Фан Клуб: Тетекс - Тетово

• Креатор на темата Креатор на темата sasence19
  • Време на започнување Време на започнување
Kрaj, 0-0.
Штета, испуштивмо шанса преку првенство да идемо у Европа, али нема везе, сега идемо на Купот.
Само ми е криво што не завршивмо на 5 место.

Абе да збориме реално Тетекс со оваа екипа што ја состави во зимскиов период можеше да биде ШАМПИОН:toe:
Ама тука некој други работи си го направија своето:nesum:
Све на све и ова 7-мо место е успех за екипа која првпат игра во 1-ва лига после толку време:nesvest:
Сеа само едно ќе кажам доколку се задржат овие играчи што ги има моментално и се земе некој дефанзивец и еден креативец догодина Тетекс е ШАМПИОН 100%:salut:

Имаше 2 чиста пенали за нас,ама тоа копилето Спирковски не ги досуди!Може едниот не беше баш чист пенал над Генц кога беше у дуел со Кралевски,но втората спорна ситуација цела публика виде дека играчот на Металург ја удирата топката со рака,само копилето Спирковски не виде!
И инаку у 1-во полувреме се спасивме на 2-3 пати кога имаја Металург шанса,но катастрофалниот терен што беше ја спречи топката да се движи :)
И морам да напоменем некорекната игра на Металург,ја одовлекуваја цела игра,и правеја нечисти фаули за да го задржат нашиот играч да направи контра.

--- надополнето ---

Абе да збориме реално Тетекс со оваа екипа што ја состави во зимскиов период можеше да биде ШАМПИОН:toe:

Чекај малу бе,треба екипата да се уигра,не е тоа таке пљукни залепи.Нови играчи се на нова средина,здравје наредна сезона со 3-4 квалитетни засилувања може да се атакуе на врвот!

Спиркоски мајката да ти ја е*ем не ни досуди 2 чисти пенала, од кој еден у последна минута:nerv: чиста рука имаше. Среќа имаше полиција инаку кузнае кј ќе завршеја судиете заедно со играчине копилиња од Металург(посебно Вајс и Кралевски):nerv:.
Инаку и прво лесно моевмо 2-3 пута да примимо гол ама водата не спасуеше :)

СИТЕ НИШАНИ СВРТЕНИ КОН ФИЛИП 2!!

Иначе, како сума сумарум од целата сезона, сум објективно задоволен со 7-то место, затоа што Тетекс е прва сезона во првата лига а уште побитно, ЦЕЛ ТИМ е сменет од лани кои играа во втората лига. Нормално најважно ми беше да останаме во лигава а тоа и го остваривме. Е сеа за следната сезона имаме СУПЕР тим, само ни треба некој креативец и дефанзивец а и подобар тренер и сигурно ќе се бориме за врвот. Така да ова беше една од Ретко-успешните сезони за Тетекс!

se gledame i drugata sezona vo prva liga.
pogolem uspeh dogodina i pobeda vo finaleto na kupot...
mislam deka mozevme i pogore da bideme na tabelata no so e tuka e.

Првата сезона у прва лига после 16 године се заврши. Делумно, сум задоволен од 7 место, ма да имавмо шансе и за погоре, али касно им текна на екипава да се уигра. Сега, ни остануе купот, кој ако го освоимо за првпут ќе го гледамо Тетекс у Европа.
Од наредна сезона, ќе ни треба нов тренер и уште 3-4 квалитетни засилуења за да бидемо у конкуренција за некое место во горниот дел на табелата. :toe:

можевмо да бидемо 5ти завршивно 7ми али супер е, сеа играчиве нека се спрема за на 26 да го згазимо работнички :vozbud: тетекс ќе има голема предност бразилците нема да играа за работнички, + 12тиот играч на тетекс ќе биде на филип 2 таке да очекуем победа и титула :salut:

Добро е ка за прва сезона 7 место среќа имавмо што три екипе предвреме отиднаја иначе...
И замислите вчера скоро цело второ полувреме 4 везни играчи ни ја покријаваја цела средина:tapp: да ти е*ам тренерот... мора под итно да се смени

Иако можеше и подобро, ипак задоволен сум од ова 7-мо место. Свекако сезонава цел беше опстанок, тоа и го напраевмо, е сега што имавмо шанса и за нешто појќе тоа е тоа, здравје догодина.

Него добро е ајде, 26-ти 26-ти...поарно отколку 19-ти или 20-ти. Ќе требаше да касним на матура :):)

Еј за пола саат, значи у 11 пуштајте а1 и гледајте Опуштено, гостин - Агиналдо Брага....ќе има смеење:)

Еј за пола саат, значи у 11 пуштајте а1 и гледајте Опуштено, гостин - Агиналдо Брага....ќе има смеење:)

:pos2:Беше на Тетекс-Металург да се искинеш од смеење му е*ем циганот :)

Кога е финалето и во колку?!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom