Фан Клуб: Тетекс - Тетово

• Креатор на темата Креатор на темата sasence19
  • Време на започнување Време на започнување
Napred Teteks!
Timot na Ventspils: http://transfermarkt.de/de/fk-ventspils/startseite/verein_2782.html
Imaat nekolku solidni igraci, mada se nadevam i deka od Teteks ce blesnat. :)
Lani imaa dobar nastap vo Evropa, prvin go eliminiraa silniot BATE Borisov vo kval. za LS, doma 1:0 pobedija, na gosti 2:1 izgubija. Posle ispadnaa od Cirih, ama igraa vo Liga Evropa i sigurno imaat pogolemo iskustvo od Teteks:

Sporting-Ventspils 1:1, Ventspils-Sporting 1:2,
Ventspils-Herenven 0:0, Herenven-Ventspils 5:0
Herta-Ventspils 1:1, Ventspils-Herta 0:1.

Srecno, pa ce navivame za vas.

Тешка ждрепка се надевам на најдобро.

Генц сега ми кажа дека е утре на преговори со шкендија, а он демек не сакал да иде. Е сега ќе видимо што ќе биде...:(

Генц сега ми кажа дека е утре на преговори со шкендија, а он демек не сакал да иде. Е сега ќе видимо што ќе биде...:(

И ја штотуку праев муабет со него и еве што пиша
Genc: ke zborim utre so skendija ama nema da idem
таке да :vozbud:

И ја штотуку праев муабет со него и еве што пиша таке да :vozbud:

оффф бе курајбер еден, тебе он ќе ти каже дал ќе иде или не... најнормално е да рече нејќем да идем пошо го прашуе фан, на клуб у кој сеуште игра он. Таке да те молим барем еднаш воздржисе од преглупи коментари. Искрено преку _!_ си ми дошол со коментариве и ради тебе имав бан на форумов, ради што се опраав со гариве на нивниов фан клуб у фрка ти што ја почна.

Не се радујте предвреме, чим дошло до таму да има преговори со шкендија сигурно ќе му дада поголема плата. Или па мислеше дека Генц е заљубен у Тетекс?

Шкенија има појќе паре од нас ФАКТ! Но мие играмо у Лига европа па тоа е некоја си наша предност. Сеа зависи шо сака играчот, дали да се докаже пред европски аудиториум или да отиде у Шкендија за 500 евра поголема плата :/

Иначе ждребов не ми се свиѓа, моевмо полесно да пројдемо, но шо е тука е! Се надевамо на победа !

Сопственикот на Шкендија сигурно нема појче паре од Брацо и неговите "пријатели",а шкендија иако донесе некој играчи сепак има сеа послаб тим од лани заш им отиднаја 3 ца клучни играчи таке да не држи вода тоа дека шкендија има појче паре од Тетекс,а Тетекс ако го пројде Вентспилс ќе заработи доста паре:)

Сопственикот на Шкендија сигурно нема појче паре од Брацо и неговите "пријатели",а шкендија иако донесе некој играчи сепак има сеа послаб тим од лани заш им отиднаја 3 ца клучни играчи таке да не држи вода тоа дека шкендија има појче паре од Тетекс,а Тетекс ако го пројде Вентспилс ќе заработи доста паре:)

ke zarabotite 100.000 evra ako projdete...Tolku nie platime 1 igrac:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::smir:

Шкенија има појќе паре од нас ФАКТ! Но мие играмо у Лига европа па тоа е некоја си наша предност. Сеа зависи шо сака играчот, дали да се докаже пред европски аудиториум или да отиде у Шкендија за 500 евра поголема плата :/

Иначе ждребов не ми се свиѓа, моевмо полесно да пројдемо, но шо е тука е! Се надевамо на победа !

Парите го вртат светот и тоа што настапувате во Европа воопшто не би му било некој мотив за да остане кај вас. Колку пати во Македонија се случувале трансфери од екипи кои се бореле за врвот во екипи кои биле дури и во втора лига. Главевски кој беше една од најголемите надежи на Пелистер премина во Шкендија која беше на самото дно на табелата или пак можеби беше во втора лига тогаш. Истото делумно важи и за Емурлаху, кој иако беше најдобар играч на вардар премина во второлигашки тим...
Да не правам муабет за кошарка каде што кога Работнички доби шанса да игра во Јадранска лига најдобрите играчи преминаа во Фени :)
Имаш и пример од Европа, Робињо како водач на играта на еден РЕАЛ, премина во Ман Сити кој освен пари немаше ништо посебно.
Да не го тупам, муабетот ми е дека Генц ќе оди кај оној што ќе му даде повеќе пари, а сите други работи тука се ирелевантни...

Да се надоврзам на тоа што го пљампав погоре, Брацо може има повеќе пари од Австриецот, ама сигурен сум дека нема до толку да го одврзува своето ќесе....

Ја колку што знам договорот на Брацо и Работнички велеше дека Брацо доколку сака да биде главен финансиер на Работнички да ги прекине финансирањата на сите останати екипи. Значи дефакто Тетекс од 1 јули е без спонзор, се бара нов спонзор колку што имам ја разбрано, но сеуште не се нашол неко кој може да финансира толку колку што Тетекс сака, и ако не се најде некој, најверојатно после настапите у ЕЛ најаките играчи ќе си заминат, и ќе се боримо за опстанок сезонава кој тешко дека ќе го остваримо доколку не се најде спонзор нормално

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:....Kolku smesen si cccccccccccccc

demek vie si znaete koj kolku pari ima,cccc offf mori majko
Не ти знаеш:pos2:Брацо ја држи пола македонска лига,а ништо чудно и кај вас да има дел:pos2:плус се збори дека има клубои од Србија и најважното има некој дел и у Хамбургер Германија,ова е само во врска со фудбалот,а кузнае и колку др бизниси има низ светов,а овја вашиов вложил 200 000 на годишно ниво и одма најбогат е:pos2:,а да не зборимо колку паре има газдата на Металург па и на Ренова(а може и од нив појче паре фрла:pos2:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom