Фан Клуб: Тетекс - Тетово

• Креатор на темата Креатор на темата sasence19
  • Време на започнување Време на започнување
Еве Кајгана извади една интересна иформација во врска со спознорот на фудбалскиот клуб Тетекс. Годишната нето заработка на фабриката била околу 6,8 милиони долари. Доколку од тие пари би иделе барем 5 % во клубот тогаш би можело да се направи една убава екипа за средина на табелата во Прва лига, башка што може и градот да помогне, пред се поради што Шкендија полека ги губи сите кредити кај челниците на ФФМ поради се поголемиот број на инциденти, па не би било чудно доколку градот се сврти и кон Тетекс во поглед на финансирањето.

Тоа со заработката можеби било пред неколку години. Фабриката пропаѓа и тоа е тоа.

Еве Кајгана извади една интересна иформација во врска со спознорот на фудбалскиот клуб Тетекс. Годишната нето заработка на фабриката била околу 6,8 милиони долари. Доколку од тие пари би иделе барем 5 % во клубот тогаш би можело да се направи една убава екипа за средина на табелата во Прва лига, башка што може и градот да помогне, пред се поради што Шкендија полека ги губи сите кредити кај челниците на ФФМ поради се поголемиот број на инциденти, па не би било чудно доколку градот се сврти и кон Тетекс во поглед на финансирањето.

moze stvarno ima tolku pari od fabrikata, ama dali znaes kolku pari ima od bankite i od benzinskite pumpi? ja ne ja znam tocnata brojka ama na godisno nivo e nekolku desettici milioni evra. znaci koga ke se sporedi dobivkata od fabrikata i ovaa dobivka, taa od fabrikata izleguva nula i zatoa ne me se isplaca. klubot go drzi samo za da placa pomalku danok na drzavata, kao demek vlozuva vo sport i placa pomalku danok. inaku dokolku dzober saka da vlozi, veruvaj deka teteks ke bide ramo do ramo so kometal (kostovski), ako ne i ponapred. ama dzobe nejkde da dade ni 100.000 evra po sezona sto e dovolno za prva liga

А дали мислиш дека Кометал ги вложува сите финансии што ги има. Јас искрено мислам дека вложува максимум 20 % од својот капитал

А дали мислиш дека Кометал ги вложува сите финансии што ги има. Јас искрено мислам дека вложува максимум 20 % од својот капитал

normalno deka ne gi vlozuva site, a sigurno ne vlozuva ni 20%.

vo slucajot so teteks ne e potrebno dzobe da vlozi odma 10 milioni evra, tuku toa da pocne od 100.000 evra, sto spored mene e dovolno za vlez vo prva liga, potoa sekoja naredna sezona da vlozuva poveke se dodeka ne se dojde do nad 1 milion evra sto vo slucajot na kometal e dovolno za sampionski tim, a tie pari (1 milion) nema da bide ni 5% od godisnata zarabotka na dzobe sto ja ima vkupno od bankite, fabrikata, benzinskite pumpi i site dr raboti

Види ти држи муабетот за почетните 100.000 евра, што и би биле доволно за влагање во прва лига. Но дали знаеш кој е третиот по јачина спонзор во првата лига, а сепак екипата која ја финансира оваа година ќе се бори за средина на табелата. МакСтил - спонзорот на Металург. Што сакам да ти кажам, и они можат одма да вложат пари за да излезат на европска сцена, не ми се верува дека може одма да вложат за шампионска титула пошо знаеме дека за тоа треба и организациска поставеност, само за се треба време. Да се потцетиме и Кометал на почетокот влезе со многу малце пари во фудбалот за на крај да биде еден од најмоќните.

Види ти држи муабетот за почетните 100.000 евра, што и би биле доволно за влагање во прва лига. Но дали знаеш кој е третиот по јачина спонзор во првата лига, а сепак екипата која ја финансира оваа година ќе се бори за средина на табелата. МакСтил - спонзорот на Металург. Што сакам да ти кажам, и они можат одма да вложат пари за да излезат на европска сцена, не ми се верува дека може одма да вложат за шампионска титула пошо знаеме дека за тоа треба и организациска поставеност, само за се треба време. Да се потцетиме и Кометал на почетокот влезе со многу малце пари во фудбалот за на крај да биде еден од најмоќните.

pa i zatoa rekov 100.000 evra, zos procitav u mak. sport deka budzetot na metalurg e 100.000, znaci oni lani moze imale i pomal budzet ama vlegle u 1 liga, a sezonava ke imaat budzet od 100.000 evra i ke se borat za sredina na tabela. zatoa i rekov deka dokolku saka dzobe teteks moze da vleze u prva liga za mnogu mali pari (mali za nego, za mene i za tebe sigurno ne se malku :icon_lol::icon_lol::icon_lol:)

Што направи денеска Тетекс против вардар декамел...
Пишете плис....не сум во мак...а ме интересира многу...што побрзо...тоа подобро...

фала однапред

Инаку следно коло се враќа старото тетовско дерби.... шкендија - Тетекс...
Во изминатите години кога и двете екипи беа во втора лига...на овие дуели секогаш резултатот бил наместен за нерешено... па да се надеваме дека овој пат нема да биде наместена...

teteks - vardar negotino 1-1

mnogu slaba igra na teteks, a dvata gola padnaja od penal. teteks imase i crven karton

Еј павле а кој добил црвен за тетекс...?
И кажи ми дал цоле играл прв тим за тетекс?

Еј павле а кој добил црвен за тетекс...?
И кажи ми дал цоле играл прв тим за тетекс?

crven dobi nekoj igrac sto go imale zemeno kako pozajmen od makedonija GjP, ama ne znam kako se vika. inaku toj dodeka dobi crven karton im bese najdobar igrac na teteks i voopsto na terenot. cole ne igrase prv tim, tuku vleze u igra i izigra moze 30min, a moze i pomalku od 30 min.

Играше Зоки Јовановки?

Он послем доаѓањето во Тетекс е убедливо најдоброто засилување во вас а сигурно и најдобар дефанзивец во цела 2 лига.

crven dobi nekoj igrac sto go imale zemeno kako pozajmen od makedonija GjP, ama ne znam kako se vika. inaku toj dodeka dobi crven karton im bese najdobar igrac na teteks i voopsto na terenot. cole ne igrase prv tim, tuku vleze u igra i izigra moze 30min, a moze i pomalku od 30 min.
Фала многу Павле...:):)

Aleksandar Jovkov od Skopje i Aleksandar Stojanovski od Makedonija GjP se novi zasiluvanja vo teteks.
ako nekoj znae nesto za ovie igraci neka kaze, kako igraat i sl.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom