За овој неуспех не е никој друг крив освен Ивица Јовановски - Ике според мене и не мора никој да се согласи со мене ама таке е.. ајде на почеток на сезоната почнавмо со деца млади, неискусни, со играчи што немаја некое време осетено фудбал па им тежеја ногете па ајде се ваѓавмо некако.. сега што ќе се ваѓамо? па имамо тим што сум убеден дека може да се бори на средина на табелата ќе почнем од голманот Беким Реџепи дете што највише го остава срцето на терен повикан у репрезентацијата на Македонија у-21 а од лето играч на прволигашки австриски клуб у одбрана ги имамо Дино Најдоски, Игор Савевски, Даниел Јовановски - Шиш, Фатон Реџепи, Нинослав Здравкоски кој е дефинитвно откритие на годината изминативе 3 утакмица ми остаел таков впечаток кој што не ми остаело ниедно дете од младинската школа, го имамо и Енис Дервиши за кој што екипеве се моља да не изведуе слободен удар

па на оваја одбрана ретко кој ќе и пројде да продужимо со средината Блашко Николовски,Марјан Билбилоски, Тони Брњарчевски играчи со огромно искуство што имаа играно у екипе со прволигашки статус и со по некоја освоенаа титула у нивната кариера прави борци на терен... на ова да ги стаемо крилата Емир Азири и Шериф Реџепи доста квалитетни деца кој оставаа макс на терен само са малце себични ама па кој ќе видиш напред и нема на кого да му дада топка.. у улога на полушпиц пролетва го имамо Филип Јовановски - Шаро искључително квалитетно дете само што треба уште да се надградуе е сега остануе нападот и туе смо најслаби а за тоа едина кривица ја има Ике затоа што зимава имавмо 5 деца на проба од Скопскиве клубоој што играа напад свите ги избрка а го остае Кико кој што дефинитвно е најпромашен играч што некадд бил у Тетекс од него фудбалер нема да биде никад и остануе уште Томас Тасос у нападот кој што и не го видовмо со некоја минутажа за да судимо а на пријателските се покажа доста добри имаше голчиња па и по некоја асистенција таке да кј тренерот ја гледам главната вина играмо доста затворен фудбал, не се трудимо да се отворимо, играмо со еден класичен шпиц и шансете ги чекамо на евентуален прекин или да паднемо и да се молимо да ни суда пенал.. па човече што можеш да изгубиш више све е изгубено отвори се играј отворен фудбал со 4-3-3 имамо дадено само 7 гола од кој 3 гола ги имамо дадено при високи порази од Академија Пандев, Велазерими и Турново а другите ги имамо дадено у онја минимални победе од по 1-0 со Велазерими, Вардар Неготино и Еуромилк. Најмалце имам нешто против оваа управа и овој стручен штаб доста се заложија за клубот го остаеја срцето најмалце имам нешто против Ике и Цоле едни од најголемите играчишта што некад играле у Тетекс а нејќем ни да глумим експерт зошто не сум ама све мислим дека вината е у погрешниот фудбал што го играмо цела сезона...
И Тетекс отиде у 3 лига.. теоретски има шансе ама освен Вардар Неготино кој очекуете да испадне ? Тиквеш има нов спонзор и буџет од 70.000 евра а Велазерими знаете кој го држи не држеше и нас пред да остане Газда Блашко сам така да на домашен нема да доживеа пораз до крај на сезона што со помош на судие што со помош на други средства..

така да може да се надевамо на Академија Пандев и Новаци кој што ќе ни пушта некое бодче исто таке и Тиквеш ако избега баеѓи и да се надевамо на некое реми на гости и некој пирови победе минимални со директните конкуренти е сеа доколку идемо у трета лига следи згаснуење на клубот поради лошата финансиска ситуација.. толку од мене сам на себе станав досаден. Нека ни е со среќа