Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Информацијата за наводниот постигнат договор помеѓу Рома и Интер за Раџа денес треба да е на насловната страница на Тутоспорт. Не знам колку е релевантен весникот, ама многу Римјани според коментарите на фб не го сфаќаат сериозно. Настрана тоа, муабетот е друг.
Значи колку е логично да не продадеш играч со договор до 2021 год во Челзи за 60 милиони, а да го продадеш на Интер за 29 и некој талент ала Дестро?
Факт е дека минатава сезона изигра далеку под очекувањата, ама сепак да не се лажеме станува збор за играч светска класа. Значи за таа сума не можеш да купиш играч од таков калибар, кој би го заменил.
Интересен е фактот што Интер изминатиов период плаќаше солидни суми за играчи со една успешна сезона зад нив како Кондогбија, Габриел Б.и сл., а за Раџа се ценка. Некако ми нема логика целава ситуација, иако ова е Италија и се е можно.
Трето играчот во неколку наврати имаше изјавено дека не си оди од Рома освен ако клубот не го побара тоа од него. Е сега зошто му продолжуваа договор до 2021, а не го продадоа пред една година кога им нудеа 60 милиони, за по една година и просечна сезона за него да се пазарат за смешни 30 милиони. :)
Исто ако им е за пари, можеа да се решат од неколкуте непотребни играчи и вкупно да стигнат до цифра од 30 мил. Значи од продажба на еден од Шарави или Пероти и Гоналон, Жерсон, Бруно и Дефрел како ништо можеа да закрпат, ако им е до тоа. Или еден Стротман, кој рака на срце не гледам дека ќе ја врати некогаш формата од пред повредата.
И уште не ми е јасно шо се запнал ЕДФ за она телено Берарди. Ограничен чоек значи. Очајна сезона, склон на повреди и проценет од страна на Сасуоло на 30 милиони. Цена иста како таа што ја нуди Интер за Раџа. Кои патетики. :)
Јас на Калимеро би му забранил со анекс да не бара играч од Сасуоло.
Отанува да видиме што ќе направат. Според тоа што го читав наводно вака стојат работите:
Имотеп го контактирал Раџа.
Интер официјално нема понудено ништо.
Мончи не сакал да попушта на цената.
Од Рома официјално сите молчат.
На Раџа му било кажано од клубот дека сезонава немало целосно да сметаат на него и дека сакале да ја подмладат екипата.
Навивачите се бесни.
Ајде ќе видиме што ќе излези од оваа калакурница. :icon_lol:

Нов случај е непотпишувањето на нов договор на Флоренци. Или тактизираат или навистина не можат да се договорат. Челзи најзагреан за да го доведе во случај да пропаднат преговорите со Рома. Детето бара 4 милиони, нашиве се скржават. Интересно е што многу од балканскиве Романисти не го ценат Флоренци како квалитетен бек, а многумина навивачи на други клубови во Серија А од овие простори сметаат дека го измиалил фудбалот. :)
Алисон изгледа ќе ја решава судбината после светското. :)
Ако се продадат Раџа, Флоренци и Алисон ќе земеме 150 000 000 евра и кај ќе ни биди крајот. Палота вчера од Бостон изјавил дека за сите овде на форумов ќе имало следовање од парите, но според заслуги кој колку пишува. За парите ќе треба да одиме лично во Рим.
Е сега не разбрав дали Мончи бил веќе или допрва ќе оди во Прага за да го потпиши Кадержабек и да купи 2 гајби пиво за да седниме како луѓе пред продавница во Тригорија и да се напиеме после успешниот пазарен ден.
Балдисони за радио Рома порачал да си носите вреќи од дома. :angel:

Последно уредено:
Па вие салах после јака сезона за 40 со бонуси го дадовте, што те изненадува ова за раџа :)
Салах заедно со џеко ви беа убедливо најдобри играчи, башка тогаш рома втори завршија. Раџа лани немаше јака сезона, како и да е во право си дека мала е сумата за играч од таков калибар, ама ете и салах кој е и помлад и имаше далеку боља сезона, за малце го дадоа, а сеа вреди тродупло.
А тој заионоло е далкеу од дестро тип на играч, ако се развие добро за година две може и да се наметне лесно у прв тим, повеќето навивачи на интер од тоа што го читам кај италијанциве се против негово давање кај вас.
Сеа со младиве не се знае на што си, ама овој сериозно е сметан за еден од поталентираните од школата на интер и му се предвидува јака иднина ако му се поклопат коцките, далеку похајпнат е од дестро.

Па вие салах после јака сезона за 40 со бонуси го дадовте, што те изненадува ова за раџа :)
Салах заедно со џеко ви беа убедливо најдобри играчи, башка тогаш рома втори завршија. Раџа лани немаше јака сезона, како и да е во право си дека мала е сумата за играч од таков калибар, ама ете и салах кој е и помлад и имаше далеку боља сезона, за малце го дадоа, а сеа вреди тродупло.
А тој заионоло е далкеу од дестро тип на играч, ако се развие добро за година две може и да се наметне лесно у прв тим, повеќето навивачи на интер од тоа што го читам кај италијанциве се против негово давање кај вас.
Сеа со младиве не се знае на што си, ама овој сериозно е сметан за еден од поталентираните од школата на интер и му се предвидува јака иднина ако му се поклопат коцките, далеку похајпнат е од дестро.

Во право си за Салах, ама мислам дека кај нас не изигра потполно на тоа ниво, на коешто изигра минатава сезона во Ливерпул. Е сега продажба на еден играч мораше да се случи заради добро познатата и вам и нам фамозна причина наречена ффп. Факт е дека малку пари му зедоа (50 мил), а можеа уште, но тогаш така налагаа условите. Раџа остана, Манолас остана и мораше некој да биде продаден.
Веројатно сметаа дека после инспекцијата на уефа ќе успеат да го доведат Марез, но пропаднаа преговорите и останавме чаљо.
Заиноли не знам навистина каков играч е, ама со таленти не си на чисто. Чориќ, Клајверт, Антонучи, Заиноло се многу таленти, а малку докажани играчи. :)

10ка е заниоло, секако нема да има инстантен импакт тоа е факт, за него ќе чекаш 2 до 3 години така да ако го зимаат него, на долг рок се надеваат дека ќе ги исполни очекувањата што ги имаат зацртано за овој играч сите.
Не знам, ја не се летам пред време, не е само што го даваат наинголан, и тоа реално за мала сума, туку што го даваат и во Интер ама најверојатно причината за ова е самиот играч, друго објаснување нема, секако ќе му се најде без проблем купец и на друго место, не мора кина а таму глеам 12м по сезона му нуделе.
Ова ко со пјанич и јуве, слично му доаѓа, во случај да се реализира, ама како и да ја вртиме од аспект на навивач на рома ова е ултра глупаво, не смееш да си дозволиш еден од најдобрите играчи да ти заврши у ривал, а веќе имаш претходно такво исуство и со босанецот, едноставно несериозно делува.

10ка е заниоло, секако нема да има инстантен импакт тоа е факт, за него ќе чекаш 2 до 3 години така да ако го зимаат него, на долг рок се надеваат дека ќе ги исполни очекувањата што ги имаат зацртано за овој играч сите.
Не знам, ја не се летам пред време, не е само што го даваат наинголан, и тоа реално за мала сума, туку што го даваат и во Интер ама најверојатно причината за ова е самиот играч, друго објаснување нема, секако ќе му се најде без проблем купец и на друго место, не мора кина а таму глеам 12м по сезона му нуделе.
Ова ко со пјанич и јуве, слично му доаѓа, во случај да се реализира, ама како и да ја вртиме од аспект на навивач на рома ова е ултра глупаво, не смееш да си дозволиш еден од најдобрите играчи да ти заврши у ривал, а веќе имаш претходно такво исуство и со босанецот, едноставно несериозно делува.

Потполно се согласувам. Мене лично немаше да ми биде проблем ако за Стротман беа шпекулацииве, ама за Раџа е навистина глупаво и несфатливо од наша гледна точка. Вие се надевате дека ќе дојде, ние дека нема да си замине, ама сепак не е крај на светот што и да се случи. :)

@Syn Салах е продаден за 42мил + 8мил бонуси кои ги исполни до сред сезона, значи 50мил. Има многу фактори кои направиа цената да биде таква. Прво, мораше Рома да инкасира пари инда се заштити од казна, ради ФФП,а најбитното е што одпосле се случи трансферот на Нејмар, па оние на Кутињо и Дембеле. Да се случеа прво тие трансфери, тогаш и сумата за Салах ќе беше друга, тоа и Мончи го изјави. Исто трета причина, едноставно толку вредеше, после Џеко беше најдобар, али сепак си имаше маана да утнува зицери:toe:

Случајот со Раџа е сосема различно, не се споредува со Пјанич, бидејќи Пјанич беше 26 години и во топ форма, може да се каже малце пари беа 32+6мил евра или 32мил само беа, не ми текнува, како и да, малку. Од друга страна имаш играч кој ја раситнил 30ката, а зема 4,5мил по сезона, на кого најдобрата сезона му е пред една година и кој емотивно скршен и испразнет ради неповикувањето на Светско првенство. Дискутабилно е дали цената е океј, да се само 29мил. ќе речам малку се, а вака добиваш плус и млад играч, со кој незнаеш дали во иднина ќе прерасне во капиталец, ама ете има некоја надеж, гледам доста е хајпан, полани купен за 3.75мил евра.

Трансферот е лош за Рома бидејќи дава играч на директен ривал, тоа мора да признаам, од овој аспект трансферот е сличен со оној на Пјанич.
Уште по болно би било доколку под Спалети ја повтори ланската сезона кога играше дури како полушпиц, олраунд офанзивен везњак со најголема слобода во играта, па се истури од голови.
Како и да е, лани да се случеше ова ќе пукнев од нервоза, вака нема нешто посебно да ме погоди, освен што ќе ми биде глупо да го гледам во ривалски дрес. Знам дека добро ќе го заменат.

Џастин Клајверт пристигна во Рим, утре ќе оди на лекарски прегледи и потпишување на договор, одлични вести.

Земавме младинец кој има предиспозиции да стане играч од светска класа.

Џастин Клајверт пристигна во Рим, утре ќе оди на лекарски прегледи и потпишување на договор, одлични вести.

Земавме младинец кој има предиспозиции да стане играч од светска класа.
I taman ke gi ispolni site tie predizpozicii I ke se prodaj :)

I taman ke gi ispolni site tie predizpozicii I ke se prodaj :)
За година две си оди за +100мил.

Јас се надевам дека барем во наредите две години ќе имаме силен и млад напад во Клајверт, Шик и Ундер.

Денес ова излезе од страна на луѓе блиски до клубот.
Per Nainggolan, ad oggi, non sono arrivate offerte ufficiali. Sempre ad oggi, solo l’Inter e alcuni club cinesi risultano interessati al giocatore. Le altre big europee non stanno prendendo in considerazione il giocatore, anche considerando che si aspetterà il mondiale per buttarsi tutti nel mercato.
Значи ништо официјално нема освен благ интерес.

За Клајверт ми е мило што потпиша за нас. :) Четвртото засилување сезонава. Се надевам дека ќе напредува кај нас. Да корегираме составот треба:

Од досегашниве шпекулации би сакал еден ваков состав:

-----------------------------------------Алисон/Спортиело/Ромањоли---------------------------------------------

Муние/Карсдорп---------Манолас/Капрадоси-----------Фазио/Маркано-------------Коларов/Лаксалт

---Кристанте/Флоренци/Талиско------ДДР/Стротман/Пелегрини-------Наинголан/Сери/Чорич---

Ундер/Клајверт------------------------Џеко/Шик/Брахими--------------------Зијех/Пероти/Антонучи

Доста беше фудбал менаџер! :)

Одма излезе шпекулација дека Зијех е договорен исто така за сума од 30 милиони + 6 милиони како бонуси. Се чекало само да зафрши светското и ќе обелоденеле.
Сега треба да го исчистат полека вишокот. Еве Бруно Перез се договорил со Торино и веројатно Мончи ќе го испрати таму за смешни 8 милиони евра (позајмица + задолжителен откуп).[DOUBLEPOST=1528830568][/DOUBLEPOST]Агентот на Бруно Фернандес изјавил дека разговарале со претставници од Рома и дека не е исклучена можноста да ни се приклучи. Сѐ ќе се знаело за неколку дена.
Ова ќе е супер ако е вака!

Иначе нова информација за Наинголан од вечерва е дека и Атлетико Мадрид е заинтересиран за играчот. Е сега ако стигнат и од повеќе клубови официјално понуди, Мончи може да манипулира и со цена и со услови, ако веќе се решени да го продаваат.[DOUBLEPOST=1528831241][/DOUBLEPOST]Од Рома Балкан сумирале шпекулации:

"KRATKE MERCATO VESTI"

Fiorentina vrsi konstantni presing na El Shaarawya (25), medjutim Roma za sada ne zeli da proda svog igraca.
(La Gazzetta dello Sport)

Manchester United i Chelsea su obnovili interesovanje za Nainggolana (30), a Roma preferira da proda belgijanca van Italije pre nego Interu.
(metro.co.uk)

Roma pokazuje veoma jako interesovanje za Ziyecha (25) i Monchi je u poslednjim satima napravio vazne korake napred ka realizaciji transfera. Marokanac bi trebalo da zauzme mesto Nainggolana koji napusta klub, velike su sanse da ce posle Kluiverta iz Ajaxa u Romu stici i Ziyech.
(Tele Radio Stereo)

Sadiq Umar (21) odgovorio je na glasine koje ga sele u Rangers kod Gerrarda: "Rangers je ekipa sa velikom tradicijom, ali u ovom trenutku sam srecan u Romi i nadam se da cu biti deo ekipe sledece sezone."
(owngoalnigeria.com)

Bruno Peres (28) veceras stize u Torino na medicinske preglede i potpis ugovora, ozvanicenje transfera se ocekuje u narednim satima.
(Sportitalia)

Daniele Verde (21) je na meti Portoa, zabelzeni su prvi kontakti sa agentom igraca, ali jos uvek nije poznata Romina potraznja, situacija ce biti poznata u narednim danima.
(Gianlucadimarzio.com)

-Tony-

Последно уредено:
Во акција на италијанската полиција и антикорупциски инспектори приведени биле над 10 луѓе. Еден од нив е и Парнаси, чијашто фирма е задолжена за дел од градежните работи на новиот стадион.
Портпаролот на полицијата во Рим, од кабинетот на градоначалничката и Палота изјавија дека истрагата нема никако да влијае на Рома и новиот стадион, бидејќи сѐ било чисто со истиот.
Јас сепак сметам дека ќе се оддолговлечи пак за некое време.
Гнасна земја од гледна точка на бирократија, мито и корупција. Источна Европа гомна да јади!

Пелегрини изјави дека ќе остане во Рома!

Од неофицијални извори Алисон изјавил дека само две опции се во игра. Останување во Рома и заминување во Реал Мадрид. После светското ќе ја донесел одлуката, којашто ќе била од интерес за двете страни.

Раџа со Рома се скарале :)

Иде Раџа 100%..само смешно е што оди за 30мил и тоа во Интер.. Подобро нека го дадат во Атлетико..

Не очекував дека воопшто ќе си оди и во најмала рака во италијанска екипа. :)
Таман сакав дрес да си порачам од него и да се исшишам како него, кога гледам сабајлево 100% си оди, а згора на се проќелав сум бил. :(
И Алисон го најави дека ќе си оди за 78 милиони во реал.
Купи-продај огласи. :)
И што мислите ќе се најдат соодветни замени за нив? Јас мислам ќе донесат млади таленти и толку ќе е.
Како Клајверт кој очекувам за 2 години Раиола да го продај во англија или шпанија. :)
Какви дегени мајко мила.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom