Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Tреба да си луд да тактизираш против такви екипи точно, ама мора и на тренерот на Сасуоло да му се одај почит, мн скалпој има скинато :D

Не, во никој случај немам намера да ги омаловажам Сасуоло и Ди Франческо, само сакав да потенцирам дека немаше потреба да правиме некои поголеми тактички промени, на пример друга формација или дефанзивна игра, како што направивме за втората со Баерн.

[DOUBLEPOST=1417963484][/DOUBLEPOST]

Кастан после 4 дена во болница, се вратил дома. Овде е на слика со брат му.

B4QWBirCEAABm8b.jpg:large

Iskreno skalpot ne ni go zema trenerot ili pak ekipata. Sami si go zemavme. Koj ja gledase mislam deka ubavo vide deka odbranata ni bese dupka vo pocetokot na prvoto poluvreme. Osobeno na kontra ne fakjaa kako zaspani majmuni. Iskreno tolku se iznenadiv samo radi toa sto bozem sredinata i odbranata trebase da ni bide stolb na igrata a ispadna obratno :(
Сакав да кажам дека тренерот уопште во кариерата има скинато мн скалпој досега барем во Серија А :)

Rudi zgresi so pocetnite 11 i greskata na De Sanctis ne kostase pobeda,toa e sve a ne deka Sassuolo se picka majcina ...Se za tia drugite ekipe !

Едвај чекам малиот Кристијан да игра за Рома кој ќе чека тие 9 години.Идол на синот да ти биде Кристијан Тоти а ти да му се фалиш како си живеел во ерата на татко му Франческо поубаво чувсто мислам дека за еден Романиста нема.

Во четврток, кога веќе ќе знаеме дали ќе бидеме во најдобрите 16 во Европа, ќе има состанок со Палота и целиот стручен штаб, за наредните чекори на трансфер пазарот во Јануари. Дефинитивно ќе има купување на дефанзивци, Баланта, Кирикеш, Дармиан се имињата кои се споменуваат[DOUBLEPOST=1418044886][/DOUBLEPOST]Ги заборавив Џонсон од Ливерпул и Макси Переира од Бенфика

Во четврток, кога веќе ќе знаеме дали ќе бидеме во најдобрите 16 во Европа, ќе има состанок со Палота и целиот стручен штаб, за наредните чекори на трансфер пазарот во Јануари. Дефинитивно ќе има купување на дефанзивци, Баланта, Кирикеш, Дармиан се имињата кои се споменуваат[DOUBLEPOST=1418044886][/DOUBLEPOST]Ги заборавив Џонсон од Ливерпул и Макси Переира од Бенфика
Sto i da se kupuva vo januari e za dzabe, moze da se zeme nekoj koj kje popolnuva praznini za skudeto posto i onaka nemoze da igraat u LS ili LE

Sto i da se kupuva vo januari e za dzabe, moze da se zeme nekoj koj kje popolnuva praznini za skudeto posto i onaka nemoze da igraat u LS ili LE

Битно ни фалат играчи во одбрана, го изгубивме најдобриот дефанзивец за цела година, прва постава ни играат оние кои ги земавме за 4-та опција. Затоа сега по автоматизам треба да се донесе квалитетен централен бек, избор секако нема многу, ама Кирикеш за мене би бил одлично решение, оној Баланта незнам што фудбалер е.
Исто така дојдовме на дереџе Флоренци да игра десен бек, Торосидис се повреди, а и Мајкон кога е спремен, а кога не, некогаш го чуваат за побитна утакмица.

Во глава ми оди една идеја, кога веќе Адем Љајич ја подигра формата да пробаме да го трампаме со наша доплата за Ројс:angel:

Битно ни фалат играчи во одбрана, го изгубивме најдобриот дефанзивец за цела година, прва постава ни играат оние кои ги земавме за 4-та опција. Затоа сега по автоматизам треба да се донесе квалитетен централен бек, избор секако нема многу, ама Кирикеш за мене би бил одлично решение, оној Баланта незнам што фудбалер е.
Исто така дојдовме на дереџе Флоренци да игра десен бек, Торосидис се повреди, а и Мајкон кога е спремен, а кога не, некогаш го чуваат за побитна утакмица.

Во глава ми оди една идеја, кога веќе Адем Љајич ја подигра формата да пробаме да го трампаме со наша доплата за Ројс:angel:
Toa si totalno vo pravo, nedozvolivo e da se gubat onakvi bodovi koi skudeto znacat. Neznam stvarno so Ucan sto se ceka, koga mozat da go pustaat so pomladite mozat i so postarite. Sepak deteto kako se pokaza na pripremi licese na Radja. Sepak Garsija si znae najdobro no steta kje bide da go izgubime :(

Toa si totalno vo pravo, nedozvolivo e da se gubat onakvi bodovi koi skudeto znacat. Neznam stvarno so Ucan sto se ceka, koga mozat da go pustaat so pomladite mozat i so postarite. Sepak deteto kako se pokaza na pripremi licese na Radja. Sepak Garsija si znae najdobro no steta kje bide da go izgubime :(

Ќе дојде и неговото време, сега малку се повреди, едноставно нема среќа, ете турчин е и слабо му оди со јазиците. Се ќе си дојде во свое време, го имаме зедено на 2 години позајмица со право на откуп, неговото време штотуку доаѓа, вистински бисер ни е, од младите талентирани играчи, тој ни е нешто што највеќе вреди, се гледа огромен потенцијал и квалитет во него !!

Се заборавам да кажам, Раџа ака Нинџа-Наинголан е нашиот најдобар играч во оваа полусезона, вистински мотор на оваа екипа, незнам од каде ја вади таа сила и енергија да трча и ора по теренот 90мин, секоја му чест. Му фали само поголема техника за да биде комплетен средњак, јбг тоа не се добива со трчање, тоа е талент, но и ваков вреди секоја екипа да го има. Тоа што не е толку добар со техниката го пополнува со трчање, а и да бидам искрен се работи за многу интелегентен и паметен играч, има фудбалска интелегенција.

За Џонсон сум скептик, има подобри опции.

Изгледа Де Роси ќе е на клупа во среда, Кеита ќе игра на негово место, напад - Тоти, Жервињо и Љајич. Судијата ќе е србин.

B4Vlbt4CQAAJjMx.png:large

Дајте ми некој пример каде славен фудбалер има син кој ја надминува неговата слава? Јас искрено не верувам дека Кристијан Тоти ќе стане пола од она што е Франческо, али медиумите се тука да дигаат фама:)
Krv nije voda: Tottijev sin s kapetanskom vrpcom oko ruke u derbiju srušio Lazio! (VIDEO)
07.12.2014 10:25 | Germanijak

Roma je jučer kiksala protiv Sassuola i propustila šansu doći na bod zaostatka od Juventusa, ali jedna vijest na kraju dana ipak je razveselila ili bolje rečeno ohrabrila Rimljane.

Čini se da u Vječnom gradu ne moraju brinuti po pitanju Tottija. Legendarni kapetan ima 37 na leđima, ali i dalje pruža vrlo dobre igre, a neki dan je najavio da bi volio postati najbolji strijelac u povijesti Serie A. Vodeći je Silvio Piola, golgeter koji je zabijao 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća. Piola ima 274 pogotka, Totti 37 golova manje – 237.

Ljetos su testiranja Rominog stručnog stožera pokazala da je Totti u 38. godini fizički na razini 30-godišnjaka. Taj podatak, u kombinaciji s njegovom željom da i službeno postane 'talijanski broj 1' trebao bi značiti da ćemo ga gledati još nekoliko sezona.

A i kada jednoga dana konačno objesi kopačke o klin, izgledno je da će doći novi Totti. Naime, Francescov sin Cristian jučer je zabio svoj prvi gol u najvažnijem derbiju, onom gradskom s Lazijom. Romini dječaci (uzrast do 9 godina) pobijedili su s 3:1, a konačni rezultat postavio je upravo Cristian Totti. Baš kao tata, opasan za suparnička vrata, s kapetanskom vrpcom oko ruke. Jedino ne nosi 'desetku', nego 'devetku'.

Inače, devetogodišnji Cristian se nogometom počeo baviti u nogometnoj školi svog oca, a nedavno je stigao u Romu. Prošlog vikenda u prvom nastupu je zabio dva gola, a sada je eto poentirao i protiv Lazija. Krv nije voda, Rim ne treba brinuti...

Дајте ми некој пример каде славен фудбалер има син кој ја надминува неговата слава? Јас искрено не верувам дека Кристијан Тоти ќе стане пола од она што е Франческо, али медиумите се тука да дигаат фама:)
Krv nije voda: Tottijev sin s kapetanskom vrpcom oko ruke u derbiju srušio Lazio! (VIDEO)
07.12.2014 10:25 | Germanijak

Roma je jučer kiksala protiv Sassuola i propustila šansu doći na bod zaostatka od Juventusa, ali jedna vijest na kraju dana ipak je razveselila ili bolje rečeno ohrabrila Rimljane.

Čini se da u Vječnom gradu ne moraju brinuti po pitanju Tottija. Legendarni kapetan ima 37 na leđima, ali i dalje pruža vrlo dobre igre, a neki dan je najavio da bi volio postati najbolji strijelac u povijesti Serie A. Vodeći je Silvio Piola, golgeter koji je zabijao 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća. Piola ima 274 pogotka, Totti 37 golova manje – 237.

Ljetos su testiranja Rominog stručnog stožera pokazala da je Totti u 38. godini fizički na razini 30-godišnjaka. Taj podatak, u kombinaciji s njegovom željom da i službeno postane 'talijanski broj 1' trebao bi značiti da ćemo ga gledati još nekoliko sezona.

A i kada jednoga dana konačno objesi kopačke o klin, izgledno je da će doći novi Totti. Naime, Francescov sin Cristian jučer je zabio svoj prvi gol u najvažnijem derbiju, onom gradskom s Lazijom. Romini dječaci (uzrast do 9 godina) pobijedili su s 3:1, a konačni rezultat postavio je upravo Cristian Totti. Baš kao tata, opasan za suparnička vrata, s kapetanskom vrpcom oko ruke. Jedino ne nosi 'desetku', nego 'devetku'.

Inače, devetogodišnji Cristian se nogometom počeo baviti u nogometnoj školi svog oca, a nedavno je stigao u Romu. Prošlog vikenda u prvom nastupu je zabio dva gola, a sada je eto poentirao i protiv Lazija. Krv nije voda, Rim ne treba brinuti...

http://forzaitalianfootball.com/2014/11/like-father-like-son-all-in-the-family-in-serie-a/

Ептен ретки се случаите каде директното потомство успеало да направи барем иста по квалитет кариера, уште поретки да направат подобра.
Безвезе уште сега го форсираат детево и му вршат непотребни притисоци.

^па тоа и јас викам, ај Кристијан е 9 години, за некои 5-6 години ќе видиме дали има надеж да го биде:)

Многу ретко, но се случува. Чезаре и Паоло Малдини, на пример. Има време за Кристијан, многу коцки треба да се поклопат за ги да следи стапките на татко му.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom