Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
За 15-16мил. евра :cool:

fmnfo8.jpg

Уште не ми се верува дека Бруно Перес го земавме.. :vozbud:
И памет во глава опни клаузула од 80милиони зошто секако Торино ќе лапне 20% од идниот трансфер..
Сега можно било да го купиме и Борха Валеро како креативец во средниот ред..
Но толку пари да се фрлат не верувам сигурно ако го носиме ќе биде на сметка на Паредес!! Кој друг иначе??
Не би сакал да дојде на место него, детево е младо и нервоза ме јаде после како се развиваат пример: Ламела, Маркос,Санабриа и уште колку ги има ела сети се..

Преодниов рок ни ги залечија раните со купувањето на доста играчи, и Рома е навистина добро покриена на повеќето позиции..
Но што е тука алармантно??
Рома мора да влезе во групната фаза на ЛШ како не би ги продавала идното лето повеќето звезди поради фер плејот!!
Еден сигурно ќе си оди летото од Манолас, Рудигер или ако се полакомат Наинголан..
Не е лошо некој да пише кај кој играчи имаме обавезен откуп идното лето??

Наинголан ќе добие нов договор и огромна откупна клауза ќе биде ставена.

Е сега, јас како што сум информиран нема никакви 20% од следната продажба за Торино :)

За Бруно Перез имаме обавезен откуп. Жезус, Емерсон, Фазио, Вермален, Шчешни и Руи со право на откуп.
Оваа година ги откупивме: Алисон 8 мил., Рудигер 9 мил., Сек џабе, Нура 2,5 мил., Жерсон 16 мил., Пероти 9 мил., Салах 15 мил., Ел Ша 13 мил., Џеко 11 мил. и Садик 2,5 мил.

Примаме уште еден 100%. Немаме од 16 метри излезено цело второ полувреме

Ја незнам дали нешто ги магепсало или незнам што е проблемот, но и оваа утакмица Џеко беше како парна локомотива, секогаш касни, губеше топки, нигде го немаше. Можеби е добар за третолигашки натпревари, ама ја би го изоставил и од тимот за ЛШ :(

Да бевме рамноправни Џеко ќе му стегнеше гол 100%. Сите изиграа тоа што се бараше од нив.
Реално судијата оправдано покажа 2 жолт и пенал. Индивидуални грешки на невнимание и двете. Не смее да се повтори.
Порто додека бевме рамноправни беа дрва неделкани. Цепејнци.
Срамота е да не ги поминиме овие.
Прво му ја скривме топката. Џеко да беше секунда побрз ќе му стегнеше од одма гол.
На Олимпико ако не изиграат педерски (португалски) ќе јадат 3 комада, ако не со 2 ќе си одат.
Рома изигра машки.
Прв официјален натпревар во гости и многу важен покажа карактер.

Јас мислам дека солидно изигра Џеко. Единствена замерка беше промашувањето требаше да погоди ама јебига закасни. Малку ми беа не логични измените на Спалети. Мислев дека после исклучувањето на Вермален ќе се префрлиме на одбрана со тројца Де Роси, Хесус и Манолас. Пеналот беше несреќен случај. Паредес е добар играч има одлична контрола а и борбен е. Во вториов меч мора по сконцентрирано малку нема шанси да не тепаат овие кога сме рамнправни

Јас мислам дека солидно изигра Џеко. Единствена замерка беше промашувањето требаше да погоди ама јебига закасни. Малку ми беа не логични измените на Спалети. Мислев дека после исклучувањето на Вермален ќе се префрлиме на одбрана со тројца Де Роси, Хесус и Манолас. Пеналот беше несреќен случај. Паредес е добар играч има одлична контрола а и борбен е. Во вториов меч мора по сконцентрирано малку нема шанси да не тепаат овие кога сме рамнправни

Немаше шанси со тројца да игра во португалија. Се знаеше дека ќе се брани. Сепак имаш играч помалку, а со тоа тие имаат еден слободен во поле. Брз фудбал е тоа. Мора позиционо да се игра. Одлуките на Спалети беа добри. Грешките беа индивидуални. Кој сака нека беше, ако го удри топката в рака во тој случај е пенал. Едноставно.
Токму така. Дома концентрирано, ако сме рамноправни можи 2-3 разлика да ги добиеме.

Добро е што во наредниот натпревар Бруно Перес ќе може да игра, па така нема да се почувствува недостаток во одбрана.

Алисон/Војче
Флоренци....Манолас.....Жесус.....Бруно

Ова би била задната линија според мене.

Итурбе во Малага.

Гледам и се чудим како Рома доминира на Драгао.. Викам ова нема шанса вака да е цел натпревар доминација.. Абе ги утепавме!!!
И ете ти црвен и се вратија оние добро познати нервозе :) у пм кој лудак сум по овие...
Црвениот оправдано, па чак што више уште во 1пол. имаше пенал кога Емерсон играше со рака..
Најслаби оценки одат за Вермален, Емерсон и Хесус..
Многу критики одат на сметката на Алисон незнам само зошто??
Да се повтори натпреварот до црвениот на Олимпико ќе им ја расплачеме мамицата..
Но Порто е Порто и несмее никакво опуштање, верувам во Спалети да беше друг пример Виолината ќе го јадевмо сосве мустаќи!!

Гледам и се чудим како Рома доминира на Драгао.. Викам ова нема шанса вака да е цел натпревар доминација.. Абе ги утепавме!!!
И ете ти црвен и се вратија оние добро познати нервозе :) у пм кој лудак сум по овие...
Црвениот оправдано, па чак што више уште во 1пол. имаше пенал кога Емерсон играше со рака..
Најслаби оценки одат за Вермален, Емерсон и Хесус..
Многу критики одат на сметката на Алисон незнам само зошто??
Да се повтори натпреварот до црвениот на Олимпико ќе им ја расплачеме мамицата..
Но Порто е Порто и несмее никакво опуштање, верувам во Спалети да беше друг пример Виолината ќе го јадевмо сосве мустаќи!!
И мене не ми е јасно зашто критики за Алисон, сосема солидно си заврши работа според мене, позитивно сум изненаден со оглед на тоа што е трансфер од бразилска лига. Би рекол дека ништо послаб од Војо не е. Добро е за конкуренцијата кога двајцата се изедначени отприлика, ќе имаат и доволно утакмици за бранење ако се пласирате во ЛШ.
Хесус слаб, глуп жолт направи.

Добар е Алисон. Допрва ќе покажува дека е класа голман.
Сепак репрезентативец на Бразил со 23 години. Бразилците имале добри голмани секогаш.

Јас се чудам тебе како тие чудно што Рома доминирала на Драгано?..демек Порто некоја екипа се?..што играчи имаат тие ѓупците?..не игра името и реномето на клубот туку играчите а во ваква ситуација напишав уште кога ги извлековте дека страмота ќе биди Рома да не го помини Порто,подобра ждрепка неможеа да посакаат.

Во Рим вашите треба да му ја дупнат глата реално,нема Порто што да бара и очекувам минимум 2 гола да примат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom