Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Само Сити да не се падне, другите се ок...

2-0 против Монтреал, фино играме, Џеко повторно стрелец

Дрогба, класа:cuc:

Само Сити да не се падне, другите се ок...

2-0 против Монтреал, фино играме, Џеко повторно стрелец

Дрогба, класа:cuc:

И Сити нека се падни. Гледај од друг агол. Сега сите овие се молат Рома да не им се падни :) ...
Фудбалот е тимска игра а дефинитивно Итурбе не е тимски играч. Волето можи да оди на позајмица во Аталанта или да ги смениме со некој од кај нив.
Алисон е класа голман. Џудно ми е за Рома да има 2 класа голмани во 1 сезона.
Натпреварот помина добро, играа со 50% од силите и не ризикуваа што е добро за да нема повреди. Сега да видиме во петок со кој ќе вкрстиме и максимално да се подготвиме за натпреварот.
Џеко на секој натпревар стрелец во припремиве, ама и по 1-2 чисти ги зафркнува. Стандард.

Според мене во ЛШ ќе настапиме со овој состав

.....................................................Шчешни................................................
Флоренци................Манолас.........................Х.Хесус...............Емерсон
..........................ДеРоси..................................Стротман...........................
.....................................................Раџа.......................................................
Салах..............................................................................................Пероти
......................................................Џеко........................................................
Клупа: Алисон, Торосидис, Фазио, Жерсон, Паредес, Ричи, Ел Шарави, Итурбе?, Тоти

Јас само од Манчестер Сити и Виљареал се плашим..
Ајакс, Порто мислам дека ќе ги пројдемо без многу мука додека Менхенгладбах ми седат како понезгодни од овие 2 бидејќи со немци нема заебанција..
Без разлика кој и да е мора сериозно да се свати тој двобој..
Ждрепката е утре од 12 часот не пропуштајте :)

И добро луѓе на овој Торосидис не му истече договорот?? Не го можам воопшто дај нека го шитнат негде!!

Јас само од Манчестер Сити и Виљареал се плашим..
Ајакс, Порто мислам дека ќе ги пројдемо без многу мука додека Менхенгладбах ми седат како понезгодни од овие 2 бидејќи со немци нема заебанција..
Без разлика кој и да е мора сериозно да се свати тој двобој..
Ждрепката е утре од 12 часот не пропуштајте :)

И добро луѓе на овој Торосидис не му истече договорот?? Не го можам воопшто дај нека го шитнат негде!!

Му истече, ама изгледа и сезонава ќе ја истурка кај нас. Ќе биде замена лево-десно, каде што треба во првенството со помаливе за ротација. И јас искрено не можам да го гледам, ама ако Спалети одлучил така тогаш да му веруваме.
Ако дојде Дармијан како што се шпекулира, па можеби и ќе го пуштат.

Абе кој црни Виљареал, јас баш нив ги сакам!

Од сите овие потенцијални противници, Порто ми беше најголема енигма. Не сум ги гледал минатата сезона многу (можеби 1-2 натпревари) и не знам со што располагаат.
Сите пишуваат демек не е тој Порто од пред 2-3 сезони, но да не заборавиме дека Порто е Порто и португалците секогаш можат да изненадат.
Го гледам составот ништо посериозно немаат, но зависи мотивацијата и подготвеноста на едните или другите.
Од 2011 италијанска екипа нема поминато квалификации за ЛШ. Мора да го скршиме проклетството.
Добро е што првата ја играме во гости. Мислам дека уште таму можеме да ги репниме.
Инаку утре Порто игра пријателска со Виљареал, па кој сака може да ги гледа.

Во однос на трансфер пазарот, Вермален бил договорен. Наводно некои структури во клубот сакаат да го продадат Паредес, на сметка на Диавара. Според мене грешка. Една добра сезона не значи ништо. Ако можат да го доведат на позајмица без да се продава Паредес, арно, ако не ич нека не го земаат. Капак на сѐ е дека в зима ќе игра на афричкото првенство! Само ќе се осакатиме.

Кој и да ни се паднеше мораше да го победиме во спротивно џабе се :)

Понсе на позајмица во Гранада а мислам Садик ќе оди во Кротоне. Би рекол дека се одлични потези и дека ќе се развијат добро ама знаејки ја управава ќе ги продадеме следната сезона за кило семки

Вермален утре во Рим, ич не сум импресиониран од трансферот, али овој ќе му биде најјак партнер на Манолас од како гркот е во Рома, па ќе видиме, само да не се повредува..

За Вермален и Сабатини и Спалети беа усогласени. И јас не сум потполно импресиониран. Платата му е прилично висока, а како ќе се покаже ќе видиме. Вака-така централните бековски позиции се комплетираа и добија некаков лик. Сега десен бек да се такви да донесат. Ѓомбер си оди деновиве.
Сасуоло најзагреани за Итурбе. А можно е и Ричи да го пуштат на позајмица. За Паредес не се знае, ама јас би сакал да остане.
Можеби Ванкер ќе си оди, а на негво место Диавара ќе го донесат без да мораат да го продаваат Паредес. Ако се случи тоа средината ќе биде супер.
Читам Спалети го сака Борха Валеро, но Фиорентина не сака да преговара за него, додека пак Сабатини го сака Тилман. Овој пат сум со Саба за Тилман. Мислам дека ќе биде топ играч.
Ако се успее со овие операции средината би ја сочинувале овие играчи:
Де Роси, Паредес, Стротман, Наинголан, Жерсон, Диавара и Тилман
Додека минатата сезона беа:
Де Роси, Наинголан, Пјанич, Ванкер, Стротман +, Кеита, Учан.
Има разлика. :)

Вермален е наш играч веќе, али колку сакам Борха Валеро да дојде!!!

Да го заобиколат повредите Вермален ќе бидете задоволни момци!! Јас верувам во него, Европското убаво го изигра, на ниво..

Бенвенуто Вермален!!

На инстаграм еден момак пишал :
Жервињо го донесе Думбиа,Жерви замина
Пјанич -Џеко, Пјанич замина
Наинголан -Вермален..
И одма реплика во која Наинголан потенцира дека останува :)

Доколку се пласираме во групната фаза од ЛШ, Спалети би имал два 'поклона', Тиелеман од Андерлех(замена за Пјанич) и Бруно Перес.
Дај боже да е вистина ова :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom