Фан Клуб: Тетекс - Тетово

• Креатор на темата Креатор на темата sasence19
  • Време на започнување Време на започнување
i ova spored tebe e golema tradicija? sto se formirani 54 god i sto igraat na komunalec? ili uspeh sto administrativno vlegle u 2 liga i sto duri vtora sezona se tuka blagodarenie na utakmicata sto im ja pusti belasica minatata sezona, pa ja otpadnaja bregalnica (sto e stvarno klub so tradicija) za da ostane u liga klub so golema tradicija bidejki igral na komunalec? ajde pocni da gi nabrojuvas uspesite na timot od komunalec a ne najgolem uspeh da im bide toa sto igraat na komunalec
Одиме ептен офтопик, ама уште ова а после оставам да се радуваме на успесите на Тетекс, знаеш дека ми е мило за добрата игра на вашиот клуб.

Клуб со традиција не значи дека треба да има освоено не знам колку трофеи и да игра цел живот у прва лига. Имаш клубови во англија кои играат константо у ниски лиги, а фановите им се позапалени од било кои други само затоа шо се формирани пред два века буквално. :)

Во Локомотива почнувале многу играчи од Македонија, тоа е клуб кој без никакви услови впрочем се одржува и опстојува 50 години. Да Брегалница има огромна традиција, и Тетекс исто така, ама тоа не го девалвира значењето на Локомотива.

Толку, ајде сеа да видиме навивање на Војводи ко минатиот пат, ептен мерак ми се напраи...

tesko deka ke moze da se napravi navivanje kako so skendija, zos skendija ni e najgolem rival i najgolem neprijatel, zatoa da bidemo realni pojke od 100 dusi ne ocekuvam da navivaat. ama zatoa ocekuvam teteks da pobedi. inaku ova ke bide "braco" derbi i utakmicata ke bide sigurno namestena, zos toj sto ke pobedi utre toj ke go forsira braco, znaci ako pobedi teteks ke go forsira teteks i obratno, zavisi kako ke ja namestat. inaku braco sigurno ke bide na stadion i zatoa site se organiziraat da ima navivanje i sl. zos so toa ke mu pomognemo u izborot

tesko deka ke moze da se napravi navivanje kako so skendija, zos skendija ni e najgolem rival i najgolem neprijatel, zatoa da bidemo realni pojke od 100 dusi ne ocekuvam da navivaat. ama zatoa ocekuvam teteks da pobedi. inaku ova ke bide "braco" derbi i utakmicata ke bide sigurno namestena, zos toj sto ke pobedi utre toj ke go forsira braco, znaci ako pobedi teteks ke go forsira teteks i obratno, zavisi kako ke ja namestat. inaku braco sigurno ke bide na stadion i zatoa site se organiziraat da ima navivanje i sl. zos so toa ke mu pomognemo u izborot

Абе вашето раководство биде паметно (а ретко кое е) со Брацо ќе склучи договор на една година. Ама тоа па Брацо нема да дозволи. Тој е муфљуз најголем на свет. Пи*ка обична, педерче... чоек кој шо сака со манипулирање, крадење и лажење да заработи од туѓ труд за мене не е човек. Го презирам.
Е сега од друга страна, свесен сум дека може да ви помогне да стигнете у прва лига, ама од таму после со друг... тоа би било идеално, реалноста нели... сепак е поинаква. За жал.

gledam u potpisot ti pisuva deka si za vardar, i ja sum za vardar (normalno posle teteks) i ne go sakam zaradi toa sto go naprae u vardar, ama za teteks u momentov on e edinstven spas zos ako sega ne frli braco nekoja para otidovmo u 3 liga, zos kombinatot teteks veke ne dava pari i nabrzo ke se zatvora. ubavo kaza ti so braco do 1 liga a ponatamu so drug sponzor, makar sto i toa ke bide tesko zos u tetovo nema makedonci koi bi dale pari za sport

Излезе некое недоразбирање меѓу Војводи, да не опраам сега овде што е и како е работата, ама планот е сменет...15:30 пред ТЕТОВЧАНКА, а не пред Форум! Мислим ваша желба, кој од каде сака нека оди, немам време сега да кажем што е и како е, ама подобро од тетовчанка.

Уште поубаво од Тетовчанка е мада појако е од Форум да почне да се навива.

Сега гледам на ФФМ а и Павле вчера ми кажа дека почнува во 15:30 утакмицата, така да тиа што мисља да ида од тетовчанка, нека им каже некој порано да тргна, зошто ќе дојда на полувреме :)

Тепаше, ама многу слаба игра. Имаше и промашен пенал, така да се на се не ми се свиѓаше играта. 18 лево беше дрво, незнам зошто не играше Каспер, затоа и бегаа се по десно. Како и да е, чекаме да видиме како излегле другите утакмици, се надеваме дека сме единствени на врвот :)

едит:

ТАБЕЛА тим игр. поб. нер. изг. + - бод. Брегалница 2008 5 4 1 0 9 0 13 Тетекс 5 4 1 0 7 2 13 Дрита 5 4 0 1 9 4 12 Охрид 2004 4 3 1 0 7 4 10 Цементарница 55 5 2 2 1 10 8 8 Слога Југомагнат 5 2 2 1 7 5 8 Кожув 5 2 1 2 9 7 7 Беласица 5 2 1 2 7 8 7 Маџари Солидарност 5 2 0 3 8 8 6 Локомотива 5 2 0 3 5 8 6 Вардар Декамел 5 1 2 2 7 8 5 Миравци 5 1 2 2 6 7 5 Скопје 5 1 1 3 3 5 4 Шкендија ХБ 5 0 3 2 4 7 3 Нов Милениум 4 0 1 3 3 9 1 Новаци 2005 5 0 0 5 3 14 0
pix.gif
crv_tabela_dl.gif
pix.gif

Заедно со Брегалница по 13 поени. Супер, ајде само вака да продолжиме.

Сварно тој 18 што играше катастрофа само со глава играше добро треба каспер да се стае на негово место и место цоле да игра мики зашто кој влезе у игра одма играта живна

Добро е, тепаше Тетекс ама можеше и појако да изигра. Ептен бедна беше малце играта.

Браво за Тетекс.

Иначе и Брегалница победи не сте на врвот мислам.

Резултати шо ги знам се следните .....

Новаци - Брегалница 0-2
Слога - Беласица - 2-3 (0-3 беше на полувреме) слатка победа за нас против шиптарана)

Други којзнае нека постира.:helou:

Иначе следната со нас ја играте, ќе идат ли војводи во Струмица?

nema da se igra u strumica, tuku u delcevo. ima najaveno deka ke ima eden avtobus za delcevo ama uste ne se znae nisto. 18 e jovkov koj letovo dojde od fk skopje i igrase zos so madzari u gosti izigra fenomenalno. sega smo na delba na 1 mesto isamo taka

Уфф да се заборавам дека теренот ни е суспендиран. :kesa:

Значи и ние сигурно ќе одиме минимум еден автобус, па ако дојдете ќе биде поинтересно дербито на колото ако може да се каже. :wink:

Кога сме кај гостувањето во Делчево наредната недела, како што се збореше денес на стадион, ќе има организирано и велат дека треба да има 2 автобуси. Ама чисто сумњам дека преку 100 душе ќе се собереме за до делчево.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom