Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Неколку збора за натпреварот.
Рутински изиграно од Рома, си искористија 2 од четирите шанси. Во почетокот некако резервирано играа, освен солопродорот на Љајо, немаше нешто посериозно се до голот.
За голот немам зборови, Пјаниќ им го пикна сосе коса. :vozbud: Многу ќејф ми напрај заради она копилето Мексес.
Второто Милан проба нешто да направи, ама толку со тие играчи.
Балотели:гомце: им е изгубен случај. Најслаб дефинитивно. Наместо во онаа шансана да шутира в гол, тој оди пенал да изнуди. Затоа после ќе го свиркаат. Инаку денес Курвасуд го поздрави со една парола која гласеше: „Не те вреѓаме поради твојата боја на кожата, туку затоа што си гомно без чест“.
Вториот гол на Рома беше чист офсајд. Жерва беше во недозволена позиција за време на шутот на Тоти, ама од пуста брзина и не можи да се забележи.:)
Робињо многу неспортски старт врз Толој. Заслужуваше најмалце жолт, а дрвоно не свирна ништо.
Инаку шо се однесува до Милан, тежок просек. Рами ич не ме бендиса, а за Хонда да не прајме муабет, па уште 10 број носи. :) Ќе им требаат мн. реформи за да бидат на врвот. Незнам како би привлекле играчи кога не играат ЛШ, ама можи некој ќе излажат на стара слава. :icon_mrgr:

Se bese na nivo na celo so super goolot na Pjanka :)
Edno me zagrizi mnogu ,startot na robinho vrz Toloi epten mi se vide losa nogata..Dali ke e se ok da vidime sto ke kazat denovive :(

Позната е брзината на Жерва. Сигурно во брзање, по грешка ги зел чевлите од баба му за на пазар шо ѝ се.
http://www.derbi.mk/index.php/fudbal/italija/item/13422-sokantniot-stajling-na-zervinjo

roma_napoli_gervinho.jpg
zervinjo-konduri.jpg

Овој Иско, капитенот на Катанија во цела кариера во дресот на Катанија има дадено 3 гола, а сега за 10 минути два гола даде против Рома...
Не беше целосен денес тимот, а Катанија мора да се бори за опстанок (додека Рома обезбеди ЛШ, за Скудето скоро и да нема шанси), па можам да речам дека овој пораз не ме зачудува, ама ме зачудува резултатот, многуте примени голови.

Ете и ние си ја расипавме бројката на примени голови. Натпревар како натпревар, се појавивме, видовме и си заминавме. Арно ама ништо не изигравме. Денес не можам да пофалам ниту еден играч. Сите стоеја. Ова би била добра лекција за тоа дека за наредната сезона ни требаат во сите линии по еден или два играчи. Тадеи мислам дека треба да се испоштова. Доста му е веќе. Остаре и тој. Ако сака да се повлечи ок, ако сака да игра нека си бара друг клуб. Пјанич денес не се виде цел натпревар. А гарсија се изгуби во натпреваров. Ги испомеша замените. Бастос и тој нека си го пакува ранчето. И то.

Catania i Roma gi gledam veke kako prijatelski nastroeni...Pred 3-4 godini isto posledno kolo im pustivmo da se spasa iako vodevmo so 0:1 vo vtoroto poluvreme koga Inter ja zaveri titulata Roma celosno im go prepusti 2 pol na Sicilijancive..Eve i sega pusten natprevar i Catania se vraka od mrtvite kade sledno kolo ochi ce vadat so Bologna so pozitiven rezultat op uste 1 mestenka doma so Atalanta koja ''ic ne mesti'' i ete ti go opstanokot... So kladilnice se bavim od mojata 10 godisna vozrast od iskustvo vi kazuvam samo pazarot neka bide nekoja naredna sezona ako ne slednava ili koa ce se vrata 6 boda da bida nashi vo duelite so Catania...I neznam Rudi so ne gi pustil Jedvaj i kompanija da igraat a ne vaka samo zalazuvaat nekoj si licnosti :)

Екс капитенот на примаверата Федерико Вивиани се враќа следната сезона. Според многумина беше најталентираниот од таа генерација: Чичирети, Пиљачели, Тало, па и Флоренци можам да го ставам тука, но потоа имаше мала стагнација не доби шанса во првиот тим па беше пратен на позајмици а сега во Латина се покажал одлично и Гарсија го сакал назад. Исто така се споредува со Верати и Пирло мада не знам колку е точно, само знам дека ги гаѓа слободните како пенали :) Игра за младата репрезентација на Италија дури и капитен бил сега гледам :)
1901183_10203286976845739_759360428_n.jpg

http://www.transfermarkt.com/en/federico-viviani/profil/spieler_165900.html

Radio Radio - Рома направи голем чекор напред во операцијата за трансферот на Коларов. Според овие информации, српскиот репрезентативец е блиску до премин во Рома.

Можда е бивши лацијал, али квалитетен е, посебно во офанзива, тој и Додо за нареднаа година би биле одлична комбинација .. btw, денес или вчера неговиот агент прво имал средба со Марота, а дури вечерта со Сабатини исега испаѓа веста дека сме близу до негов потпис, како и да е не треба да се фрлаат повеќе од 8-9мил за него ..

Radio Radio - Рома направи голем чекор напред во операцијата за трансферот на Коларов. Според овие информации, српскиот репрезентативец е блиску до премин во Рома.

Можда е бивши лацијал, али квалитетен е, посебно во офанзива, тој и Додо за нареднаа година би биле одлична комбинација .. btw, денес или вчера неговиот агент прво имал средба со Марота, а дури вечерта со Сабатини исега испаѓа веста дека сме близу до негов потпис, како и да е не треба да се фрлаат повеќе од 8-9мил за него ..

Јас брат ич не го сакам :unsure:

Јас брат ич не го сакам :unsure:

зошто играл за Лацио или мислиш дека е слаб ? :)[DOUBLEPOST=1399644315][/DOUBLEPOST]James Pallotta has commented on his belief that both Miralem Pjanic and Rudi Garcia will remain with Roma into the future.

The duo have both seen speculation over their future this term amid theGiallorossi’s rise to second in the League, with Pjanic in particular linked with a summer sale to Paris Saint-Germain.

However, the club’s President has told reporters upon arriving in Italy today that he sees both the Bosnia-Herzegovina international and Coach Garcia staying with the capital club.

Do I think Pjanic will be part of Roma’s future? Yes. It depends on him, but that is part of the game,” Pallotta has told laroma24.it.

“We have already spoken to Pjanic, everything is fine and the guys are all happy.

“And Rudi Garcia? He will remain here for a long time. I do not understand why everyone thinks that he will go away.”

Pallotta was asked for comment on how Roma’s season has turned out.

“I’m happy, the last one [against Catania] was a crazy game. Juventus have had an incredible year, but we have had our best season ever.

“There will definitely be the arrival of some new players, but certainly the team of this year will be there next year.”

The President was also asked for comment on last weekend’s incidents ahead of the Coppa Italia Final hosted at the Stadio Olimpico.

“I have not seen them but I have heard. And it is a terrible tragedy that has nothing to do with Roma. We must stop the violence and the racism to return Italian football to being the world’s finest.”

Убави вести од претседателот :) нејќам да отварам полемики,ама доколку го продадеме Пјанич за 30+мил нема да биде некоја трагедија, оваа година без проблем тепавме и без него, кога во средината имавме не толку големи креативци, како на пример Де Роси, Раџа и Стротман, а по повредата на Кевин, најчесто Де Роси, Раџа и Тадеи ..

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom