Фан Клуб: Тетекс - Тетово

• Креатор на темата Креатор на темата sasence19
  • Време на започнување Време на започнување
Тетекс се има освен напад.. Се надевам ќе ги престигнеме Неготино и Велазерими имаме шанси за тоа.. Башка тоа Тетекс е сега спремна екипа, во вториов дел очекувам повеќе бодови да собереме..
Инаку Велазерими дома ги добивме 1-0 а во саботата сме биле далеку подобар противник..
Пречка, некој зицер сме имале и ситуација каде што се суди пенал (играл некој со рака).

Ја гледав утакмицата,грешка ти пренесиле центарот не го поминате,каков подобар противник.Тоа ви беше шансата ја здрви пречката некој од слободен,другиот дел од утакмицата лежевте и што подалеку од голот топка се шутираше.

Едит:Одлучувачко ќе биде на кога ќе решат Новаци,Скопје,Еуромилк дадат бодови,за плаќање не верувам некоја од екипите да има финансии :D

Толку од брендот Тетекс.
Незнам што треба да се случи да се спасиме. Овој пораз беше недопуслив!!

Јебига, чим губиш од диркетниот конкурент за опстанок тешко е дека ќе останеш у лига. Сега ни побегнаја три бода и ќе треба да се деси мало чудо да опстанемо. И за да опстанеш треба и да победиш некого, а со ваква игра, богами тешко.

Да им се посерем на свите што успеаја да го донеса клубов у вакво стање. Не зборим за људиве што са сега у управа него за тиа претходно. Арам да им е.

Sledna godina mozebi ke igrate "derbi" so Ljuboten ako tie vlagaat vo 3liga od opstinska liga.

Јебига, чим губиш од диркетниот конкурент за опстанок тешко е дека ќе останеш у лига. Сега ни побегнаја три бода и ќе треба да се деси мало чудо да опстанемо. И за да опстанеш треба и да победиш некого, а со ваква игра, богами тешко.

Да им се посерем на свите што успеаја да го донеса клубов у вакво стање. Не зборим за људиве што са сега у управа него за тиа претходно. Арам да им е.
Може некој збор повеќе за утакмицата денес? Инаку реков и претходно,Тиквеш земаа добри имиња зимово и 99% ќе опстанеме,спасот треба да го барате против Вардар Н. и Велазерими,се надевам дека ќе успеете да опстанете :)

Може некој збор повеќе за утакмицата денес? Инаку реков и претходно,Тиквеш земаа добри имиња зимово и 99% ќе опстанеме,спасот треба да го барате против Вардар Н. и Велазерими,се надевам дека ќе успеете да опстанете :)
Од кј се вратив дома после утакмицата изглеав уште едно 3-4 други и до сеа учев нешо за колоквиум па све ми е измешано у глава, може ќе пропуштим и некој детал:D

Углавном, прво полувреме катастрофа од наша страна. Како некој да им ги врза нозете на играчиве, сите позади топка и се бранеа, без никаков жар. Вие бевте доста поповрзани, имавте топка у посед, али ви фалеше завршен пас. Мислим дека првиот шут на гол го имавте негде 30 и некоа минута, а прва посериозна шанса негде пред крај на полувреме. По кикс на Реџепи (голманот на Тетекс), голот остана празен, ама среќа па Најдоски беше на право место и со глава ја избаци топката од гол-линијата. Пред тоа и Тетекс имаше една или две полушанси ама ништо сериозно, углавном преку шут од далечина. Второ полувреме, одма на почеток се деси спорната ситуација со поништениот гол. Ептен комично беше. Помошников дига офсајд, главниов го игнорира и го признава голот. После се напрае притисок, па судиите разговараа меѓусебе и на крај го поништија голот, иако беше чист пошто еден играч на Тетекс го смени правецот. После таа ситуација нашиве играчи живнаа малце, притиснаа напред ама пак ништо сериозно, углавном се идеше по десна страна или се бараше шанса преку прекин. Голот искрено не видов најубаво како падна пошто нешто бев зазборен, само видов дека Најдоски погреши, му побегна играчот и падна голот. До крај Тетекс имаше одлична шанса за 1-1, ама немаше никој да налета на одбиената топка од голманот на Тиквеш.

Ептен многу деца има у Тетекс, што позајмени од други клубови што од младинска школа. Немаа искуство уште, а на све тоа имамо проблем што у тимот нема шпиц т.е има ама само еден Кико кој игра ептен слабо. Малку голови примаме, ама уште помалку даваме и тоа е главниот проблем. Едина шанса ни се прекините дали корнер, скратен корнер слободен небитно. Од таму паднаа сите голови сезонава. Господ на помош нека ни е до крај на сезонава.

@Near имавте и поддршка од Ванче Шиков и уште 3 кои им ветуваа кафана за победата :)

За овој неуспех не е никој друг крив освен Ивица Јовановски - Ике според мене и не мора никој да се согласи со мене ама таке е.. ајде на почеток на сезоната почнавмо со деца млади, неискусни, со играчи што немаја некое време осетено фудбал па им тежеја ногете па ајде се ваѓавмо некако.. сега што ќе се ваѓамо? па имамо тим што сум убеден дека може да се бори на средина на табелата ќе почнем од голманот Беким Реџепи дете што највише го остава срцето на терен повикан у репрезентацијата на Македонија у-21 а од лето играч на прволигашки австриски клуб у одбрана ги имамо Дино Најдоски, Игор Савевски, Даниел Јовановски - Шиш, Фатон Реџепи, Нинослав Здравкоски кој е дефинитвно откритие на годината изминативе 3 утакмица ми остаел таков впечаток кој што не ми остаело ниедно дете од младинската школа, го имамо и Енис Дервиши за кој што екипеве се моља да не изведуе слободен удар :D па на оваја одбрана ретко кој ќе и пројде да продужимо со средината Блашко Николовски,Марјан Билбилоски, Тони Брњарчевски играчи со огромно искуство што имаа играно у екипе со прволигашки статус и со по некоја освоенаа титула у нивната кариера прави борци на терен... на ова да ги стаемо крилата Емир Азири и Шериф Реџепи доста квалитетни деца кој оставаа макс на терен само са малце себични ама па кој ќе видиш напред и нема на кого да му дада топка.. у улога на полушпиц пролетва го имамо Филип Јовановски - Шаро искључително квалитетно дете само што треба уште да се надградуе е сега остануе нападот и туе смо најслаби а за тоа едина кривица ја има Ике затоа што зимава имавмо 5 деца на проба од Скопскиве клубоој што играа напад свите ги избрка а го остае Кико кој што дефинитвно е најпромашен играч што некадд бил у Тетекс од него фудбалер нема да биде никад и остануе уште Томас Тасос у нападот кој што и не го видовмо со некоја минутажа за да судимо а на пријателските се покажа доста добри имаше голчиња па и по некоја асистенција таке да кј тренерот ја гледам главната вина играмо доста затворен фудбал, не се трудимо да се отворимо, играмо со еден класичен шпиц и шансете ги чекамо на евентуален прекин или да паднемо и да се молимо да ни суда пенал.. па човече што можеш да изгубиш више све е изгубено отвори се играј отворен фудбал со 4-3-3 имамо дадено само 7 гола од кој 3 гола ги имамо дадено при високи порази од Академија Пандев, Велазерими и Турново а другите ги имамо дадено у онја минимални победе од по 1-0 со Велазерими, Вардар Неготино и Еуромилк. Најмалце имам нешто против оваа управа и овој стручен штаб доста се заложија за клубот го остаеја срцето најмалце имам нешто против Ике и Цоле едни од најголемите играчишта што некад играле у Тетекс а нејќем ни да глумим експерт зошто не сум ама све мислим дека вината е у погрешниот фудбал што го играмо цела сезона...

И Тетекс отиде у 3 лига.. теоретски има шансе ама освен Вардар Неготино кој очекуете да испадне ? Тиквеш има нов спонзор и буџет од 70.000 евра а Велазерими знаете кој го држи не држеше и нас пред да остане Газда Блашко сам така да на домашен нема да доживеа пораз до крај на сезона што со помош на судие што со помош на други средства.. :D така да може да се надевамо на Академија Пандев и Новаци кој што ќе ни пушта некое бодче исто таке и Тиквеш ако избега баеѓи и да се надевамо на некое реми на гости и некој пирови победе минимални со директните конкуренти е сеа доколку идемо у трета лига следи згаснуење на клубот поради лошата финансиска ситуација.. толку од мене сам на себе станав досаден. Нека ни е со среќа

Последно уредено:

Mislis Ljubanci :D

Нинослав детето го знам многу добро од копанце е и татко му работеше со мене. Го имав снимано неколку пати и стварно треба да се гурне малку повеќе тоа дете. Неговата природна позиција е шпиц но немајќи кој да игра одбрана го прекомандуваа назад и остана тамо. Штета што такви деца играа во МК.

За овој неуспех не е никој друг крив освен Ивица Јовановски - Ике според мене и не мора никој да се согласи со мене ама таке е.. ајде на почеток на сезоната почнавмо со деца млади, неискусни, со играчи што немаја некое време осетено фудбал па им тежеја ногете па ајде се ваѓавмо некако.. сега што ќе се ваѓамо? па имамо тим што сум убеден дека може да се бори на средина на табелата ќе почнем од голманот Беким Реџепи дете што највише го остава срцето на терен повикан у репрезентацијата на Македонија у-21 а од лето играч на прволигашки австриски клуб у одбрана ги имамо Дино Најдоски, Игор Савевски, Даниел Јовановски - Шиш, Фатон Реџепи, Нинослав Здравкоски кој е дефинитвно откритие на годината изминативе 3 утакмица ми остаел таков впечаток кој што не ми остаело ниедно дете од младинската школа, го имамо и Енис Дервиши за кој што екипеве се моља да не изведуе слободен удар :D па на оваја одбрана ретко кој ќе и пројде да продужимо со средината Блашко Николовски,Марјан Билбилоски, Тони Брњарчевски играчи со огромно искуство што имаа играно у екипе со прволигашки статус и со по некоја освоенаа титула у нивната кариера прави борци на терен... на ова да ги стаемо крилата Емир Азири и Шериф Реџепи доста квалитетни деца кој оставаа макс на терен само са малце себични ама па кој ќе видиш напред и нема на кого да му дада топка.. у улога на полушпиц пролетва го имамо Филип Јовановски - Шаро искључително квалитетно дете само што треба уште да се надградуе е сега остануе нападот и туе смо најслаби а за тоа едина кривица ја има Ике затоа што зимава имавмо 5 деца на проба од Скопскиве клубоој што играа напад свите ги избрка а го остае Кико кој што дефинитвно е најпромашен играч што некадд бил у Тетекс од него фудбалер нема да биде никад и остануе уште Томас Тасос у нападот кој што и не го видовмо со некоја минутажа за да судимо а на пријателските се покажа доста добри имаше голчиња па и по некоја асистенција таке да кј тренерот ја гледам главната вина играмо доста затворен фудбал, не се трудимо да се отворимо, играмо со еден класичен шпиц и шансете ги чекамо на евентуален прекин или да паднемо и да се молимо да ни суда пенал.. па човече што можеш да изгубиш више све е изгубено отвори се играј отворен фудбал со 4-3-3 имамо дадено само 7 гола од кој 3 гола ги имамо дадено при високи порази од Академија Пандев, Велазерими и Турново а другите ги имамо дадено у онја минимални победе од по 1-0 со Велазерими, Вардар Неготино и Еуромилк. Најмалце имам нешто против оваа управа и овој стручен штаб доста се заложија за клубот го остаеја срцето најмалце имам нешто против Ике и Цоле едни од најголемите играчишта што некад играле у Тетекс а нејќем ни да глумим експерт зошто не сум ама све мислим дека вината е у погрешниот фудбал што го играмо цела сезона...

И Тетекс отиде у 3 лига.. теоретски има шансе ама освен Вардар Неготино кој очекуете да испадне ? Тиквеш има нов спонзор и буџет од 70.000 евра а Велазерими знаете кој го држи не држеше и нас пред да остане Газда Блашко сам така да на домашен нема да доживеа пораз до крај на сезона што со помош на судие што со помош на други средства.. :D така да може да се надевамо на Академија Пандев и Новаци кој што ќе ни пушта некое бодче исто таке и Тиквеш ако избега баеѓи и да се надевамо на некое реми на гости и некој пирови победе минимални со директните конкуренти е сеа доколку идемо у трета лига следи згаснуење на клубот поради лошата финансиска ситуација.. толку од мене сам на себе станав досаден. Нека ни е со среќа

Од каде воа инфо Тиквеш Љубанци 70к буџет? И за жал ако е точно ова,може Вардар и Тетекс да си ги пакуваат куферите за трета лига,видов некој инсерти и од Велазерими со Еуромилк,судијата апла судеше за домаќините и ги оштети гостите неколку пати.јбг мора една албанска екипа да остане во втора лига,ќе ги туркаат со сила,а Велазерими се баш најслабите во лигата,кога можеше Вардар на два пати по 2-0 да ги победи,нема што да бараат тие во втора лига,но ете надвор од теренот друга е приказната

Тетекс води борба за живот: Молиме за секој денар, во тешка ситуација сме!

Некогашниот освојувач на Купот на Македонија, екипата на Тетекс, се соочува со најтешките моменти во своето постоење. Клубот од Тетово се соочува со голема финансиска криза и има голем проблем да ја продолжи сезоната во најдобар ред.

Претседателот на клубот, Стево Алампиоски, во изјава за локалната телевизија „Ултра“ побара поддршка од градот и љубителите на фудбалот, за Тетекс да застане на здрави нозе и да ги остави зад себе сите проблеми со кои се соочува.

„Се доведовме во ситуација, во овие последни десетина дена да се прашуваме што понатаму? Ние сме под постојан притисок, се бориме секојдневно со финансиски проблеми. Целата работа и среќна околност е што има добра младинска школа која дава кадар за првата екипа. Затоа апелирам и молам - сите заинтересирани во градот да се јават и да ни помогнат. Дури и да им пренесат на сите до нив - буквално ние молиме за секој денар поддршка. Ако сакаме и понатаму да го одржиме клубот да биде репрезент на нашиот град. Во спротивно, ние ќе им се заблагодариме на сите. Не сакам да помислам дека ќе дојде до најлошото. Ќе останеме тука до последниот момент. Ги молиме сите да ни помогнат, без помошта од градот - не може ништо да направиме“, изјави Алампиоски.

Kade se Vojvodite da mu pomognat na klubot ili samo 2 3 sezoni aktivni I toa e toa.. kakva grupa e taa sto dozvoluva klubot da zgasne, ili samo vo dobri vreminja se naviva I toa nekolku pati ne redovno za klubot.. zatoa nema da bidete nikogas seriozna grupa a bash bumerang vi dojde seto ova poshto za Balisti zborevte demek neseriozna, politicka grupa a vremeto ete pokazaa se....kako sekogas :)

Kade se Vojvodite da mu pomognat na klubot ili samo 2 3 sezoni aktivni I toa e toa.. kakva grupa e taa sto dozvoluva klubot da zgasne, ili samo vo dobri vreminja se naviva I toa nekolku pati ne redovno za klubot.. zatoa nema da bidete nikogas seriozna grupa a bash bumerang vi dojde seto ova poshto za Balisti zborevte demek neseriozna, politicka grupa a vremeto ete pokazaa se....kako sekogas :)

Според мене,Тетекс ден денес постои заради Војводите,и никој друг,клубот претрпи секакви малверзации и криминали околу него,од бркање од својот стадион,до играње во Маџари,Ѓорѓе,секаков вид на притисок од сите страни.Вие бар не трубите ногу колку се грижите за клубот и како се навива за клубот,повеќе од 100 души на обични утакмици не сте,а немате претрпено ни 5% од репресиите што пола македонски групи ги имаа,ќути си и трај,не соли ум каде што не треба.
Јас искрено се надевам дека Тетекс нема да ја доживее судбината на Напредок,Караорман,и ќе застане на ноже во блиска иднина.Толку нема некој бизнисмен наш во Тетово да подржи во Тетекс?

Турново - Тетекс 0-0
Повторно е освоен голем бод на страна но што дека кога дома не напаѓаме за целиот плен..
Следна дома со Еуромилк есента ги тепавме 1-0 ми дава некоја надеж.. Па и само таа остана надежта у пм..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom