Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Тренерот на калчолигашот Рома, Руди Гарсија, во наредните денови ќе добие отказ од Рома, убедени се сите медиуми во Италија.

Тој неколку пати беше на работ од такво нешто, и успеа да преживее, но, информациите пренесуваат дека раководството нема повеќе трпение, а за нов тренер ќе биде назначен екс-стратегот на „волчицата“ Лучијано Спалети.

Вчера бил одржан состанок помеѓу претседателот на клубот Џејмс Палота, и спортските директори Маури Балдисони, Валтер Сабатини и Итало Занзи.

Според извори, само Сабатини бил единствен кој дал поддршка за Руди Гарсија, и доколку тој добие отказ, и Сабатини ќе си замине од клубот. Спалети беше тренер на Рома од 2005 до 2009 година, и за тој период освои три титули во сите конкуренции.

Spored eden Italijanski vesnik ne bil problemot otkazot na Garsija tuku uslovot sto go postavil Sabatini deka ako go smenat Garsija i on si odi. Celi poeni se na dusa na Sabatini a ne na Garsija.

ROMA ROMA ROMA

Сабатини во Тоскана на разговор со Спалети, проблем може да испадне само во времетраењето на договорот за Мистерот кој секако би барал барем година и пол дена во најмала рака, а Рома сака да се заштити со договор од пола година :)

Сабатини во Тоскана на разговор со Спалети, проблем може да испадне само во времетраењето на договорот за Мистерот кој секако би барал барем година и пол дена во најмала рака, а Рома сака да се заштити со договор од пола година :)
Gresis nema trener asalen koj bi potpisal na pola godina. Dodeka i ova so Spaleti im e extra. Pa kolku vreme mu treba na eden trener da se dokaze ?

ROMA ROMA ROMA

Gresis nema trener asalen koj bi potpisal na pola godina. Dodeka i ova so Spaleti im e extra. Pa kolku vreme mu treba na eden trener da se dokaze ?

ROMA ROMA ROMA

Абе јас ништо не згрешив, само пренасам што се шпекулира во медиумите ;)

12507371_820101684801994_4824209029884439563_n.jpg

Ај у курац нека иде, деф таму, едно сигурно, шут карта ќе има за Гарсија, сега останува да видиме дали Спалети ќе биде нашиот нов тренер, а како што стојат работите ќе биде!!(y)

Од утре се додека не стане официјално со Спалети, тренинзите ке ги води Алберто Де Роси..

Мистерот барал гаранции и одврзани раце кога е меркатото во прашање :)

Интересно Спалети наводно ги барал Касерез, Тонели и Кришчито.
Првиве двајца да дојдат зимава ќе биде бинго :)

СПАЛЕТИ НОВ ТРЕНЕР НА РОМА. ООООО АЈДЕ ДА СЛАВИМЕ, АЈДЕ ДА ПИЕМЕ, ДА СЕ НАЧУКАМЕ.

Последно уредено:
Челопек на чело на Рома :) ... Ај да видеме дали ќе ги „стегни“ дечкиве.
Убава вест деновиве е тоа што Строки тренирал и изиграл натпревар со примавера. Многу големо засилување ќе претставува ако си ја врати барем пола од формата што ја имаше пред да се повреди. Исто така да видеме што засилувања ќе побара за зимава и ќе му донесе Сабатини. Знам покрај погоре споменатите барал и еден играч од средината. За напред сметам дека сме добро покриени. Џеко и замена Садик е ок да се истурка сезонава.
Како и да е многу бодови изгубивме со послабиве.

И кој ќе добие шут карта од Спалети, кој го нема во потенцијалната 11ка на Спалети, кој ако не Жервињо.Ај нека оди у Кина кај косооките , нека продава ветер и магла.Посреќен човек од мене денеска , нема.

Кришито изјавил дека би бил горд доколку добие понуда од Рома.

Агентот на Адриано денес во изјава потврди дека Рома и Барса преговараат веќе за неговиот клиент, се работи за позајмица.

Ел Шарави можеби ќе биде задржан од страна на Милан(ќе ни направат услуга).

Емполи велат Тонели може да си оди, Рома највеќе загреана, дечкото оваа полусезона е во топ 5 дефанзивци, одличен е,а и не е скап.

И за крај, СЕ стана официјално, Гарсија е набркан, а Спалети назначен за нов тренер.(y)

Еуфорија секако дека постои голема, што од тоа што имаме добри спомени со Лучијано, што ради тоа што Гарсија го 'умре' тимов.

Сепак Мистерот не е месија, тимот е ептен раштиман, да не очекуваме премногу.

Имам доста да кажам за Спалети, ама еуфорични сте многу моментално и ќе ме нападнете доколку се изјаснам дека тој не е вистинскиот со кој Рома би можела да освојува титули и тренер за долги патеки, затоа сакав да дојде Липи на 6 месеци, а потоа пукај елитен тренер. Како и да е, да не зборам пред време, можеби Мистерот созреал и се комплетирал до сега па од Рома ќе направи вистинска машинерија:angel:

Стротман тренира и игра со примавера тимот, за месец време доколку продолжи во овој ритам ќе го видиме на теренот;)

Back
На врв Bottom