Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Квадрадо десно, Жервињо лево и Дестро со подршка од Пјанич, што убаво звучи, ќе имаме експрес возови по страните:love:

За напад и за крила ич не сум загрижен. Се надевам дека еден од Квадрадо, Итурбе, Аубамејанг или Даглас Коста би требало да дојде. (y) (на местото на Љајич, кој по се изгледа ќе си оди)
Сигурно уште еден шпиц ќе ни треба. Ни се нудел Ето, за кој е заинтересиран и Арсенал ама барал плата од 3,5 милиони, што претставува проблем. Сабатини го сака Ленс од Динамо Киев. Џексон Мартинез постојано се спомнува, а исто така и Бони.
Средината исто така не ме загрижува. Значи ги имаме ДДР, Строки, Нинџа, Пјанка и Кеита (наскоро и Учан, ако престанат да се ценкаат за 100 алтани). Бертолаџи можно е да се врати.
Со Јуве се води трка за Дармиан и за Ромуло.
Најмногу ме загрижуваат повторните шпекулации за заминување на Бенатија. Наводно Рома би прифатила понуда од 40 милиони евра за него. Со оглед на тоа што Баша се споменува цело време а и со тоа што се запнале за Толој да го вратат, големи се шансите шпекулацииве да се остварат. :(
Е сега дали ќе продолжи оној ланец со продажбата на Маркињо, па донесувањето на Бенатија, па негова продажба и носење на друг ѕвер тешко е да се каже.
Хозе Ангел ќе остане летово во Рома, односно за припремите. Па доколку Гарсија е задоволен од него ќе го задржи.

Лев и десен бек требаат. Балза ќе си одел, Торо по сѐ изгледа исто така. Бастос ќе биди еден, ама некако не ми е сигурен. Гарсија верува во него и во тоа дека ќе го врати во вистинската форма.
И то.

За напад и за крила ич не сум загрижен. Се надевам дека еден од Квадрадо, Итурбе, Аубамејанг или Даглас Коста би требало да дојде. (y) (на местото на Љајич, кој по се изгледа ќе си оди)
Сигурно уште еден шпиц ќе ни треба. Ни се нудел Ето, за кој е заинтересиран и Арсенал ама барал плата од 3,5 милиони, што претставува проблем. Сабатини го сака Ленс од Динамо Киев. Џексон Мартинез постојано се спомнува, а исто така и Бони.
Средината исто така не ме загрижува. Значи ги имаме ДДР, Строки, Нинџа, Пјанка и Кеита (наскоро и Учан, ако престанат да се ценкаат за 100 алтани). Бертолаџи можно е да се врати.
Со Јуве се води трка за Дармиан и за Ромуло.
Најмногу ме загрижуваат повторните шпекулации за заминување на Бенатија. Наводно Рома би прифатила понуда од 40 милиони евра за него. Со оглед на тоа што Баша се споменува цело време а и со тоа што се запнале за Толој да го вратат, големи се шансите шпекулацииве да се остварат. :(
Е сега дали ќе продолжи оној ланец со продажбата на Маркињо, па донесувањето на Бенатија, па негова продажба и носење на друг ѕвер тешко е да се каже.
Хозе Ангел ќе остане летово во Рома, односно за припремите. Па доколку Гарсија е задоволен од него ќе го задржи.

Лев и десен бек требаат. Балза ќе си одел, Торо по сѐ изгледа исто така. Бастос ќе биди еден, ама некако не ми е сигурен. Гарсија верува во него и во тоа дека ќе го врати во вистинската форма.
И то.

Баша и Толои немаат никаква врска со евентуално заминување на Бенатија, доколку недај боже си оди Бенатија ќе се донесе квалитетен дефанзивец, покрај еден од Толои и Баша, некој од нив ќе ја има улогата на прва замена на дефанзивната двојка на Рома(без разлика дало со Бенатија или не). И двајцата се варијанти до 3-4мил. и повторувам, доколку Бенатија си оди, би се купил скап и јак централен бек ;)

Абнер може да се каже дека е наш играч, само да му најдат тим од Сериа А каде би играл на позајмица и би добивал минутажа, инаку страшен талент

Кога сте го земале Квадрадо? :)

Не сме го зеле, испадна денес таква шпекулација од прилично веродостоен извор(која потоа беше демантирана од Фиорентина), па јас си правев филмови како би изгледала навалната линија со Квадрадо:pipi:

ne veruvam roma za 1 igrac da dade 30m evra pa i plus uste nivni igrac, ednostavno that's not the way Sabatini rolls.

ne veruvam roma za 1 igrac da dade 30m evra pa i plus uste nivni igrac, ednostavno that's not the way Sabatini rolls.

Што знам и мене не ми е за верување. Сепак како што одат работите има некои 20-25мил спремни за еден играч. Дилемата е дали да се дадат на скапо крило(Итурбе, Квадрадо), а притоа покрај Дестро да донесат некој ветеран во нападот од типот на Ето или Дрогба. Додека другата другата варијанта е да лупнат парите на еден од Џексон Мартинез, Лукаку, Џеко, Манџа, а за крилната позиција да го остават Љајич за наредната година или да искомбинират некоја варијанта со негова продажба и замена која повеќе ќе служи од Адем.

И третата најнеатрактивна(али најреална) варијанта да се донесе Черчи или Обамејанг плус некој уште еден шпиц кој не би донел некој посебен квалитет на тимот и нормално не би коштал многу.

Јас секако сум за првата варијанта. Лупаш пари на ултра јако крило, а притоа во состав имаш надежен шпиц(Дестро) кој конечно ќе има цела сезона да покаже што знае и еден стар лисец(Ето,Дрогба) кој знае како се даваат голови во најважните мечеви против големите тимови и играч од кој Дестро би можел многу да научи.
Оваа варијанта највеќе ја сакам, само ради тоа што сеуште имам некоја надеж дека Дестро би можел да постане класа шпиц(не велам дека ќе биде, само се надевам). Затоа не сакам некој како Манџукич да му ја зеде последната шанса на Матија(која реално ја заслужи да му се пружи),а притоа да останеме со Жерва и Љајич како единствени крила кои можат да функционират во таа тактика покрај Тоти и Флоренци.[DOUBLEPOST=1403295658][/DOUBLEPOST]А Сабатини лани летото најпријатно ме изненади кога Рома беше во потрага по средњак и кога цело време го збореа Наинголан за некои 12-13мил и од еднаш од никаде испадна веста дека Стротман е договорен за 20мил. а претходно никаде не беше споменуван. Затоа и оваа година очекувам едно вакво пријатно изненадување во нападот, да се донесе јак офанзивец кој претходно не бил споменуван :)

Ето нема теорија да дојди. Уште веднаш бара 3 милиони плата + бонуси. Мислам дека е потрошен играч. Тој своето го кажа во Интер.
Голема е веројатноста Љајо да си оди. Ама не би сакал за Обамејанг. Бидејќи Љајо каде-каде знае повеќе со топка. Има дриблинг и детето едноставно мисли, додека Обамејанг се карактеризира само со брзина. За таа позиција или Итурбе или Квадрадо,во случај ако си оди Љајо.
Шпиц мора, бидејќи Дестро е сам на таа позиција. Бориело нека го пуштат на позајмица одма. И да не го гледаме повеќе.

Инаку денес:
Сали Учан ќе биде позајмен играч во Рома на две години, а Рома ќе има и право на откуп. Според турскиот весник 'Bugun', Рома за двегодишната позајмица ќе плати 4 милиони евра, а откупот е фиксиран на 11 милиони евра.

http://spor.bugun.com.tr/iste-o-teklif-haberi/1153556

Secondo quanto riporta il quotidiano sportivo turco, Salih Uçan arriverà a Roma in prestito per due anni con diritto di riscatto. Il club di Istanbul vorrebbe 4 milioni di euro per il prestito del giocatore nei primi due anni in giallorosso, e la cifra fissata per l’opzione d’acquisto sarebbe vicina agli 11 milioni di euro.

10389299_679428125461941_8924793313535974561_n.jpg

Позајмица + право на откуп, права ствар(y) Сабатини, капа доле:cuc:

Колку само паметно изгледа договорот, две години позајмица за 4мил. и после плаќаш уште 11мил. а за играчот на почеток бараа во ќеш некои 17-18мил. Вака сега не само што на рати испаѓа трансферот(финансиски олеснително), туку и е од претпазлива гледна точка многу добро. Зошто да лупнеш одма 15мил за 19 годишен играч кога можеш да дадеш 4мил и во наредните две години да оценеш и осознаеш дали го бива за твојот тим и доколку го бива, радо да платеш уште 11мил кога тој веќе ќе вреди 20-30мил:icon_lol:

Ladies and gentlemen, Mr.Sabatini !!:cool:
24brllj.jpg
[DOUBLEPOST=1403479553][/DOUBLEPOST]Еве една лоша вест, турците јавно и порачале на Рома да не го чекаат Ујчан бидејќи тие го чекаат на 14-ти Јули на нивниот собир и ќе му дадат шанса доколку е добар да биде редовно првотимец.
Ради оваа информација, Мр.Сабатини ќе мора директно да оди во Истамбул и да ги реши работите, бидејќи до сега работите ги средуваше негов посредник, ај да видиме што ќе направи Мистер Сабатини:cool:
2cr9cvc.jpg

И да, ќе заборавев, од Франција јавуваат дека Баша ќе биде играч на Рома за паричен надомест од само 2мил. само да споменам дека играчот е во тимот на годината во француското првенство, има 29год. и би бил одлична замена за Мехди и Кастан(y)

Последно уредено:
Рома све боља и боља, топ имиња се спомињаа..(y) ајде да ве биде барем лигава конкурентна да биде, Јуве,Наполи,Рома,па догодина не би било лошо и Интер и Милан да се појачаа..

Рома све боља и боља, топ имиња се спомињаа..(y) ајде да ве биде барем лигава конкурентна да биде, Јуве,Наполи,Рома,па догодина не би било лошо и Интер и Милан да се појачаа..

нема никој ништо против јака лига и силни конкуренти, посебно Милан и Интер да се вратат(y)[DOUBLEPOST=1403550534][/DOUBLEPOST]За неколку дена ќе има средба меѓу Рома и Ето, играчот сака во Рома, но не за било која сума годишно:)

Последно уредено:
Сепак конечно можеме да кажеме дека турскиот супер-талент е наш играч:cool:
Salih Uçan: Roma move is the chance of a lifetime
AS ROMA TRANSFER MARKET NEWS – “I want to thank the president for the opportunity they gave me, Roma comes once in a lifetime. I did not want to miss this opportunity, I want thank the club. I hope I won’t regret it,” Fenerbahçe midfielder Salih Uçan told the Turkish media before leaving (CLICK HERE TO READ MORE).

Yellow Canaries president Aziz Yildrim also confirmed that the player will join the Giallorossi on a two-year loan for €15 million including the purchase option (CLICK HERE TO READ MORE).

“I didn’t want to sell him. I was about to end negotiations with Roma, but then I realized that he really wanted to leave. If I didn’t let him make his dream of playing in Italy come true, I would have turned into his enemy. I want him to make his dream come true, I’m sure he will have great success,” he said.[DOUBLEPOST=1403723207][/DOUBLEPOST]Голот на Пјанич(y)
[DOUBLEPOST=1403723415][/DOUBLEPOST]Анкл Фестер вака кажа и за Наинголан и погоди:love:
Galiani: Iturbe? Mnogo nam se svidja, ali postoje i drugi klubovi. Vjerovatno ce u Romu, ali ko zna...

Последно уредено:
Сагата Итурбе продолжува. :)
Повторно се појавија шпекулации дека Бенатија е можно да си замине. Останува да видиме што имаат смислено Саба и Руди.

Денес: Според шпанскиот Fichajes.net, Рома се договорила со Барселона за левиот бек Адријано. Исто така и играчот веќе се договорил со Рома за 3-годишен договор со плата од 2 милиони по сезона, додека трансферот ќе чини 10 милиони евра.

Arriva dalla Spagna il terzino sinistro voluto da Garcia. Si tratta del terzino blaugrana Adriano, che come riporta Fichajes.net, avrebbe già trovato l'accordo con i giallorossi su una base di due milioni a stagione per tre anni. Ai blaugrana andrebbero 10 milioni di euro, manca solo l'ufficialità.

10447061_682662811805139_2395371886340161363_n.jpg

Сагата Итурбе продолжува. :)
Повторно се појавија шпекулации дека Бенатија е можно да си замине. Останува да видиме што имаат смислено Саба и Руди.

Денес: Според шпанскиот Fichajes.net, Рома се договорила со Барселона за левиот бек Адријано. Исто така и играчот веќе се договорил со Рома за 3-годишен договор со плата од 2 милиони по сезона, додека трансферот ќе чини 10 милиони евра.

Arriva dalla Spagna il terzino sinistro voluto da Garcia. Si tratta del terzino blaugrana Adriano, che come riporta Fichajes.net, avrebbe già trovato l'accordo con i giallorossi su una base di due milioni a stagione per tre anni. Ai blaugrana andrebbero 10 milioni di euro, manca solo l'ufficialità.

10447061_682662811805139_2395371886340161363_n.jpg
Мислам дека нема шанси ова да се деси. Изворот не ти е веродостоен. Кога ќе има у Спорт и у ЕлМундо тогаш може да се каже дека 90% е завршена работата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom