Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Ова со примањето голови веќе не е интересно. Дај нека купи во јануари некој столб во одбраната или нека игра Де Роси... Колку толку се снаоѓа... :mad:
Вчера играта беше добра, нема замерки освен на 2-3 кратки периоди кога Удинезе пробуваше да стори нешто повеќе. :aplauz:
Ми се допадна како играат сите. Блудниот син откако се разигра нема зима. :) Трча и напред и назад.
Фалке се труди. Наингголан и Пјанич цареви. Играчи светска класа. Флоренци на својата нова позиција изигра за десетка. :cuc:
Маикон си изигра добро. Не знам со ова клаузулава што се глупираат. Подобро ќе ја активирам клаузулата и ќе имам сигурен бек, отколку да губам бодови со Торосидис....
И Џеко сакав да споменам дека и покрај тоа што не постигнува голови, човекот многу се залага и цело време трча и покрива назад. Играчот едноставно прави рамнотежа на теренот. Без неговите голови имаме постигнато 25. А сигурен сум дека до крајот на сезоната ќе стрела многу пати. :bravobe:

Нареден меч со Интер во Милано. Нема да биде лесен натпревар. Сепак имаат солиден напад, а со оглед на нашава одбрана ќе биде тешко. А и нивната одбрана не е ништо посебно. Мора да си ја изиграме нашата игра и да одиме на победа. Нека не изведува Гарсија да чува играчи за со Леверкузен, нека се посвети на Серија А.
Против Интер би играл слично како вчера, т.е. :
Шчешни
Маикон/ Манолас/ Де Роси/ Диње
Флоренци/ Наингголан/ Пјанич
Салах/ Џеко/ Жервињо :pipi:

Инаку имаме нов директор за маркетинг кој доаѓа од Барселона. Се работи за Laurent Colette. :cujte:

П.С. Глава сечам дека Шчешни појма нема зошто беше реакцијата на трибина, а мислеше дека за интервенцијата негова.:angel:

Оваа статистика со и без Џеко во состав,не е ни малку случајна, сите истото го мислат,само голови му фалат,онака е одличен :)

The Džeko effect – Roma have won 62% of their league matches in which Edin Džeko has started (five wins, two ties and one loss), with a goal difference of +9 (17 scored and eight conceded, average of 2.1 and 1.1). The Giallorossi’s win percentage drops to 40% when the Bosnian isn’t in the starting line-up (two wins, two ties and one loss), with a goal difference of +3 (15 scored and 12 conceded, average of 3 scored and 2.4 conceded)...

Многу ми е интересно, сврзи неколку победи Рома, и Рудистите свршија у гашти.А да ги разберам Рома да направеше голема бодовна разлика, а Рома едвај бега 2 бода на Наполи.Рома киксна против Верона (која нема победа) Саусоло, мечеви што мораше да се добијат.Сега ќе бегавме 6 бода и ќе си свиркавме, арно ама.
А ефектот Руди може да дојде многу скоро па РОМА од прва да падне на 5-6 место.Сезоната е долга и е пред нас, амбициите ми се дупла круна, утеха може да купот, а главната награда треба да е Скудето.

Нема никакви рудисти бе што мешаш баби жаби, барем тука на форумот сеуште никој не кажал сеуште добра реч за Руди:D

Последно нешто за него ми е било во негативен контекст:)

Заебите го Руди, сликата покажува дека Мире конечно се наметнува како воџа на овој тим,секоја му чест:cuc:
smdp2p.jpg

ROMAMOR“ naslov je preko cele strane Korijerea koji može da se čita kao “Roma ljubav“ ili “Roma Roma“ povodom promocije Alesandra Florencija u budućeg kapitena Đalorosih.
Kapiteni i Rimljani, već 35 godina je tako. Florenci je naslednik jedinstvene istorijske baštine. Sve je počelo 1980. godine sa Di Bartolomeijem, nastavilo se sa Đaninijem, Totijem i De Rosijem“, stoji u podnaslovu koji podvlači činjenicu da nijedan klub ne može da se pohvali da je u tri i po decenije imao kapitene koji su rođeni, odrasli i ponikli u redovima kluba čiji su kapiteni postali.

Rimski dnevnik objavljuje i intervju sa Ademom Ljajićem koji će sutra igrati protiv svog bivšeg kluba na San Siru: “Toti je poseban prijatelj“.
Mančo me je želeo u Interu, ali sutra stajemo na crtu jedan drugom“, izjavio je Edin Džekoza Gazetu.
Interu bih skinuo Ikardija i Jovetića, Stevan je fenomenalan igrač. Osvojiti Skudeto sa Romom vredi više nego da odem na Evropsko prvenstvo sa nacionalnom selekcijom“, rekao je Džeko. On je takođe objasnio da je navijao za Milan zbog Andrija Ševčenka koji je bio njegov uzor.

List piše i o preporodu Žervinja: “Od igrača sa koferom u ruci do golgetera. Kakav slatka osveta Žervinja“. Gazeta piše i da je Danijele De Rosi i dalje pod znakom pitanja za sutrašnji dvoboj sa Interom.

Цели 35 години Рома има 'римјанин' за капитен, личност која како дете навивала и одела на Курва Суд, за да во иднина си го исполни сонот и од љубов си ја посвети целата кариера во тимот што го сака!!

Ова го нема никој тим во светот!!

Тоти оди во пензија, но тука е Капитано Футуро, а потоа Флоренци !!

Многу ми е интересно, сврзи неколку победи Рома, и Рудистите свршија у гашти.А да ги разберам Рома да направеше голема бодовна разлика, а Рома едвај бега 2 бода на Наполи.Рома киксна против Верона (која нема победа) Саусоло, мечеви што мораше да се добијат.Сега ќе бегавме 6 бода и ќе си свиркавме, арно ама.
А ефектот Руди може да дојде многу скоро па РОМА од прва да падне на 5-6 место.Сезоната е долга и е пред нас, амбициите ми се дупла круна, утеха може да купот, а главната награда треба да е Скудето.
Знаеш ли ти да напишеш нешто освен да го потиш курот?

Цели 35 години Рома има 'римјанин' за капитен, личност која како дете навивала и одела на Курва Суд, за да во иднина си го исполни сонот и од љубов си ја посвети целата кариера во тимот што го сака!!

Ова го нема никој тим во светот!!

Тоти оди во пензија, но тука е Капитано Футуро, а потоа Флоренци !!

Потполно си во право.
Ситуацијата станува уште почудна и сега кога сопствениците се богати Американци. Познати се тие дека сѐ прават во интересн на нивни личен профит. Но, морам да кажам дека беа заслужни за Де Роси да го продолжи договорот пред 2-3 сезони, кога Челзи и сл. притискаа.
На Флоренци му продолжија договор и тоа е тоа.
Значи сепак ја задржаа душата на клубот, а тоа е капитените да се родени Римјани.
Видете што направија Американците од Ливерпул, не дека е лош клуб, ама од таков бренд од клуб можеа да направат гигант.
Рома од секогаш имала добар однос кон своите млади фудбалери или ако може да се изразам подобро со децата од нејзината школа. Голем процент од нив добиваат шанса во сениорскиот тим да се докажат, да се афирмираат.
Од поновава историја ги има мал милион: Окака Чука, Бертолачи, Курчи, Ромањоли, Черчи, Аквилани, Вивиани и др.
Ама некои од нив не го почитуваат тоа.

Знаеш ли ти да напишеш нешто освен да го потиш курот?
Секој пост му е 'што ви кажав јас,вие не бевте во право' а мислам дека тој го величеше Дестро и ја пцуеше цела управа што не му даваат шанса,а Дестро сиромашкиот и тогаш се гледаше дека е дрво :D

Секој пост му е 'што ви кажав јас,вие не бевте во право' а мислам дека тој го величеше Дестро и ја пцуеше цела управа што не му даваат шанса,а Дестро сиромашкиот и тогаш се гледаше дека е дрво :D
Da da, ja postuem razlicni mislenja i sve ama vakvo idenje so glava u zid ne sum videl, lepiot da ne tepa bologna 2-0 so gol na destro i losa partija na gervinho ke bide najsreken :) ke vidime na kraj sto ke zbori za rudi koa ke osvoime titula

Сум ја пцуел управата зошто не играл Дестро :pos::pos::pos:.Жервињо изигра 2 утакмици право Меси, бог, повеќе го величите од Флоренци или Тоти, само поради мене :eek::eek:.
А не зборувате дека бев прв кој зборев дека Флоренци ќе ја носи играта на Рома еден ден, но тоа не ви одговара :cool:.Тоа време моето трио беше Адем-Дестро-Флоренци и нормално боговите Тоти и ДДР.Има луѓе што го пцуеа Пјаниќ, па не се фаќате за нив, туку за мене поради боговите од Лил.И јас уште еднаш кажувам, ефектот Руди допрва ќе доаѓа.
Со ваква екипа Рома требаше сега да бега 7 бода, а не 2.И Дестро го сањате бе луѓе, некои Гојко го величеа, голмаништето, но кој ги ебе нив кога се со вас во кланот Руди :LOL:.
А ме боли кур како игра Дестро у Болоња, а против управата не сум поради ебен Дестро, туку тоа си е став на C.U.C.S. за логото и поделбата на Curva Sud , што јас максимално го почитувам.

Во принцип мислењето е релативно, променливо. Еве јас искрено лани бев да се продаде Пјаниќ.Според менецела сезона ја изигра бледо, како да беше индиспониран и се плашев дека значително ќе му падне формата. Но, оваа година ме демантира со партиите, па го променив мислењето и не сакам да си оди, иако летово се големи шансите некој да искешира 40-50 милки за него и Америве да го шитнат.
Во овој контекст и Љајо ме нервираше дека играше топло-ладно и цело време мрчев дека е дрво, ама потоа не сакав да си оди. И сл.
Жервињо сезонава се препороди.
Па затоа, поаѓајќи од себе си, сметам дека не е добро да се генерализираат работите.
Мислам дека за Флоре никој нема кажано лош збор во генерала, освен дека на некој натпревар изиграл слабо, што е нормално да се критикува. И Тоти бил критикуван кога не се залагал во играта и сл.
Всушност секој си има омилен тип на играчи. Еве оваа сезона покрај Флоренци ме одушевува Наингголан, а повеќето фанови го критикуваат.
Инаку во врска со управа-навивачи. И јас сум против промената на логото, која навистина беше непотребна, а и бар да направеа подобро лого. Што се однесува до поделбата на трибината, мислам дека управата нема никаква улога во тоа ни влијание. Тоа е одлука на градоначалникот, сопственикот на спортскиот објект (општината) и полицијата. Сите знаеме од кои причини.
Курва Суд му замери на Палота за изјавата дека во групата има јадро на криминалци, што сметам дека е вистина. Ова не се однесува само на Рома и клубовите во Италија, туку во цел свет е истиот принцип.
Сметам дека треба да се вратат на трибина, сепак момците ја заслужуваат нивната поддршка. Меѓутоа и тие си имаат некои ставови, коишто мора да се почитуваат.

Инаку вечерва шу прајме?

Сум ја пцуел управата зошто не играл Дестро :pos::pos::pos:.Жервињо изигра 2 утакмици право Меси, бог, повеќе го величите од Флоренци или Тоти, само поради мене :eek::eek:.
А не зборувате дека бев прв кој зборев дека Флоренци ќе ја носи играта на Рома еден ден, но тоа не ви одговара :cool:.Тоа време моето трио беше Адем-Дестро-Флоренци и нормално боговите Тоти и ДДР.Има луѓе што го пцуеа Пјаниќ, па не се фаќате за нив, туку за мене поради боговите од Лил.И јас уште еднаш кажувам, ефектот Руди допрва ќе доаѓа.
Со ваква екипа Рома требаше сега да бега 7 бода, а не 2.И Дестро го сањате бе луѓе, некои Гојко го величеа, голмаништето, но кој ги ебе нив кога се со вас во кланот Руди :LOL:.
А ме боли кур како игра Дестро у Болоња, а против управата не сум поради ебен Дестро, туку тоа си е став на C.U.C.S. за логото и поделбата на Curva Sud , што јас максимално го почитувам.

Абе брат,никој не се фаќа за тебе, ти прв ствараш тензии и секој муабет ти е на релација сам против сите, цело време зборуваш 'јас-вие' ...
Немој да мислеш дека ти си единствен со такви мислења,еве на пример во Дестро и Љајич имаше и други кои веруваа па промашија како тебе, но погодиле за Флоренци.. Али сакам да ти кажам нема потреба од фразата 'ви реков јас,вие ништо не разбирате', тоа делува провокаторски и фурстрирачки, у стил 'јас се знам вие ништо не знаете'.... На краева се што сум кажал за некои лански играчи стојам зад тоа,бидејќи тогаш играле толку слабо што не заслужуваа да играт за Рома, тоа што се разиграле оваа година ме значи дека јас не бев во право за претходната,а затоа па најмалку ти да ми дојдиш и да ми каживаш 'ви реков' а и ти самиот си згрешил за некој играч од лани.. Таа негативна енергија носи ја на фејсбук, тамо има народ еден куп со кои до сабајле за Рома ќе се караш, а тука од секогаш сме биле помалку и атмосферата никогаш не е била напната како на фб, туку релаксирачка :angel:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom