Интересно интервју со Даниеле Де Роси. Веќе 8 години со Пирло биле цимери кога имаат репрезентативни обврски и станале големи пријатели

Пред да замине Тоти му рекол "јас одам на одмор а тебе месец и пол ќе те пржи сонцето"
PITANJE :
"Šta ti je rekao Totti pre polaska u Brazil?
ODGOVOR :
"Ja idem na odmor, a tebe će mesec i po dana pržiti sunce"
Ja sam ipak mlađi od njega. On je dao sve za svoju reprezentaciju tako da je pravedno što on sada uživa. Nadam se da će se lepo odmoriti kako bi bio spreman za sledeću sezonu"
PITANJE :
'Kakav je osećaj biti jedan od simbola reprezentacije?
ODGOVOR :
"Veoma sam ponosan na to. To je nešto o čemu sam sanjao kada sam bio dete. Nema puno igrača koji time mogu da se pohvale. Ponekad ni sam ne mogu da veujem da sam ja jedan od njih"
PITANJE :
"Šta za tebe znači broj 16?
ODGOVOR :
"Godinama unazad sam uzimao brojeve koji bi bili slobodni. Nosio sam broj 4 u prošlosti, a onda je broj 16 postao dostupan kada se moja kćerka rodila. Rođena je 16 Jula. Broj 16 je broj koji je nosio i Roy Keane koji je jedan od mojih idola.
PITANJE :
"Šta uradiš kako bi nervoza pre utakmice nestala?
ODGOVOR :
"U prošlosti sam bio dosta sujeveran, a sada slušam muziku"
PITANJE :
"Koja je tvoja omiljena pesma koju sluša pre početka utakmice?
ODGOVOR :
"Stalno ih menjam. Trenutno slušam Piano Man od Billy Joel-a"
PITANJE :
"Da li si ikada pomislio da pustiš bradu kao Moscardelli?"
ODGOVOR :
"Ne, njegova brada je jedinstvena. Kada bih imao takvu bradu, to bila uvreda. Značilo da pokušavam da ga kopitam što je nemoguće"
PITANJE :
"Da li te je Alan iz filma "Hangover" inspirisao da promeniš svoj izgled"
ODGOVOR :
"Mnogi mi to kažu. Nadam se da ima sličnosti. To je nešto što me čini srećnim. Alan je neverovatan lik"
PITANJE :
"Kako se rodila ideja da napraviš tetovažu na nozi?
ODGOVOR :
"To je tetovaža moj prijatelja koji je igrao ragbi. I on ima istu takvu tetovažu"
PITANJE :
"Da li pratiš NBA i za koga navijaš?"
ODGOVOR :
"Pratim NBA. Nemam baš omiljeni klub. Ove sezone sa navijao za San Antonio Spurs i bilo je dobro, ali ne u tolikoj meri da se nerviram ako izgube od nekoga"
PITANJE :
"Ostia je bolja od Copacabane?
ODGOVOR :
"Za mene da. Prošle godine nisam mogao da idem u Copacabanu, a sumnjam da ću i ove ići. Ali za mene ne postoji ništa lepše od Ostie"
PITANJE :
"Ko je bio tvoj idol kada si bio dečak?"
ODGOVOR :
"Veoma cenim igrače koji igraju na poziciji u kojoj i ja igram. Roy Keane, Pep Guardiola, Edgar Davids, Steven Gerrard, Frank Lampard, Xavi, Andres Iniesta, Andres Pirlo. Od Romanista Voeller i Totti koji je kao i ja sanjao da igra na Olimpiku i onda postao je to što je postao"
PITANJE :
"Ko je najbolji igrač sa kojim si ikada igrao?
ODGOVOR :
"To je igrač sa kojim i dalje igram. Francesco Totti"
PITANJE :
"Kog igrača se plašiš najviše na ovom SP-u?"
ODGOVOR :
"Messi, Neymar... igrači protiv kojih nećemo igrati u grupi, ali hoćemo sigurno u četvrtfinalu ili polufinalu. Messi je osvojio jednu titulu, nadam se da neće i ove godine"
PITANJE :
"Sa kojim igračem iz reprezentacije si u najboljim odnosima?"
ODGOVOR :
"Andrea Pirlo. Sa njim delim subu već osam godina i postali smo dobri prijatelji. Naš odnos prevazilazi fudbal"
PITANJE :
"Da li možeš da razumeš neku reč Napolitanskog Immobilea i Insignea kada igrate zajedno?"
ODGOVOR :
"Imaju taj dijalekt... kažu ti mnogo stvari za 22 sekunde. Igrao sam sa mnogo Napolitanaca dok sam bio mlad i razumem njihov jezik, ali ne baš najbolje"
PITANJE :
"Kako Prandelli izdrži 31 stepen sa sakoom i kravatom?"
ODGOVOR :
"To je nešto što nikada ne bih uradio da sam trener. Nikad ne bih mogao. To je nešto što on stalno radi"
PITANJE :
"Da nisi fudbaler, šta bi bio?"
ODGOVOR :
"Bio bi u svetu fudbala. Radio bi nešto vezano za fudbal"
PITANJE :
"Šta bi dao kako bi osvojio SP?"
ODGOVOR :
"Igrati na SP je sjajno, osvojiti ga se dešava samo jednom, osvojiti ga ponovo bi bilo nešto jedinstveno. Ne znam šta bi dao, ali bi uradio sve"
Ме изненадува тоа што во оваа листа е Миралем Пјанич, секоја чест за малиот принц, кој пред некој ден изјави дека веќе му недостасува неговата Рома, навивачите и Рим и едвај чека да започне новата сезона, ЅВЕР !!
Broj pretrčanih metara po meču nakon prvog kola FIFA Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu
1. Bradley (USA) 12.730
2. Diaz (Čile) 12.718
3. Aranguiz (Čile) 12.341
4. Bešić (BiH) 12.271
5. Pjanić (BiH) 12.182[DOUBLEPOST=1403104081][/DOUBLEPOST]Мануел Џинобили бил фан на Рома, не сум знаел