Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
@Mondonico ти бе? Знаеш ли?

Ја мислам дека може, ме мрзи да гуглам ама една сезона Зампарини ги проба сите тренери у лигата што беа. Гасперини 2-3 пати му беше тренер у рок од 2 недели. :D

@Mondonico ти бе? Знаеш ли?

Ја мислам дека може, ме мрзи да гуглам ама една сезона Зампарини ги проба сите тренери у лигата што беа. Гасперини 2-3 пати му беше тренер у рок од 2 недели. :D

истиот може да се врати во истиот клуб. Ете Деви ви кажа. И јас се согласувам со него

Aktuelni trener Rome Rudi Garsija dobio je prilično nezgodan ultimatum koji bi uskoro mogao da odredi njegovu sudbinu – ako ne dobije naredne četiri utakmice, dobija otkaz.

A u slučaju da ne ispuni cilj koji mu je zacrtala uprava Vučice posle serije loših rezultata, tim iz Večnog grada već je pronašao čoveka koji će preuzeti posao i pokušao da vrati Romu na staze slave. U pitanju je, kako javlja Gazeta, stručnjak Sasuola Euzebio Di Frančesko, koji sa malim klubom iz Modene pravi čuda!

Međutim, pravila italijanskog klupskog fudbala kažu da jedan trener u Seriji A ne može da vodi dva kluba u istoj sezoni, zbog čega bi Di Frančesko bio „bukiran“ kao trener za narednu takmičarsku godinu, a u ovoj bi Roma dovela trenutnu zamenu, ili bi istrpela Garsiju do kraja. Što je, bar iz ovog ugla, malo verovatno.

Go cenim i poshtuem nasiot bivs igrac Di Francesko ama so vakvi treneri nema nikad ama NIKAD scudetto da vidimo..
Daj go bre Spaletti ,Ancelotti i zakiti se so trofejot !!!
Луѓе не може!!

Реално многу тешко Анчелоти или Спалети да дојдат... А според тоа што има моментално, се друго ќе биде чекор назад. Нормално пораз од Торино и БАТЕ мислам дека ќе носат бркање или дури можеби самоволна отставка.

Реално многу тешко Анчелоти или Спалети да дојдат... А според тоа што има моментално, се друго ќе биде чекор назад. Нормално пораз од Торино и БАТЕ мислам дека ќе носат бркање или дури можеби самоволна отставка.
Spaleti kolku sto jas znam e sloboden od ovaa sezona i imase moznost da prevzeme kormilo, no negova izjava bese deka saka da odmori malku i ako bi vodel ekipa toa bi bila Italijanska ovoj pat.

ROMA ROMA ROMA

Четири тренери го чекаат отказот на Гарсија од Рома

Калчолигашот Рома после поразот од Аталанта ќе мора да прави радикални промени во своите редови, а веројатно прв ќе биде на удар тренерот Руди Гарсија. Пред неколку денови тој доби ултиматум од управата дека ќе мора да наниже четири победи во следните натпревари, но не успеа да го положи првиот„испит“, па по поразот од 0-2 е само прашање на време кога ќе биде прекината соработката со Французинот.

Според информациите од Италија, управата на клубот го губи трпението кон Гарсија, а веќе е направена листата од тренери кои би можеле да седнат на столчето на овој тим. Карло Анчелоти, Валтер Мацари, Чезаре Прандели и Лучијано Спалети се имињата кои конкурираат за тренерското место во тимот од Рим и со кои ќе биде разговарано штом биде прекината соработката со Гарсија.

Анчелоти беше член на Рома како играч, додека пак Лучијано Спалети беше на тренерското столче од 2005 до 2009 година и освои вкупно три титули со овој клуб.

Боро има повеќе дадено голови од Џеко, во најмизерниот Карпи.Тоа се збори за тактиката на саканиот Мистер Руди.

@Rigil ај пошто ти брат све разбираш, дај просветли не.. Дали еден тренер смее да води 2 или повеќе различни екипи у една сезона? :D[DOUBLEPOST=1448909348][/DOUBLEPOST]@Rigil ај пошто ти брат све разбираш, дај просветли не.. Дали еден тренер смее да води 2 или повеќе различни екипи у една сезона? :D

Абе знаете дека доколку Рома ја превземе сериозен тренер до Мај ќе освоиме Скудето, затоа будно ја следите ситуацијата и се информирате за тренерската позиција во Рома :icon_lol::icon_lol:

Абе знаете дека доколку Рома ја превземе сериозен тренер до Мај ќе освоиме Скудето, затоа будно ја следите ситуацијата и се информирате за тренерската позиција во Рома :icon_lol::icon_lol:
SSC+Napoli+v+AC+Siena+Serie+A+ogFHG2aaqLSx.jpg

Порака од Curva Sud до играчите, за нивното не залагање.. ( Добар апетит, зајаци )
Како што реков и погоре, не е Руди крив за се...
12294776_664565040352356_32108719051063176_n.jpg

Итурбе ако замине од Рома, нема да ме чуди да игра како ѕвер.Дечкото има огромен потенцијал, невиден.Љаиќ исто така се заебавме, но за воља на вистината во Рома од желба да се докаже беше себичен, а во Интер бидејќи игра редовно и има загрантирано место е најтимскиот играч на тимот.Истово се дешава и со црнчето у ЦСКА, у Рома беше како јас да игра, а во ЦСКА повторно игра на највисоко ниво.Тактиката на Руди ги гуши некој играчи, и неможат да дојдат до израз.Промената е повеќе од потребна и немојте да му барате изговори, повеќето од тие недоквакани играчи , тој ги донесе.
Одбраната мора да се појачи, и тоа итно.Ако многумина од вас беа оптимисти за скудето, сега гледам се задоволни и со топ 3.Многу збори овој податок, бар на мене.

Руди не е крив за се ама е најмногу крив. Мислам ако вас ви се свиѓа како играме секоја чест тогаш. Зошто Џеко не игра добро во Рома? Затоа што е многу слаб? Не туку затоа што наместо да игра класичен шпиц тој игра лажна деветка. Срединава за нас не постои годинава бидејки цело време се прескокнува и се игра со долги топки. Одбранава да не зборуваме, далеку од тоа дека се многу слаби одбрамбените, аматери да беа ќе играа подобро, ама кога на секоја утакмица (па дури и против Барса ЛОЛ) играш офсајд стапица не можеш ништо да очекуваш. Едноставно треба дисциплина и тимски дух а во моментов го нема ни едното ни другото затоа што виолинистов одамна ги има испуштено конците.

Итурбе ако замине од Рома, нема да ме чуди да игра како ѕвер.Дечкото има огромен потенцијал, невиден.Љаиќ исто така се заебавме, но за воља на вистината во Рома од желба да се докаже беше себичен, а во Интер бидејќи игра редовно и има загрантирано место е најтимскиот играч на тимот.Истово се дешава и со црнчето у ЦСКА, у Рома беше како јас да игра, а во ЦСКА повторно игра на највисоко ниво.Тактиката на Руди ги гуши некој играчи, и неможат да дојдат до израз.Промената е повеќе од потребна и немојте да му барате изговори, повеќето од тие недоквакани играчи , тој ги донесе.
Одбраната мора да се појачи, и тоа итно.Ако многумина од вас беа оптимисти за скудето, сега гледам се задоволни и со топ 3.Многу збори овој податок, бар на мене.
Како ги вадиш некои работи од ракав,човек да ти се почуди..
Зошто збориш на памет и како ти одговара? Љајич до пред некое време не играше за Интер,односно не беше дебитирал, има само 2-3 настапи како првотимец и 4-5 како замена во второ, на почетокот ич не го пушташе Манчини..

И као демек од Рома во Интер(демек помал клуб) оди како ѕвезда и нема на кому да се докажува, дај не заебавај..

На Руди никој веќе не му дава шанса, освен управата која патем верувам дека знае што прави..

Доколку донесат сериозен тренер и еден квалитетен централен бек јас повторно ќе се надевам на Скудето, впрочем јас и со Гарсија на почетокот верував,односно му дадов шанса.. Таков сум јас, кога се во прашање и играчи и тренери секогаш сум стрпелив, а ти обратно, одма судиш, па некогаш погодиш, некогаш не :toe:[DOUBLEPOST=1449006415][/DOUBLEPOST]
Жервињо ќе биде ли спремен викендот?
Се пишува дека ќе биде во состав, а дали ќе игра, тоа сеуште не се знае..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom