Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Нема шанси тоа, Маскерано нема да си оди. Не дека е некоја причина, ама вчера беше ставен меѓу капитените наши. Ваљда се осеќа како важен играч во тимот.
Дај кажи ги почетните 11? Ќе игра Меси?

Во врска со Салах. Челзи и неговите адвокати, а исто така и агентот на Салах го најави истото дека ако Фиорентина не престане со заканите ќе добие контра тужба за нарушување на углед и закани ... Хахаха ...
Инаку ФИФА испратила позитивни сигнали во врска со регуларноста на трансферот на Салах, ама за дефинитивно ќе се знае до петок.

Нема шанси тоа, Маскерано нема да си оди. Не дека е некоја причина, ама вчера беше ставен меѓу капитените наши. Ваљда се осеќа како важен играч во тимот.

Добро бе Лапорта!!!:D

Одбраната мора да се засили ако сакаме Скудето.Така онака склопивме добар тим за Италијанска лига, а со паметен тренер и игра и за во Европа.

Две 10ки, две легенди...

11824920_835505806556649_1208068705908144028_n.jpg

Па изгледа нешто се испровоцирале, ама не го разбирам нашиов да бев ја ќе го помочав, дошол Меси за врат да фаќа..[DOUBLEPOST=1438816446][/DOUBLEPOST]За натпреварот што да се каже освен очај..
Од една страна сум лут што прифаќаат вакви натпревари да играат да се срамат од друга па добро е да се види немоќта наша да се носиме со вакви екипи.. Нека отворат очите и саглам играчи да се носат.. Не очекував сигурно да победиме ама едвај две додавања дали врзувавме..
Едино Шчесни можам само да го пофалим кој не спаси од фијаско уште првото полувреме.. А вие што го критикувавте најдете за тие ''пари'' ваков голман!!
Уште нешто голем проблем ни е кога противникот ни игра висок пресинг од потопот од Баерн па се навака евеја и Барса проблемот е се уште не решен..
Нешто позитивно е тоа што Адриано од Барса е договорен вечерва за 6мил.

Последно уредено:
Утакмицата со Барса беше катастрофа,светлосни години сме позади нив..

Џеко во 8 часот слетува во Рим, тој некој си тинејџер Жерсон од јануари играч на Рома,а ќе биде позајмен некаде,мн пари ќе се дадат за него а мене не ми изгледа ништо посебно

Salah pisal neso a twiter demek gotova rabota a valjda ke oficijalizirate skoro.

Abe negde procitav za Salah demek dogovorot bil 1+1 godina, megjutoa Salah nesakal vekje tamu i na svoja raka ne se vratil bidejki prethodno se dogovoril so Roma. Sega Fiorentina se fatila kako slepa za dogovorot vo koj pisuvalo deka ima pravo na predimstvo za pozajmica. Megjutoa sto e dobro vo dogovorive e sto mora i timot i igracot da se slozat za uste edno prodolzuvanje inaku se propagja vo voda. Sega se oglasil i menadjerot na Salah so izjava deka kje ja tuzat Fiorentina za narusuvanje na ugled ako ne prekinat so glupostive, a vo prilog se i pozitivnite izjavi na sportskite sudovi.

Играчите сеуште не се вратени од Барселона, на денешниот тренер во Барселона, тренинг центарот го посетил Луис Енрике :)
luchogarcia2.v1438858917.jpg

luchogarcia-Optimized.v1438859204.jpg

и нормално ја искористил приликата да понаучи нешто од Гарсија :D

Салах потпиша,а Џеко стигна, одличен ден :cool:
Сега ќе треба да се реши ситуацијата со Ромањоли,па неопходен е лев бек и доколку останат пари од продажбите на вишоците што се во нападот(Дестро,Думбија, Жервињо и Љајич) ќе може асален десен бек да купат...
Полека Саба му ги склопува коцките на Гарсија и доколку со овој тим,во првите пет кола нема подобрување од лани,и ја гледаме истата срање игра,тогаш под итна постапка да му дадат отказ,бидејќи веќе нема да може да користи изговори,овој тим во најмала рака не треба да има проблеми за обезбедување на директен пласман во ЛШ и реално треба да биде рамо до рамо со Јуве,секој пласман под 2-ро место би значел катастрофа..

Кога ќе сумираме,за разлика од лани тимот е ујачан,најдобрите играчи се задржани,го имаме здрав и во форма Кастан,па и Стротман уште малку,плус Ромањоли кој и да си оди ќе има пари за соодветна замена,а еве читам Лион мн загреани за Јанга Мбива,така да и срцето на одбраната ќе биде подобро за разлика од лани. Тимот е ујачан со тоа што се донесени тројца нови играчи кои влетуваат во прв тим, Салах,Џеко и Шчежни кој вчера ме импресионираше,плус доклку донесеме два нови бека за прва постава на коњ сме :icon_lol:
И тука како бонус ни е она детето од бразил,Жерсон,многу го фалат,парите дадени за него не влегуваат во оние кои се под кантар на фифа фер правилата бидејќи се работи за младинец.. Кога за 2-3 години би бил продаден,парите од неговата продажба ќе претставуваат чист плус за клубот и простор за поголем буџет за трансфери во иднина..

Можеби ова ќе биде најдобриот трансфер пазар во ерата на америте,капа доле за Саба :cuc:

И едвај чекам да почне првенството :vozbud:[DOUBLEPOST=1438887237][/DOUBLEPOST]
2q1s5eu.jpg
[DOUBLEPOST=1438887398][/DOUBLEPOST]
f1xhqv.jpg

Последно уредено:
Супер си е Жервињо, не треба да си оди.[DOUBLEPOST=1438893285][/DOUBLEPOST]
Жчезни
Маикон - Мапу - Кастан - Кол
Пјанич - Де Роси - Наинголан
Салах - Џеко - Жервињо

Де Санктис
Торосидис - Манолас - Ромањоли - Флоренци
Стротман - Кеита
Итурбе - Тоти - Љајич
Дестро

Две одлични постави :D

Последно уредено:
Сега нема изговори Гарсија или ќе победува или нека се губи. Барем за трењер нема да е проблем тука се Монтела, Спалети, па дури и Клоп :) Или пак на крај краева нека го убедат Анчелоти :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom