De te molam objasni mi ja relacijata pomegu boldiranoto i pocrtanoto.Vikas deka Amir ja kupil titulata potoa vikas deka samite ste si krivi pa deka feni ima podolga klupa pa deka kadija zgresil u nekoj segment no sepak nemozel da im go podese nisanot na kosarkarite pa deka pikavecot neznael da frla slobodni pa deka bokserot se so sutnal promasil.ZNAES LI UOPSTE SO SAKAS DA KAZIS ILI PA SI POBARA NA POCETOKOT NEOSNOVANO ALIBI PA POSLE SI JA KAZA REALNOSTA...SMESNI STE.ILI PAK AKO AMIR VI E KRIV SO VIE PROMASIVTE 13 SLOBODNI TOGAS OK ILI PA SO BOKSEROT MAVNA 0/6 ZA TRI.JA NEZNAM KAKO NE VI E SRAM(SO POCIT KON ISKLUCOCITE KOI CESNO SI PRIZNAA DEKA FENI IMA PODOBAR TIM)
Епа ај да ти објаснам оти очигледно не можеш т.е. не сакаш да разбереш некои работи, мада мислам оти не вреди да те удостоим со одговор ...
Прво, ви честитах титула (какв - таква) и ви посаках оште многу.
Второ, Никаде не гледам у мојот пост да пишува дека Амир ја купил титулата како на пазар шо се купува зелка или маслинки ... колко пари титула? 20000 евра! НЕ. Многу јасно напишах оти Амир не победи и надвор од терено и тоа со доста паметна политика кон КФМ и кон судиите, така што КФМ и судиите на секој можен начин ја сакатеше Струмица во текот на првенството (
казни, очигледна наклонетост како на Купот и други “ситници“) како директен и единствен конкрент на Фени за да не се изгуби мецената и да не летнат парите кои шо Амир ги вложил и ќе ги вложи во Мак-кошарката. (
мада знам и колку Амир вложил лично во кошарката бидејќи добар дел од средствата на Фени идат од фирми кои шо соработуваат со Фени-Индустри како гигант, како еден вид уцена за соработка со фабриката).
Трето, кажав дека за поразот вината треба да си ја бараме и кај нас, затоа што откако судиите не осакатија со лични 1 и 2 четвртина, сепак до крајот имаше фер судење и ние тоа не го искористивме, наместо да се концентрираат нашите се изнапромашија... а за грешките на Кадија (
јас мислам дека направи 1-2 грешки) не сакам да коментирам пошто сигурно не сам покомпетентен од него.
Четврто, факт е дека имавте подолга клупа и повеќе играчи во ротација. Тоа значи дека не е исто да играш по 40 минути 6 натпревара по ред и секој натпревар да се чуваш од лични и не е исто да играш по 25 или 30 минути и да има кој да те менува.
Пето, ниту барам алиби, ниту сум смешен, ниту ми е срам (од кој од вас ли? од вас кои шо си ги свирате играчите?) Секоја чест на исклучоците вклучувајќи те и тебе, туку вие сте самобендисани и некритични кон сето ова шо се случуваше во кошарката оваа сезона.
И пак ке ти кажам: ЕТЕ ЧЕСНО СИ ПРИЗНАВАМ ОТИ ФЕНИ
НЕМА ПОКВАЛИТЕТЕН ТИМ ОД СТРУМИЦА, можеби и двата без изедначени во некои сегменти, можеби еден Доналд Кол ви вреди како сите други ама ете сметам дека како тим не сте поквалитетни од Струмица.