадарци и завршил со резултат 2-2 незнам ништо повеќе
А утре пак играат повторно во Кавадарци со тим од Косово мислам дека бил со почеток во 13 часот
tikves seniorite igrale? a timot od kosovo bi trebalo da bide ferizaj od urosevac zos oni se u mkd na pripremi, vcera igrale so drita.

tikves seniorite igrale? a timot od kosovo bi trebalo da bide ferizaj od urosevac zos oni se u mkd na pripremi, vcera igrale so drita.

Денеска од 13 часот на градски стадион во Кавадарци се игра дуелот а за тимот знам само дека е од Косово а како се вика појма неам за резултат вечер..:salut:

Да да тимот е од Урошевац од Косово и колку шо разбрав биле на припреми во Македонија па би требало да се тиа Феризај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom