Фан клуб: Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Za visokiot covek sto go zborevte vcera se raboti za Predrag Novakovic igra na pozicija centar (204cm) Igral na Kipar za Aek no posleden klub se spomenuva Masinac od Nis za podetalni informacii ke se zapoznajte vo dnevnite vesnici vo slednite denovi.

Новаковиќ на тест во Струмица
Предраг Новаковиќ (206см-1983год.), српски интернационалец е првиот кандидат кој би можел да ја пополни резервната центарска позиција во екипата на Струмица.

Новаковиќ, кој минатата сезона бил дел од кипарскиот прволигаш АЕК од Ларнака, во наредните неколку дена ќе се обиде да му се наметне на стручниот штаб на "зелено-белите", кои во меѓувреме останаа без Томче Соколов, кој доби сериозна повреда на лакотот поради која ќе паузира доста време.

Овој крилен центар, инаку без некое особено кошаркарско педигре, не & е непознат на македонската кошаркарска јавност.

Пред две сезони беше дел од екипата на КК "Тоа сум јас" за која одигра неколку натпревари, но не го доработи до крај договорот со "Шоумените".

Првата можност да се "докаже" Новаковиќ ќе ја им веќе в петок, за кога Струмица го закажа првиот контролен натпревар, и тоа во Скопје, против екипата на Вардар Осигурување.

Веќе следниот ден, в сабота, можно е струмичани да ги одмерат силите и со Свисслион Пелистер, кој се наоѓа на мини-подготовки во грчката Паралиа.

Таа средба би се играла во струмички "Парк", по што ќе биде појасно дали струмичани ќе го ангажираат Новаковиќ.

Во случај да дојде до договор, Новаковиќ би ја пополнил квотата на странци во Струмица и ќе му се приклучи на трилингот Пуповиќ-Бошњак-Латовиќ.
Македонски Спорт

Сине друг пат прочитај подетално....чисто да не се срамуваш на форумо...
Иначе, настрана од тоа..утре треба да дојде нов играч на позиција 5 на проба..од БиХ..оти овој србинот не задоволува....
Ne li e ovoj so go pise u Mak.sport ... de poteri info od nekoj "crven gavol"

Ne li e ovoj so go pise u Mak.sport ... de poteri info od nekoj "crven gavol"
Да бе да ама бил дрво невидено..уште на првио тренинг почнале колената да го болет..не бил кондиционо уопште спремен..со еден збор катастрофа..затва утре се чека на ново дете..од Босна..барем ќе е јак у главата..оти бе ти не кажуваш оти предмето е во твои раце..

i kaj nas avramovski ic ne bese fizicki spremen i zatoa si zamina

Почивај во мир ТОМЕ ..

Беше мегу првите што ги основаа Ајдуци , цел живот го посвети на Ајдуци , кога беа најтешките моменти ти даваше сила на нас помладите да не се одкажуваме , туку да ја продолжиме таа навивачка традиција што сте ја почнале вие пред 20 години , ... и токму на 20 години од постоењето на Ајдуци ти не напушти ,

Последен пат те видов во штабот , пред натпреварот КК СТРУМИЦА - КК ЛОКОМОТИВ кога ни кажа да ја продолжиме таа традиција , и да ги воведиме ајдуци во подобри времиња .

Уште еднаш почивај во мир , Ајдуци секогаш ке се секаваат на тебе ...

kalapocpj5.jpg

За да му оддадете почит на нашиот ТОМЕ посетете го линкот >> R.I.P TOME

Да бе да ама бил дрво невидено..уште на првио тренинг почнале колената да го болет..не бил кондиционо уопште спремен..со еден збор катастрофа..затва утре се чека на ново дете..од Босна..барем ќе е јак у главата..оти бе ти не кажуваш оти предмето е во твои раце..
Kolenata go Bolele oti patuval od Subotica do Strumica so autobus najverovatno... zamisli mazega od 2,06 u zgmecena-kozervirana sostojba 10 saata da patuva...kak nema da go bolat kolenata...trebalo e da sedi na "svirackite" sedista na sredina za da moze da se ispruzi kako covek.
Bosanska glava e jaka, u pravu si! Taj so ke dojde utre da se nadevame oti nema da e drvo kak so vikas ... oti ke treba Tomceto so edna raka da zaigre :nesvest::nesvest:.

е добро е бе сине!!!јас кажав само тава со го видев мислам оти беше тава со го постирав!!! а детално не го прошитав занм дека се работеше за некој фактури кој агроефодија не ги исплатил или слично!!!мрш?серко за тоа неможеш повеке од мене да знаеш затоа Stfu

Ако уште еднаш прочитам да се обидеш да навредиш некој, а не пак да навредиш ќе бидеш форумска лоша историја.
Кога и самиот не знаеш што си држел во рацете, што тогаш тресеш глупости?! Фактури видел... А виде ли на тие фактури до кого и од кого се испратени? Знаеш, тоа ќе му дојде како гркот сам себеси да се тужи дека си должи пари. И да...сигурно marcus, Kon- An а и јас повеќе знаеме што и како одат некои работи во клубот. Затоа stfu!

а од дека си толку сигурен?
Мојата работа е да бидам сигурен! И да не ширам дезинформации и шпекулации.

rip. A od sto umre ?

Да, заборавив...ај Бог да го просте Томето...Иначе, од срцев удар умре Томето.

Не би рекол дека аврамовски не бил спремен

Ако и имаше некоја дилема, повеќе нема. Синиша Аврамовски кариерата ќе ја продолжи во Романија, и тоа како играч на прволигашот Отопени од Букурешт.

Во текот на вчерашниот ден потенцијалниот македонски репрезентативец стави потпис на договорот според кој треба да остане во главниот романски град до крајот на оваа сезона.

"Понудените услови беа прифатливи за Аврамовски. Тој ги прифати и го парафираше договорот со Отопени" - потврдуваат од неговата менаџерска агенција. "Добра работа во сето ова е што поради ограничената центарска линија Аврамовски може да очекува доста висока минутажа, која во овој момент му е и тоа како потребна".

Првиот дел од оваа сезона некогашниот играч на МЗТ Скопје, потоа и на Вардар Осигурување, го помина како играч на кипарскиот Аполон. Но поради финансиски проблеми во клубот од Лимасол, Аврамовски мораше предвреме да го напушти кипарскиот прволигаш.

Оваа зима Аврамовски беше поврзуван и со евентуален договор со Фени Индустри и Свисслион Пелистер, но на крајот од преодниот рок потпиша договор со десеттопласираната екипа во Романија.

AKo e bil slabo podgotven nemalo da potpise vo romanija!

ПОЧИВАЈ ВО МИР ТОМЕ КАЛАПОЦЕВ !!!

иначе пред спортската сала парк има залепено некролог со навивачки стихови, и слика од Томето дизајниран од Ајдуците, и внатре во салата под трибината на Ајдуците се наоѓа транспарент со иста содржина

браво за односот СПРЕМА СВОИТЕ ЧЛЕНОВИ

IT'S PROUD AND HONOUR TO BE A MEMBER OF STRUMICA FANS

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom