Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
У државна, или градска болница? hehehe

:kafence:
Пу пу да не го заречам, вчера цела утакмица играше и не само што играше туку покажа дека во иднина може да се ослониме на него, али ај рано е така да се зборува :))

Има време до Шахтјор сега да се игра шансите би биле 50 - 50 мислам.. Здравје само убава шанса имаме...

Дај да гледаме во првенството што ќе направиме, следно наизглед лесен натпревар против Каљари дома, па куп натпревар со незгодниот Торино, па после со Јувентус...
Кога сме кај Шахтјор што е до мене јас сум задоволен, незгоден тим меѓутоа може да се надигруваме и според мене ние сме фаворити, можеше и полесна опција да биде Базел, ама па можеа и Реал или Баерн... Ако се жалиме на Шахтјор што да кажеме за следниот противник кога би ги поминале нив...

Шахтјор ни е стар должник мора да плати со камата!! Левата страна им е опасна со Таи/јсон и Бернард...
До негде сакав и Порто и со нив имаме не расчистени сметки мамата нивна!!
Остај те тоа убаво кажа Франческо наш да видиме што ќе направиме у останативе 4 натпревари од кои 3 на Олимпико ни се..

1.Рома - Каљари незгоден противник секогаш за нас.. Сега кога сме растеретени и одморни се освен 3 бода би било катастрофа..Мора гас да се додаде сега или никогаш!!

2. Рома - Торино куп на Италија
Овдека би излегол со Скорупски, Емерсон, Хесус, Морено, Бруно Перес, Гоналон, Пелегрини, Жерсон, Дефрел, Шик и Ундер.. Би ги додал и Кастан кој сите го заборавија, Нура, Пецела, Антонучи и како ли се викаат нема врска :)
Значи ако поминеме со овој состав ок ако не нема потреба ниту еден од оние кој ни се стандардни да ги користат.. Ебемти куп поминавме ЛШ домашно па уште ова ни треба на пролет.. Ако се способни нека тераат и до финале вака..

3. Јувентус - Рома дерби дуел каде гостуваме за 3 дена после оној во купот со Торино.. Со свежи играчи да пробаме да нападнеме ако останеме непоразени ќе биде супер..

4. Рома - Сасуоло да освоиме 3 бода ќе биде супер за крај на 2017 година..

Значи минимум 7 бода ќе биде полна капа а за 9 бода да не правиме муабет..
Во купот ако поминеме со 2 состав се ќе биде плус ама со 2 состав!
Форца Рома!![DOUBLEPOST=1513092423][/DOUBLEPOST]Уште нешто зимава запнале Бадељ да го донесат а помалку веројатно и Ковачич, вториов како позајмица..
На Салах му се потребни уште два гола да постигне и Рома да лапне +8 милиони евра како бонус..
Салах везе у Енглеска прв стрелец е :)

Последно уредено:
Наводно сме се договориле со Политано.
Добар потег според мене. Мислам дека играчи, кои се родени во Рим и ги имаат поминато сите младински категории за Рома, а сега се стандардни во своите тимови, можат да бидат секогаш мотивирани и да даваат 100% од себе си.
Инаку ако дојде овој, тогаш Ундер ќе оди на позајмица (Болоња или Удинезе). :)

Наводно сме се договориле со Политано.
Добар потег според мене. Мислам дека играчи, кои се родени во Рим и ги имаат поминато сите младински категории за Рома, а сега се стандардни во своите тимови, можат да бидат секогаш мотивирани и да даваат 100% од себе си.
Инаку ако дојде овој, тогаш Ундер ќе оди на позајмица (Болоња или Удинезе). :)
А можно е и во Сасуоло да го дадат

Почнува да тоне бродот на капетан Спалети... Искрено тоа и го очекував, да си ја тераме нашата работа и да си тепаме, јас очекувам конкуренција само во Наполи и Јуве...

Без веза игра. Млитаво некако. Средината лоша. Не научија дека по крила играме најчесто и затвораат. Нека смени нешто ЕДФ, бидејќи со ваква игра повеќе од нерешено тешко.

Ептен ни фали креативец кој ќе ја креигра играта, ептен немат визија што со топката.
Гол од немај каде, така се освојува скудето ,иако тешко со ваква игра, скоро невозможно.

Ептен ни фали креативец кој ќе ја креигра играта, ептен немат визија што со топката.
Гол од немај каде, така се освојува скудето ,иако тешко со ваква игра, скоро невозможно.

Покрај тоа мора да се додаде дека и фудбалерите изгледаат преморено, а голем дел од нив не се во форма.
Против торино во купот нека излезат со втор тим па шо биде нека биде. Не ни треба и куп натпреварување напролет.

Формата е катастрофа на екипата, незнам како ќе играат против јуве али ова што го играат последните неколку утакмици е катастрофа

Формата е катастрофа на екипата, незнам како ќе играат против јуве али ова што го играат последните неколку утакмици е катастрофа

Ќе ве претепаат едноставно...уште одсега уплатисија 1 во 1 и 3+

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom