Фан клуб: Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Всушност, каков тренер и да е освен „шеф” кај нас се поистоветува со „помошник”...така да, ќе видиме што и како и кого ќе донесат.
Инаку, ако навистина донесат некого од Панатинаикос, мислам дека ќе е ОК.

Струмикс напиша:
Била, ако е само еден помошник, и ако е токму тој...Туку, било кој и да е, ако е така како што тврдат, тогаш вистинска замена. Панатинаикос е институција сепак, така да верувам ќе е добар стручњак, за разлика од некои наши т.н. стручњаци.
Бар по мое, за да бидеш помошник тренер во панатинаикос, треба да си писмен кошаркарски.
Сепак, резерва се додека не видиме кој е и што е...
Инаку, посакував да се ангажира Петровиќ на МЗТ што беше...
Еве ти дека не е само еден хихи to e to

Струмикс напиша:
Всушност, каков тренер и да е освен „шеф” кај нас се поистоветува со „помошник”...така да, ќе видиме што и како и кого ќе донесат.
Инаку, ако навистина донесат некого од Панатинаикос, мислам дека ќе е ОК.
А и тоа како добро би ви дошло па па камо кај нас у Мзт да земеме таков:helou:

mite84 напиша:
Нов тренер е пак некој Грк бил помошник во панатинаикос а додека не го регулира престојот екипата ке ја води Јанков а казната без публика преиначена е во парична сепак добро поминавме а најавено е и доаѓане на навиваци од Битола

i za kogo ke navivaat ckembarite sea za pelister ili za strumica? :pos2:

Billa Bong напиша:
Еве ти дека не е само еден хихи to e to

А и тоа како добро би ви дошло па па камо кај нас у Мзт да земеме таков:helou:
ne daj boze takov cigan da ni dojde ne daj boze

aerodromka напиша:
nemoj za aco nesto loso da si kazal te ubiv taka da znaes :nenene:

Оф топик:Абе Ацо си отиде или лажги со опашки е работава?

инаку ако добро разберав, нов тренер на струмичани е помошникот на панатинаикос, токму тој за кого збореше Била
ea.gif

Денес од 19.00 играат Струмица-Пелистер а од 19.30 Работнички-Вардар

Четириесет и едногодишниот Грк Власис Влаикидис е нов шеф на стручниот шптаб на екипата на Струмица 2005.

Вака одлучи раководството на Струмица 2005 откако ден порано одлучи да му врачи отказ на досегашниот прв тренер Стратос Кукулекидис, а неговиот асистент Драго Јанков поднесе оставка.

Влаикидис доаѓа во Струмица во еден доста тежок момент, односно по загубата на финалето од Купот на Македонија и првиот натпревар од полуфиналето од плеј-офот.

Влаикидис, кој интересно, се школувал во Нови Сад, каде бил под надзор на Душан Ивковиќ, ќе има многу малку време да се запознае со "условите за работа" во Струмица бидејќи уште вечерва "зелено-белите" ќе се обидат да го покачат скорот на 2-0 во плеј-оф серијата против Свисслион Пелистер.

Инаку, освен тригодишната работа во Војводина од Нови Сад, Влаикидис работел како асистент тренер во солунски ПАОК, кој со помош на Драган Шакота, во 1991 година го освоиле Купот на победниците на куповите.

Во летото истата година Влаикидис се сели во грчкиот гигант Панатинаикос, каде работи како еден од помошните тренери на Жељко Павличевиќ. Кај "зелените детелинки" останува до 1996 година.

Во наредните пет години е тренер на повеќе второлигашки екипи во Грција од каде и доаѓа во Струмица.

"Реков дека Струмица 2005 нема да се откаже од битката. Продолжуваме уште посилни по оние случувања во Битола. Го решивме тренерското прашање, но тука нема да биде крај на изненадувањата кои ги подготвуваме во овој плеј-оф"- вели Панајотис Карапиперис. " Драго ми е што некој имаше слух за кошарката и одлучи ова полуфинале да се игра со присуство на публиката. Сега сум уште поубеден дека ќе стигнеме до уште едно финале. Ја користам приликава да ги повикам нашите навивачи да дојдат во што е можно поголем број, и воедно да покажеме како се игра но и како се навива во Струмица".

Извор

Не ми стои тој помошник да е а?

Струмикс напиша:
Четириесет и едногодишниот Грк Власис Влаикидис е нов шеф на стручниот шптаб на екипата на Струмица 2005.

Вака одлучи раководството на Струмица 2005 откако ден порано одлучи да му врачи отказ на досегашниот прв тренер Стратос Кукулекидис, а неговиот асистент Драго Јанков поднесе оставка.

Влаикидис доаѓа во Струмица во еден доста тежок момент, односно по загубата на финалето од Купот на Македонија и првиот натпревар од полуфиналето од плеј-офот.

Влаикидис, кој интересно, се школувал во Нови Сад, каде бил под надзор на Душан Ивковиќ, ќе има многу малку време да се запознае со "условите за работа" во Струмица бидејќи уште вечерва "зелено-белите" ќе се обидат да го покачат скорот на 2-0 во плеј-оф серијата против Свисслион Пелистер.

Инаку, освен тригодишната работа во Војводина од Нови Сад, Влаикидис работел како асистент тренер во солунски ПАОК, кој со помош на Драган Шакота, во 1991 година го освоиле Купот на победниците на куповите.

Во летото истата година Влаикидис се сели во грчкиот гигант Панатинаикос, каде работи како еден од помошните тренери на Жељко Павличевиќ. Кај "зелените детелинки" останува до 1996 година.

Во наредните пет години е тренер на повеќе второлигашки екипи во Грција од каде и доаѓа во Струмица.

"Реков дека Струмица 2005 нема да се откаже од битката. Продолжуваме уште посилни по оние случувања во Битола. Го решивме тренерското прашање, но тука нема да биде крај на изненадувањата кои ги подготвуваме во овој плеј-оф"- вели Панајотис Карапиперис. " Драго ми е што некој имаше слух за кошарката и одлучи ова полуфинале да се игра со присуство на публиката. Сега сум уште поубеден дека ќе стигнеме до уште едно финале. Ја користам приликава да ги повикам нашите навивачи да дојдат во што е можно поголем број, и воедно да покажеме како се игра но и како се навива во Струмица".

Извор

Не ми стои тој помошник да е а?
Не е тој за кој мислев тој му е помошник на Жељко Обрадович не на Павличевиќ..но штом бил под надзор на Дуда Ивкович значи одличен е ке видиме вечер...може нема вечер ама следните натпревари ке видиме колку е добар... јас мислам дека е ТоБto e to

Дечкото има добри референци, но да видиме на дело што ќе покаже...
Сепак дела се бараат, не референца.

Првата поддршка за Кукулекидис од Рајан Стак

" Најголемото задоволство за мене во овие мигови е поддршката која ми ја даваат пријателите. Пред се онаа која ми ја испрати Рајан Стак. Еден извореден кошаркар и пред се човек со кого цели четири години работев во Арис. И тој не може да се начуди за сето она што н$ снајде во Битола. Уште помалку за казната која ја добивме од Федерацијата за која се обврза дека ќе игра во квалификациите за ЕП"- вели Кукулекидис.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom