Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Спалети мочкото ја еба утакмицата со неговите лажни деветки и курци и палци... Згора не сѐ немавме среќа 100 стативи погодивме.
Овие умрениве од болоња скапаа лежење... Миранте бе кој е тој мочко бе?

Значи чиче Спалети знам ја воздигна Рома после виолинистот али,смени тактика не со нафрлени иди со кратки по земја го нема Џеко ало, па послем коа го тури може со долги.
3 стативи и куп шанси и оној коментаторон на Арена јаде гомна немале шанси

Само едно нешто не ми е јасно, зошто го игра Фалке кога може Тоти?

Значи колку ме изнервира Спалети вчера со глупите потези. Искрено очекував да кикснеме наредниве кола, ама за вчера не доаѓаше предвид. Мислев дека во Бергамо наредното коло нема да победиме, бидејќи традиционално ни е тешко гостување.
Во врска со натпреварот збор - два. Немавме среќа. Стативи, пречки, нафрлања од страна, коишто коњот миранте ги бранеше и др. Тотална утка со Фалке на средина. Не знаеше каде се наоѓа. Како Алиса во земјата на чудата. Одбраната вчера потфрли за голот, инаку не беше лоша, спречи неколку полуконтри. Средината лоша. Пјаниќ вчера повеќе се плеткаше отколку што играше. Нападот топло-ладно. Многу солирање. Фати ја Пероти и трча напред дрибла сѐ и сешто и заглавува. Шарави индиспонирано. Салах, шта речи. Можеше хет-трик да лупни. Ја искрши стативата. И то.
Инаку последниве денови многу шпекулации за трансфери.
Кокошкине Челзи се напалија на Наинголан. Сакаат по секоја цена да го купат. Тоа е италијански тренер кога ќе оди во богата англиска екипа, одма бара играчи од Италија. Челзи нудат 30 мил. фунти, а Рома бара 40 мил. фунти. Ова ќе биде ситуација како со Бенатија. До последно ќе се влечкаат вака-така и на крајот ќе го шитнат. Ако оди Раџа останува Пјаниќ. Не верувам дека и двајцата би ги дале. Дај Боже ниеден, ама со Американци си имаме работа.
Шчешни сака да остане во Рома уште на година. Алисон ако дојде, тоа ќе бидат два топ голмани. Морган добил работа во клубот, а Лобонт не можат да го одлепат од клупата.
Маикон, Торосидис и Ѓомбер 100 % аут.
За Диње ќе пробаат да ја намалат цената за откуп или да ја продолжат позајмицата уште на една година.
Флоре не оди никаде.
Манолас никаде не оди, со оглед на тоа што во клаузулата стои дека ако го продадат до 2016 пола од сумата оди за Олимпијакос. Така да нема логика да го шитнат за без пари.
Жуканович исто така ќе остани според мене. И мора да се земи уште најмалку 1 класа стопер, бидејќи Кастан сеуште не е во форма.
Емерсон П., според многумина, ќе остане во Рома како резерва. Сепак е земен за кило семки, а Спалети бил задоволен од него.
Покрај ЦБ ќе требаат уште ЛБ и ДБ.
Средината:
Кеита веројатно си оди.
За Фалке заинтересирана е Борусија М. и големи се шансите да ја продолжи кариерата таму.
Де Роси се надевам ќе отане.
Пјанич останува 100 % доколку се одлучат да го продадат Раџа.
Стротман
останува.
Ванкер, исто така останува.
Учан веројатно ќе се врати во Фенербахче.
Заинтересирани сме за Витсел, Зиелински, и некои Французи и Холанѓани. Сабатини си работи на случајот.
Нападот:
Шарави ќе го откупат 100 %. Пероти и Салах остануваат. Џеко е енигма.
Тоти не се знае што ќе прави. Глупава ситуација. Понче исто така енигма.
Многу играчи имаме на позајмица, а поголемиот дел од нив ќе се вратат. Да не должам за секој од нив, ќе ги издвоиме поекспонираните. Важно голем дел се важни играчи во тимовите каде настапуваат. Серија Б е полна со позајмени играчи од Рома. Пр. Ричи гази со Кротоне.
Скорупски, можеби ќе се врати и ќе остани, а можеби уште една сезона ќе продолжи со позајмица. Зависи од ситуацијата со Војче.
Верде сигурно оди на позајмица пвторно.
Думбија е тешка главоболка на Саба. Рома за него бара 15 мил. Според мене најдобра дестинација за вакво дрво е Кина. Батето сакал да остане во Англија, а во еден скапан Њукасл е резерва. Како и да е 100% си оди.
Санабрија е момчето, кое е барано од топ клубовите во Шпанија. Со неговите игри си ја подигна цената 10 кратно. Ако Рома се одлучи да го продаде, на него би ќареле 20-25 мил. евра. Можеби ќе се одлучат да му дадат шанса во Рома, но зависи од челото и од летните припреми.
Паредес, исто така важен играч во Емполи. Ливерпул е најзагреан за него и ќе видиме како ќе се одвиваат работите. Цената му е од 15-25 мил. Ако Рома остани со дупки во средината, не е исклучена можноста да ја пополнат со Паредес.
Љајиќ веројатно нема да биде откупен од Интер по најновите шпекулации. Цената од 11 мил. им била висока, а Рома смета дека може на Љајо да извади 15+ милиончиња. Како и да е Љајо нема да се врати во Рома, а ако не продолжи во Интер можно е да тера во Англија.
Итурбе се враќа во Рома на крајот на сезоната. Челото ќе одлучи дали ќе остане или ќе си оди. Милан се загреани за него и можат да го одврзат ќесето со 20 мил. Како и да е ќе видиме.
Нура и Умар од младите газат со примавера, а Садик си запиша и некој настап за сениорите. И тие се барани во Европа. Пред сѐ Арсенал е заинтересиран и нуди добра сума. Мислам дека ќе останат.
За крај заборавивме дека го очекуваме Жерсон. Да видиме за каков играч станува збор. Навистина сум љубопитен.

Ти или не си ич одспан или па си спал два дена, кога веќе си пишал волкав пост рано сабајле :D

Ти или не си ич одспан или па си спал два дена, кога веќе си пишал волкав пост рано сабајле :D

Не бе брат, таман си се наспав. Не сум Деви јас. Кога го пишав постот кај мене беше 10 и пол :) ... 7 часа спиење доволни се.
Цела недела се спремав да напишам нешто за трансфериве, ама немав време, па сабајлево најдов и одма се фрлив на работа. Патем не пишав којзнае што, туку само тоа што цела недела го трубат медиумите го скратив во неколку реченици.

Спалети си ја постави тактиката коректно, тој да не е крив што немавме среќа.Одма напаѓате, после се што направи за толку краток период.
А Тоти вчера изигра фантастично.

Кога тим како Болоња се брани со сите 10 наззад а играме без шпиц мора да се проба со дупли пасови по земја триаголници да се исфрлат од игра двајца нашиве имаа доста неуспешни нафрлени топки.Имаше неколку неконкретни ситуации и Тоти требаше пред Фалке да игра,а и Џеко во 2 од почеток.Многу ме нервираат неконкретни центаршутеви коа некој ти се брани со сите фудбалери во шестнаесетник а имаше доста такви,Диње нонстоп тоа го прави,па и Флоренци има такви испади затоа Маикон е подобро решение некогаш.

Значи вчера игравме солидно но не ептен добро.

Спалети ја утна тактиката. Она Фалке не знаеше каде се наоѓа. Дали го гледавте каде трча со топка и без топка?
Спалети требаше да почне со друг на средина, а не со Фалке. Ако немаше кој, требаше да игра 4-2-3-1
Никој не е пред Рома, ни Спалети, ни Фалке ни Тоти, ама баш никој. Тоа треба да се запамти и затоа ќе биде критикуван. Со Интер истата утка, ама баш истата ја направи. Дозволи тие да си ја играат мртвата игра.

Не бе брат, таман си се наспав. Не сум Деви јас. Кога го пишав постот кај мене беше 10 и пол :) ... 7 часа спиење доволни се.
Цела недела се спремав да напишам нешто за трансфериве, ама немав време, па сабајлево најдов и одма се фрлив на работа. Патем не пишав којзнае што, туку само тоа што цела недела го трубат медиумите го скратив во неколку реченици.
Да те еби баба ми да те еби тебе. :)

Иначе Џеко ќе ви остани летово најверојатно :)

ancelotti_3094555b.jpg

Не бидете сигурни и за Флоренци дека ќе остане. И ние ќе имаме потреба од нов десен бек, а денешно време нема многу квалитетни бекови на располагање така да покрај Анчелоти мислам дека и Пеп ќе проба да го собере Флоренци во Сити. 25 години е, можеби сака преселба во подобар и поамбициозен тим. Ништо чудно и Конте да го сака во Челзи бидејќи Ивановиќ ослабнува и старее.

Свашта ќе се дешава летово на трансфер пазарот, не бидете сигурни во ништо.

^Da ne bese Florenzi dete na Roma odamna bi bil prodaden..
Osven borbenost sto pruza nisto drugo ..Mnogu rabota na teren i borbenosta si go pravi svoeto..Za centar shutevi ne sakam da pravam muabet..

100 % сум сигурен дека Флоренци летово нема да си оди од Рома. Рома е најтенка на бековските позиции. Маикон и Торосидис ќе си одат сигурно, а нема да се најдат адекватни замени. Патем на Флоре не му е тоа природна позиција.[DOUBLEPOST=1460541345][/DOUBLEPOST]AS Roma Balkan

Konte baš voli Romine igrače.

La Republika prenosi da je Čelzi, pored Rađe, zainteresovan i za Rudigera. Ukoliko Roma otkupi Rudigera, što će se gotovo sigurno desiti, Čelzi je spreman da ponudi 20,000,000€ za ovog defanzivca.

Isti list prenosi da Najngolan ne želi da napusti Romu, tako da su velike šanse da ćemo Nindžu i naredne sezone gledati Rominon dresu. Ipak se on najviše pita.[DOUBLEPOST=1460541735][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1460545421][/DOUBLEPOST]
Да те еби баба ми да те еби тебе. :)

Иначе Џеко ќе ви остани летово најверојатно :)

13015690_10153674453664200_5685183335837631410_n.jpg

Како двојче се напрај и ти...ч ч ч ч ....

Последно уредено:
ancelotti_3094555b.jpg

Не бидете сигурни и за Флоренци дека ќе остане. И ние ќе имаме потреба од нов десен бек, а денешно време нема многу квалитетни бекови на располагање така да покрај Анчелоти мислам дека и Пеп ќе проба да го собере Флоренци во Сити. 25 години е, можеби сака преселба во подобар и поамбициозен тим. Ништо чудно и Конте да го сака во Челзи бидејќи Ивановиќ ослабнува и старее.

Свашта ќе се дешава летово на трансфер пазарот, не бидете сигурни во ништо.

Овие фактори не влијаат на роден романиста, кој го сака клубот со срце!

И не е нешто посебно Флоренци како бек, добри техничари ик дриблери и те како му ја вртат главата, некогаш не се поставува како што треба, центаршут слаб, али затоа е премногу борбен, игра со срце, кине на терен, со помош на овие карактеристики кои го красат Флоренци му помагаат да одигра одлично на било која позиција на која е ставен до сега, застана на десен бек, бидејќи таму имаме најголема потреба :D

Овие фактори не влијаат на роден романиста, кој го сака клубот со срце!

И не е нешто посебно Флоренци како бек, добри техничари ик дриблери и те како му ја вртат главата, некогаш не се поставува како што треба, центаршут слаб, али затоа е премногу борбен, игра со срце, кине на терен, со помош на овие карактеристики кои го красат Флоренци му помагаат да одигра одлично на било која позиција на која е ставен до сега, застана на десен бек, бидејќи таму имаме најголема потреба :D

Добро тогаш, ќе си најдеме друг десен бек како Фабињо од Монако на пример. :D
Тогаш останува за Пјанич да се договориме, Бенатиа + пари ќе биде мислам успешно. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom