Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
ако не примеа гол пола свет ќе го паднеа в кладилница

денес повеќе се мислеше на одбраната... Салах и покрај тоа што го свиркаа не го прослави голот.
А црвениот без врска го доби... Во Англија ги пцујат судиите во очи и никому ништо овој Орсато демек кој знае што се замислува и не толерира игнорирање... Уште од почеток се гледаше дека сака вниманието да го насочи кон себе и покрај тоа што иссуди солидно...
За играта шо да се каже. Претпазлива. Натпреварот беше чист. Рома заслужено победи од аспект дека си ги искористи шансите. Имавме уште 2-3 100% шанси, ама концентрацијата им паѓа...
Фиорентина исто така не искористи многу големи шанси...
Мн. интересна екипа е Фиорентина... Денес да ти е мерак да гледаш фудбал. Стадиончето топ. Место празно немаше... Навивање и сл. Се надевам ќе се задржат горе на табелата. Секогаш ми биле симпатични...

Следна со Удине на Олимпико. Се надевам дека Салах ќе биде суспендиран само 1 натпревар за да го имаме на располагање против Интер.
П.С. Кое теле е Диње... 2-3 паса без веза ги направи. А и оној Ридигер колку диво игра... Сеоски фудбал

POBEDA ZA VRVOT !!!
Sekoja cest za Salah sto ne slavese koga go postigna golot ,bravo dete taka treba !!!
Gervinho ke zemam r'kajnca i ke go poplukam prorabote i toj ..
Nema shansa bez da primime gol a rekov e konecno so cista mreza ama :kuracc:
Vo sreda go precekuvame Udinese koj ne se nisto posebno no ja podignaa formata ,so pametna igra protiv niv do novi 3 boda..
Dali so crveniot karton na Salah ke dobie shansa Iturbe ili sepak Falque ke igra ostanuva da odluci violinistot..

ROMA ROMA ROMA

Kako i da e denes imase mnogu ubava igra. Brza, nepredvidliva i ubava od dvete ekipi ne samo od Roma. Dobro e sto na Roma i se vrati Zervinjo pa violinistov so negovata igra postignuva pozitivni rezultati :) Samo uste odbranata da se sredi i mislam deka zalicuvame na sampionski tim ;) Jbg ako osvoime skudeto kje morame da go trpime violinistov uste dolgo vreme, nema simnuvanje od foteljata ;)

ROMA ROMA ROMA

Кој кур е штосот со тоа , не сум упатен бидејќи не користам секој ден кајгана ?
ROMA ROMA ROMA

Последно уредено:
Па со тоа
ROMA ROMA ROMA[DOUBLEPOST=1445813874][/DOUBLEPOST]
12038097_10153134430131611_6659225864253182705_n.jpg

Последно уредено:
Де Роси поради суспензија ќе го пропушти дуелот со Удинезе во среда. За среќа нема сериозна повреда од натпреварот со Фиорентина и ќе биде на располагање против Интер во сабота.[DOUBLEPOST=1445884694][/DOUBLEPOST]Roma je u sinoćnoj pobedi protiv Fiorentine imala posed lopte od samo 29,2%, što je najmanji posed za neku ekipu koja je zabeležila pobedu u Seriji A još od sezone 2005/06.[DOUBLEPOST=1445885171][/DOUBLEPOST]DE ROSSI I SALAH SANKCIONISANI SUSPENZIJOM IGRANJA JEDNOG MEČA !
- Sportsko disciplinski sud Italijanske fudbalske federacije izrekao je kaznu zabrane igranja jednog meča Salahu zbog dva žuta kartona i neprimerenog ponašanja prema arbitru. Dok je De Rossi protiv Fiorentine dobio 5 žuti karton koji automatski aktivira suspenziju igranja narednog meča. Međutim treba se pratiti i situacija oko njegove povrede, možda zbog nje bude duže izostao sa terena. Uglavnom protiv Udinesea bez DDR-a i Salaha.

Последно уредено:
Стротман одлично напредува, веќе во декември се предвидува да започне да тренира со тимот и играчите,а кон средината на јануари да биде на располагање на Гарсија, одлични вести!! (y)

12189756_783478941797602_8568653822881556267_n.jpg

На местото на Ванкер би го ставил Наингголан, а на местото на Наиннголан би го ставил Учан.
Во второ би го ставил на местото на Жервињо - УТурбе, а доколку водиме со 2 гола разлика би го ставил место Џеко последните 20 мин Понче. 3 измена во 90 да задржувам време, оти нели се браниме секогаш последните 10 минути...[DOUBLEPOST=1446056768][/DOUBLEPOST]http://off.net.mk/offside/fudbal/so-zhena-mi-se-zapoznav-na-tribina[DOUBLEPOST=1446057611][/DOUBLEPOST]Фудбалскиот пат на Алесандро Флоренци
СО ЖЕНА МИ СЕ ЗАПОЗНАВ НА ТРИБИНА
„Еден ден ќе му ја додаваш на Тоти со нога, а не со рака", му рекол Луиџи Флоренци, таткото на Алесандро кој од Јужната трибина на Олимпико се симна на теренот и заигра покрај својот идол, капитенот Франческо Тоти.

so-zhena-mi-se-zapoznav-na-tribina-136382.jpg

Кон средината на јули, Алесандро Флоренци и Иленија Ацтори се венчале во римската црква Сан Пиетро ин Монторио. Се запознале во 2010-та година на фамозната јужна трибина на стадионот Олимпико. Иленија не ги пропуштала домашните средби на Рома уште од 13 години, а Алесандро уште кога имал 12 години и бегал од часови за да оди на Олимпико.

Пет години претходно, Алесандро бил меѓу децата кои собираат топки и им ја фрлал со рака на Тоти, Вучиниќ и Мансини, а во еден момент подоцна се нашол меѓу младинците на Рома. Флоренци се повредил на еден од тренинзите со младинците, а утехата од повредата ја барал во Копот на Курва Суд.

Луиџи Флоренци, сопственик на пицерија во едно мало место на еден час со воз од Рим е човекот кој му ја всадил љубовта на Алесандро за Рома. Како и секој татко, така и Луиџи го однел малиот Алесандро на првиот натпревар кога овој имал пет години. Тренер на Рома бил Карло Мацоне, а број 10 Џузепе Џанини (Тоти сè уште не бил во тимот). Првиот дуел кој Алесандро го гледал во живо бил Рома - Каљари, кога тимот предводен од Трапатони успеал да остане непоразен на Олимпико (1-1).

На истото место, Флоренци го постигна еден од најубавите голови во историјата на Лигата на шампионите, кога од 45 метри ѝ даде гол на Барселона.
„Паднав од среќа и сите мислеа дека доживеав срцев напад. Гужва околу мене, метеж и сите викаа Боже, Џиџи е мртов!“. изјави татко му Луиџи за Спортмедиасет после мечот.
so-zhena-mi-se-zapoznav-na-tribina-136378.jpg

Еден од првите тренери на Алесандро Флоренци бил Алберто де Роси, таткото на Даниеле. Флоренци набрзо станал главен играч на Рома Примавера, младинскиот состав за кој дал 15 голови и го освоил Скудетото во 2010/2011. Римскиот новинар Фабрицио Габриели се сеќава дуелот Рома - Катанија, кога Зденек Земан го ставил младиот Флоренци во игра наместо Пјаниќ. По неколку непрецизни додавања, на централната трибина почнале да викаат каде го најдовте овој, а темпераментниот татко, мустаќлијата Луиџи станал и почнал да се расправа со гледачите. „Како може да го навредувате син ми“. Флоренци добил поддршка и од Алберто де Роси, кој тврдел дека Алесандро ќе биде одличен играч.

Меѓу подобрите другари на Флоренци бил и Андреа Бертолачи, денес фудбалер на Милан. Додека Флоренци имал предвидлив дриблинг и потег во страна, Бертолачи бил еден од најдобрите техничари на генерацијата. Сепак, Алесандро не се предавал и цврсто сакал да стане станар на Тригорија, базата на Римската волчица.

Мајка му Лучана редовно го носела на тренинзите, иако Рим не бил близу а центарот Тригорија уште подалеку. Во пионерите на Рома на времето играл и постариот брат на Алесандро, Емилијано Флоренци. На тренинг со нив одел и Емануеле Проципио, најдобриот другар на Алесандро, а денес еден од најпознатите италијански глумци. По извесно време, Флоренци бил повикан во канцеларијата на Бруно Конти.

„Рацете ми беа мраз студени и ме облеваше студена пот. Ми понудија договор. Во првиот тим бројот 10 се знае за кого е резервиран, така што морав да заборавам на 10-та што ја носев во јуниорските денови. Тренерот во јуниорите Андреа Страмачони ми ја даваше осумката", се сеќава Флоренци на почетоците.

so-zhena-mi-se-zapoznav-na-tribina-136376.jpg

На 22 мај 2011 година против Сампдорија (3-1), го замени идолот Тоти. „Не кажа ништо кога излегуваше од игра, само ми намигна и се насмеа. Тоа ми беше доволно да се чувствувам пријатно и комотно", вели Флоренци за дебито против Дорија.

Дека патот до првиот тим е трнлив, Флоренци дознал кога морал на позајмица во второлигашот Кротоне. Токму таму Алесандро ќе ја чекира картата за Рома. Како играч од средниот ред на 35 натпревари ќе даде 11 голови, меѓу кои и еден со ножички против Албинолефе со сркшена рака.

Тоа било доволно тогашниот спортски директор на Рома, Валтер Сабатини лично со кола да тргне до Кротоне и да го врати назад малиот Флоренци за кој мораше да плати 1,25 милиони евра. Во Рома се врати и заигра стандардно. Даде гол против Интер на гости, а неговиот другар глумецот Проципио изјави: „Сигурен бев дека ќе даде гол на Сан Сиро. Тргнав во обложувалница да се кладам на негов гол, но затворена беше уплатата“.

Славата и парите не го смениле Алесандро Флоренци. И натаму секој Божиќ доаѓа во домот на баба му, 82-годишната Аурора која што ја реновирала куќата благодарение на внукот Алесандро. Баба му преку телевизија дознала и за списокот на репрезентацијата кога Флоренци добил повик од селекторот Антонио Конте. Иако нејзиниот сопруг бил поранешен фудбалер, таа секогаш била рамнодушна кон фудбалот. Сепак, еднаш реши да го гледа внукот кој го прослави голот така што се качи во ложата и ја гушна баба му Аурора.
so-zhena-mi-se-zapoznav-na-tribina-136377.jpg

На свадбата на Алесандро Флоренци летово меѓу другите гости биле и Андреа Бертолачи, другарот од јуниорските денови, Емануеле Проципио, другарот од детството, баба му Аурора, Кевин Стротман против кој играше во финалето на ЕП У-21, како и Луиџи Флоренци, таткото без кој оваа приказна немаше да има среќен крај.

Последно уредено:
Izvini no gresis, sekoja utakmica se podobar i podobar Zervinjo [emoji14] A sakavte da go prodadat

ROMA ROMA ROMA
Па нормално дела сакавме, таков Жервињо не ни требаше.. Според ланската цела сезона како одигра,заслужи ли да остане? Не, фала богу,тоа што остана и се разигра како првата сезона е огромен плус :)

Последно уредено:
^ Lud e Szczesny :)
Ja zadrzavme liderskata pozicija so ubava pobeda protiv Udinese..
Vo sabota gostuvame kaj Inter,tamu ni odi vo podobra forma sme !!! DDR , Salah ke bidat dostapni kaj niv Felipe Melo ke bide otsuten..Vo najmala raka neresheno treba da izvadime i bi bil zadovolen samo da ne zagubime e rabotava tamu poradi moralot a veke vo sreda ke igrame protiv Bayer kade samo pobeda ni e vo opcija !!!

Jas mislam deka so +11 nad Juventus morame da grabime kon skudetto ..Edinstven rival go gledam Napoli samo za sega...
Juventus ako vleze vo igra za skudetto toa bi bilo samo dokolku Roma se sopnuva i mu dade shansa...Znaci od nas zavisi se e vo nashi race i samo so pamet !!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom