Фан Клуб: Тетекс - Тетово

• Креатор на темата Креатор на темата sasence19
  • Време на започнување Време на започнување
а мене ме здоболе за Тетекс , само ви кажувам за ваше добро

поздрав иначе оваа сезона Брегалница - Тетекс 2 -0
Тетекс - Брегалница 0 -1

не пишувам веќе овде

pa zatoa bregalnica ispadna od liga, a teteks im gi pusti dvata natprevari za da se spasite ama koga ste glupi i so namesteni natprevari ne mozete da ostanete u liga, pa sega na administrativen pat se vrakate u liga, treba da se sramis da go kazes toa

дечко победа си е победа а само втората утакмица беше пуштена , дозволувате клубот да ви пушта утакмици , нема ја шо да се срамам

А што требаше, да идем и да го фатим Џобе за гуша? Ма ајде, демек ти си ми некој гангстер а? Само не ги тепај од управа таму ако не слушаат жити све.

А што требаше, да идем и да го фатим Џобе за гуша? Ма ајде, демек ти си ми некој гангстер а? Само не ги тепај од управа таму ако не слушаат жити све.

jас сум ултрас , и ме нервира што у 2 лига играат сељачки клубови како Локомотива , Дрита ... а и ме нервира што на местото на Брегалница , Беласица , Тетекс во 1 лига играат си некој Металург и Турново .

Во 2МЛФ последните 7-8 кола се беше местено , однапред се знаеја резултатите ( јас сум против тоа и затоа протестирам и сум среќен што мојот клуб не пушти ниту една утакмица годинава) , оти сум чул дека е полн со пари само дека не се замара толку со фудбалот

п.с Тетекс секоја година на полусезона се бори за прва лига , за да втората полусезона продава утакмици(до толку нема пари на Тетекс газдата ).

jас сум ултрас , и ме нервира што у 2 лига играат сељачки клубови како Локомотива , Дрита ... а и ме нервира што на местото на Брегалница , Беласица , Тетекс во 1 лига играат си некој Металург и Турново .

Во 2МЛФ последните 7-8 кола се беше местено , однапред се знаеја резултатите ( јас сум против тоа и затоа протестирам и сум среќен што мојот клуб не пушти ниту една утакмица годинава) , оти сум чул дека е полн со пари само дека не се замара толку со фудбалот

п.с Тетекс секоја година на полусезона се бори за прва лига , за да втората полусезона продава утакмици(до толку нема пари на Тетекс газдата ).

Епа ни ти ни јас неможеме да сториме ништо место сељачките тимови во прва лига да играат клубови како што се Тетекс и сл. Тетекс секоја сезона е на 2-3 место, а последните 7-8 утакмици ги продава, причината е едноставна. Џобе (газдата) не го боли ..... за клубот, од него само гледа да не плаќа даноци и да собира пари. Тетекс да сака да влезе во прва лига, тоа ќе беше одамна...да се надеваме дека од оваа сезона ќе бидат подруги работите.

дај бе кажете што прават тетекс? тренираат, не тренираат? ке играат некоја пријателска? да идемо да ги видимо што гомна се. ај доста се расправате со штипјанецот, дај малу појќе за тетекс што се слуќува. ја искрено немам никакви информации, па затоа очекуват другиве да кажете што се случува

Чекај сега ти, како можеш да кажеш дека Металург и Турново се сељачки тимови. По што оцени ти дека се сељачки, што до оваа сезона беа најстандардни второлигаши, кај овие клубови како што знам кога играат на домашен терен немало ниту еден инциндент. Јас не викам дека Тетекс, Беласица, Брегалница... не значат ништо во нашиот фудбал, само проблемот треба да си го барате кај раководствата на клубовите. Зашто? Затоа што не може Штип, Струмица (Тетово не го спомнувам затоа што имаат прволигаш, барем до лани Шкендија ХБ) кои се големи градови да не најдат спонзори. Кога може една Цементарница да избори прволигашки статус, тогаш можат и овие клубови. И да, немој да викаш некои си Металург, само ќе те прашам дали знаеш кој е спонзор на оваа екипа. Истото ќе ти го кажам и за Турново Хоризонт само што вложувањата во оваа екипа се помали (дури мислам дека и Пандев вложува нешто како на пример опрема, топки итн). Зашто навивачката група на Војводи не направи исто како што направија и Комити, па можеби ќе тргне нешто на подобро.

дај бе кажете што прават тетекс? тренираат, не тренираат? ке играат некоја пријателска? да идемо да ги видимо што гомна се. ај доста се расправате со штипјанецот, дај малу појќе за тетекс што се слуќува. ја искрено немам никакви информации, па затоа очекуват другиве да кажете што се случува

Пупе од денеска и официјално замина од Тетекс, отиде у Шкендија. Нека му е со среќа, незнам што да кажем друго. А до сега заминаја Бела (Дрита), Ненад Мишовски (Металург) и Драган (Металург).

Чекај сега ти, како можеш да кажеш дека Металург и Турново се сељачки тимови. По што оцени ти дека се сељачки, што до оваа сезона беа најстандардни второлигаши, кај овие клубови како што знам кога играат на домашен терен немало ниту еден инциндент. Јас не викам дека Тетекс, Беласица, Брегалница... не значат ништо во нашиот фудбал, само проблемот треба да си го барате кај раководствата на клубовите. Зашто? Затоа што не може Штип, Струмица (Тетово не го спомнувам затоа што имаат прволигаш, барем до лани Шкендија ХБ) кои се големи градови да не најдат спонзори. Кога може една Цементарница да избори прволигашки статус, тогаш можат и овие клубови. И да, немој да викаш некои си Металург, само ќе те прашам дали знаеш кој е спонзор на оваа екипа. Истото ќе ти го кажам и за Турново Хоризонт само што вложувањата во оваа екипа се помали (дури мислам дека и Пандев вложува нешто како на пример опрема, топки итн). Зашто навивачката група на Војводи не направи исто како што направија и Комити, па можеби ќе тргне нешто на подобро.

Војводи беше една од подобрите навивачки групи, но за жал малку по малку се распаѓа. Не се константно на трибините кога игра Тетекс, само во поважните натпревари, а и ја немаме моќта на Комити за да организираме еден таков бунт. Сепак, тоа е Вардар а ова е Тетекс. Не дека Тетекс не значи ништо како што кажа и ти, но на страната на Комити застанаа сите познати фаци, сите обични познавачи на фудбалот...а кој ќе застане на наша страна за да помогнеме да се врати стариот Тетекс? Никој!

Војводи беше една од подобрите навивачки групи, но за жал малку по малку се распаѓа. Не се константно на трибините кога игра Тетекс, само во поважните натпревари, а и ја немаме моќта на Комити за да организираме еден таков бунт. Сепак, тоа е Вардар а ова е Тетекс. Не дека Тетекс не значи ништо како што кажа и ти, но на страната на Комити застанаа сите познати фаци, сите обични познавачи на фудбалот...а кој ќе застане на наша страна за да помогнеме да се врати стариот Тетекс? Никој!

Многу е интересна целата ситуација што ја напомена ти во врска со "фаците" што го поддржале Вардар. Значи тука не зборам за Игор Џамбазов кој се јави како портпарол, Мики Црнокрак итн. туку зборам за Панчев, Кочо Димитровски, Мето Спасовски...односно сите легенди кои многу се секираат за Вардар. Сите тие застанаа против лошото раководење на клубот и беа поддржувачи на навивачите на Вардар. Но како одминуваше времето на сите им беше јасно дека тука нешто не е се како што треба. Секој гледаше корист од целата ситуација, никој не гледаше навистина да му помогне. На крај Панчев испадна дека цело време бил со Брацо во коалиција, а беше ставен на директорска функција колку да ги смири навивачите кои подолго време бојокотираа, па сега ајде ќе дојде Дарко, ќе им вети што ќе им вети и ќе заврши сезоната и пак ништо и пак никој нема да биде крив. Поентата ми е дека можеби до некаде имаше врска тоа што во јавност излегоа познати личности како демек душегрижници, но самата работа ја бркаа оние кој стварно им значи клубот, а тоа на крај пак испаќаат навивачите. Војводи воопште како што знам не ни пробале да направат нешто. Ти знаеш што значи едно сигурно 10 години Тетекс да не влезе во Прва лига, а имало доста можности, фала богу влегувањето во Прва лига чини пари и средства. Ако моменталното раководство не може да обезбеди веќе толкав долг период пари тогаш мора да се бара од него да замине, по секоја цена. Даде споредба така да кажам межу Комити и Војводи, односно како што ти кажа моќта на Комити. Каква моќ е беше таа на Комити во последниве неколку сезони, кога ќе се споредат кореографиите, гостувањата, па и бројноста со предходните сезони мислам дека јасна ти е сликата на која што беше доведен клубот. Ако си член на Војводи би ве советувал да земете некакви мерки инаку работите сами по себе никогаш нема да си дојдат на свое место. поз

сакаш да кажеш дека Турново и Металург не се сељачки тимови .Шо има врска спонзорот со историјат , реномето на клубот . Си бил во Турново??
Имаат некаква историја Турново и Металург ????

но на страната на Комити застанаа сите познати фаци, сите обични познавачи на фудбалот...а кој ќе застане на наша страна за да помогнеме да се врати стариот Тетекс? Никој!

А потоа ги прават најдобра навивачка група нели ?
И јас со 10.000 евра за прослава на 20 годишнина ќе направам јака навивачка група.

А гледам понагоре се карате за Турново и Металург ? Да Турново е најголемиот сељачки клуб во земјата, а газдата на Турново е најголемиот сељак во Македонија.

Што мислите како Турново го избори тој пласман во 1 лига ? Случајно да немаше квалитет на Орцо екипата ? Пфф, сите утакмици ги купуваше педерчето. И жално е за македонскиот фудбал што такви клубови играт во 1 лига што немат традиција, а клубови како што се Тетекс, Беласица, Брегалница клубови со РЕНОМЕ, клубови што ги ставиле темелите во Македонскиот фудбал ќе играт во 2 и во 3 лига, и тоа зошто ? Затоа што имат лоповски управи. Е тука веќе е потребна помошта на навивачите, тука треба да има масовни протести, па ако треба и закани.

Единствени навивачи што ги признавам во Македонија кои избркале управа се Чкембари, и тоа не на фудбалскиот клуб, туку на ракометниот клуб Пелистер, и сега се наоѓа под нивна власт.

Се извинувам за огромниот офтопик али морав.

П.С Треба да земеме пример од Чкембари.

И јас со 10.000 евра за прослава на 20 годишнина ќе направам јака навивачка група.

А гледам понагоре се карате за Турново и Металург ? Да Турново е најголемиот сељачки клуб во земјата, а газдата на Турново е најголемиот сељак во Македонија.

Што мислите како Турново го избори тој пласман во 1 лига ? Случајно да немаше квалитет на Орцо екипата ? Пфф, сите утакмици ги купуваше педерчето. И жално е за македонскиот фудбал што такви екипи играт во 1 лига што немат традиција, а екипи како што се Тетекс, Беласица, Брегалница екипи со РЕНОМЕ, екипи што ги ставиле темелите во Македонскиот фудбал ќе играт во 2 и во 3 лига, и тоа зошто ? Затоа што имат лоповски управи. Е тука веќе е потребна помошта на навивачите, тука треба да има масовни протести, па ако треба и закани.

Единствени навивачи што ги признавам во Македонија кои избркале управа се Чкембари, и тоа не на фудбалскиот клуб, туку на ракометниот клуб Пелистер, и сега се наоѓа под нивна власт.

браво за постот , треба повеќе вакви луѓе во државата што разбираат.

п.с Орце газдата на Турново и Хари се големи пријатели!

Тони остана во клубот и тој бесе пред потпиш во Шкендија 79 ама незнам засто Пупе и Бела потпишале во албански клуб

сакаш да кажеш дека Турново и Металург не се сељачки тимови .Шо има врска спонзорот со историјат , реномето на клубот . Си бил во Турново??
Имаат некаква историја Турново и Металург ????

Па чекај малце, ако ја земеме Република Македонија од нејзиното осамостојување кажи ми го успехот на Брегалница, Тетекс, Беласица, кога веќе толку се нафаќаш за таа традиција. Единствено Тетекс има направено ајде да кажеме успех што настапувал во Првата Југословснска лига ама мислам дека испаднале одма. Значи не можеш да ми кажуваш дека вашите клубови се со традиција, кога 15 години се во втора лига. Единствен клуб со традиција в нашата земја е Вардар, со успеси, со трофеи, со навивачи, значи во буквална смисла на зборот клуб со традиција. Ајде ти поставувам јавно прашење, кој успех го имаат Брегалница и Беласица?

Што мислите како Турново го избори тој пласман во 1 лига ? Случајно да немаше квалитет на Орцо екипата ? Пфф, сите утакмици ги купуваше педерчето. И жално е за македонскиот фудбал што такви клубови играт во 1 лига што немат традиција, а клубови како што се Тетекс, Беласица, Брегалница клубови со РЕНОМЕ, клубови што ги ставиле темелите во Македонскиот фудбал ќе играт во 2 и во 3 лига, и тоа зошто ? Затоа што имат лоповски управи. Е тука веќе е потребна помошта на навивачите, тука треба да има масовни протести, па ако треба и закани.

Се имам карано со тебе на кошаркарската тема околу Чкембари, но ќе мора изгледа пак. Па чекај малце колку време ракометниот клуб Пелистер да не кажам е на работ на егзистенција. Едвај сврзува крај со крај. Тоа ли е превземање инцијатива. Викаш го превзеле клубот во свои раце...И што со тоа? Што напраиле добро? Го вратија клубот на здрави нозе како што го направија тоа Комити? Пелистер е повторно јак како што беше порано? Салата Младост е полна? НЕ! Не е работата само да се превземе, туку треба тоа превземање да има некаква корист. Второ кај се Чкембари кога фудбалската, кошаркарската и ракометната екипа на Пелистер е слаба, ги има само кога имаат јаки екипи.
Викаш Комити потрошиле 10.000 евра за 20 годишнината. Не знам од кај ти е таа информација, ама еве ќе земеме дека ти е точна. Е па друже ти да си скаран со управа, и да направиш кореографија од 10.000 евра, сакаш да ми кажеш дека не се работи се организиран колкетив. Се снашле во тешки времиња да направат добро за клубот...и успеале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom