Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Долго време не сум пишал. Искрено не ги гледав последните натпревари, ама и од резултатите подобро и што не ги гледав.
Тимот е западнат во длабока резултатска криза, а и од тоа што успеав да прочитам и во играчка криза.
Ќе биде тешко да се стигне до место во ЛШ.
Лацио игра поцврсто и посигурно, а Интер е непредвидлив.
Наполи и Јувентус никој не ги стига.

Преземено од Рома Балкан:
COMMANDO ULTRAS CURVA SUD (CUCS) je osnovana na današnji dan 1977. godine. Najveća i najpoznatija ultras grupa na južnoj tribini tokom 70-tih i 80- tih. Sa dolaskom 90-tih godina došlo je do podela grupe na frakcije. Dok je CUCS vodila i organizovala navijanje na Curvi Sud Roma je važila u svetu za ekipu koja ima najvatrenije i najlojalnije navijače. Bilo je bezbroj koreografija, zastava, transparenata, pirotehnike. Sada na Curvi Sud retko ima sinhronizovanog navijanja, transparenti i pirotehnika se zabranjuju od policije ali vrlo retke su i koreografije što odaje tužan utisak da nisu samo barijere na Curvi Sud bile problem, već i barijere između različitih ultra frakcija. Ultra scena nam je podeljena na one koje ne priznaju moderan fudbal i navijanje samo glasom i dlanovima i na one koji prihvataju realnost da se više ne može navijati sa bakljama, da se ne mogu više kačiti uvredljive parole, da više ne sme da se uzvikuju rasistički povici. To je sve sukob mentaliteta stare i mlade ultra garde. Srećan rođendan CUCS, FORZA ROMA!!!

Раџа Наинголан за 50мил во Кина ќе оди, е сега ќе се сликаме, Палота ти само пуни џебовите

Ако се реализира тоа би бил најглуп потег од двете страни во историјата на фудбалот.

Нема шанси треба да се глупи да го пуштат, и кога веќе би го пуштиле за тие пари знаејќи дека еден Кутињо направи трансфер 160 милиони...

Ама и Наинголан не игра ништо посебно оваа година, не дека е лош, ама во споредба со лани, ова не е ништо што го игра, ем веќе ќе ја раситни 30ката, а како што старее се позабеган ми изгледа, пие,пуши, можеби се дрогира, а најолошо од се,недај боже на бетон да седе :D

Додека се американците реков не очекувајте успеси.За нив фубалот е само бизнис, франшиза и ништо повеќе.Идиоти.

Ако не го тепаме Интер утре, толку од топ 4 пласман за Рома.
Па и ако ги продадат играчите кои се во тие трансфер шпекулации, ќе се начекаме пак да гледаме ЛШ.

Не можем да поверувам дека покрај Емерсон овој преоден рок ќе го продаваат и Џеко???!!!
За Емерсон ајде ок не ни играл годинава за тоа ќе разберем ама лошо е што не мислат за во иднина.. Коларов нема вечито да игра на високо ниво..
Ќе го донесат Дармиан и јебитесе фанови ќе ни речат!!
За Џеко пак неможам да разберам исто.. Ние се мучимо со реализација они зеле ќе го продаваат??? Имаат ли памет уопште??
Ја знам дека убаво ќе заработаат и дека за нив токму сега е тој момент ама пичка му матер сред сезона е!!!
Најверојатно ќе останеме со Шик и Дефрел како негова замена..
Единствено да ни замачкаат очи е да земат квалитетно десно крило од типот на Марез и да се бориме до 38 коло за 3то и 4то место...
Продадат ли а ништо не купат, догодина ќе ги гледаме со Османлиспор, Вардар, Џургарден...
До душа и утре ако изгубиме на Меаца толку ќе е..
Форца Рома!

Атмосферата во тимот катастрофа, Џеко не е продаден само за да ја игра оваа утакмица, како ќе изигра бог ти знае, Пероти, Гоналон се аут, а Де Роси не ее целосно спремен, така да ќе има измени, нема Раџа да игра полушпиц :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom