Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Сепак средбата на Сабатини со агентот на Сако останува за утре !!
-Астори се поверојатно останува во Кајари !
Pa treba Milan da se vidi sto ke napravi staveni ste na cekanje. Ako Milan se plasira vo LS Sako doaga kaj nas i 3 pati povisoka cena da ponudite zosto parizani si dolzat usluga za Ibra i Tiago. Vie ste opcija samo ako Milan ne uspee da se plasira vo grupi.

Aj sega poso pisa za Ljajic na nekoja tema... Znaci i tamu ne bese cenata vo prasanje tuku gazdata na Fio zosto ke dobiese uste edna Montolivo situacija. Milan mozese da odolgovlekuva ama Ljajic nemozese. Se zainati Dela Vele i mu rekol na deckoto ili Roma ili na tribini cela sezona. E sega on si se izdupi sam podobro nov dogovor da potpisese so Fio zasto tamu rabotite idat dosta nagore otkolku ovaa Roma koja e cist biznis i amerikancite ve gledaat kako dolarce.

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

Pa treba Milan da se vidi sto ke napravi staveni ste na cekanje. Ako Milan se plasira vo LS Sako doaga kaj nas i 3 pati povisoka cena da ponudite zosto parizani si dolzat usluga za Ibra i Tiago. Vie ste opcija samo ako Milan ne uspee da se plasira vo grupi.

Aj sega poso pisa za Ljajic na nekoja tema... Znaci i tamu ne bese cenata vo prasanje tuku gazdata na Fio zosto ke dobiese uste edna Montolivo situacija. Milan mozese da odolgovlekuva ama Ljajic nemozese. Se zainati Dela Vele i mu rekol na deckoto ili Roma ili na tribini cela sezona. E sega on si se izdupi sam podobro nov dogovor da potpisese so Fio zasto tamu rabotite idat dosta nagore otkolku ovaa Roma koja e cist biznis i amerikancite ve gledaat kako dolarce.

ова можеш да си го претпоставуваш само, не постои таква изјава, пишав јас и во вашиот фан клуб, Дела Вале(газдата) беше кажал дека и Милан како опција стои за Љаич(вчера баш го изјави тоа) .. а ти теши си се со тоа како он му рекол на Љаич или Рома или трибини ;)

А дали се издупил Љаич, тоа времето ќе покаже, незнам зошто толку многу ја увеличуваш Фиорентина, Рома секако е поголем клуб.

За Сако незнам како стојат работите со Милан, само кажав дека утре Саба оди на разговор со неговиот агент:)

ова можеш да си го претпоставуваш само, не постои таква изјава, пишав јас и во вашиот фан клуб, Дела Вале(газдата) беше кажал дека и Милан како опција стои за Љаич(вчера баш го изјави тоа) .. а ти теши си се со тоа како он му рекол на Љаич или Рома или трибини ;)

А дали се издупил Љаич, тоа времето ќе покаже, незнам зошто толку многу ја увеличуваш Фиорентина, Рома секако е поголем клуб.

За Сако незнам како стојат работите со Милан, само кажав дека утре Саба оди на разговор со неговиот агент:)
Daleku od toa deka se tesam... Jas znam deka Milan e vo momentov tolku beden i so reputacija i so finansii. Inace ako saks pobaraj ima intervju vo koe Dela Vele ima izjaveno nesto vo stil Galijani e bezobrazen... jbg im go nacuka togas so Montolivo. Jas ne go sakav Ljajic od Fio nego Jovetic poso ke mi bese transfer od tipot na Rui Costa. Toa deka Milan sto go izjavil DV bil opcija se vide deka e licemerie cim ne poceka do utre. A i kraj kraeva moze da oznacuva i nekoja taktika da se izgrebe uste nesto od vas.

Fakt e deka Roma e pogolem klub jas nigde ne go osporiv toa. Ama Fio momentalno ima podobar proekt. Vie nekolku pati bevte izlazani od jenkito od koga dojde i vprocem si nosi trenercinja koi razvivaat talenti nosi igraci koi nema da go doziveat zenitot vo Roma tuku vo drug klub koj ke iskesira pari za toa. Ve gleda kako dolarce i toa e toa. A i realno gi imate site predispozicii da izgledate kako dobar biznis vo momentov sekoj uspeh + na Roma kako klub on dobro ke si go unovca ama dusata na klubot sto atakuva na konstantnost ja izgubivte mi se cini posle erata na Sensi

^правам си филмови јас, знам дека Ламела си оди :)

денеска Сабатини ќе има средба со агентот на Сако, дај боже и овој да го земеме, со Бенатиа би биле одличен тандем !!
--- надополнето: 28 август 2013 во 14:39 ---
'Ново име и нов дуел со Милан'

Рома го 'порази' Милан два пати во овој преоден рок; најпрво за Кевин Стротман, а сега и за Адем Љаич. За холанѓанецот и самиот Галијани призна пред новинарите: "можевме да го доведеме и ние, но 20 милиони се премногу за Милан во моментов.", а во трката за сега екс играчот на Фиорентина, Рома понуди 10 милиони евра со уште 2 милиони бонус, Милан, пак, даде понуда од 8 милиони евра.

Според Calciomercato.com поразите на Милан од Рома не завршуваат тука бидејќи за дефанзивците на ПСЖ и Кајари, Мамаду Сако и Давиде Астори Рома презентирала повисоки понуди.
--- надополнето: 28 август 2013 во 14:47 ---
Еве го "дрскиот" Паулињо против Мајкон :icon_lol:
http://31.media.tumblr.com/496e897630e2b00ec5744bd1f912c626/tumblr_ms60masnMf1qcgf4ko1_400.gif
И официјално ви отиде Ламела.
Roma have confirmed the transfers of Lamela (€30m + €5m in bonuses) and Ljajic (€11m + €4m in bonuses)
Галијани никогаш немаше да даде 15 мил за играч кој следна сезона е слободен играч, освен ако не добиеше некоја пара во случај на продажба на Ел Шарави колку толку да ги замачка очите на навивачите.

Кога се има кеш полесно е. Ние ништо не продадовме ништо нема ни да купиме. Само ако го продадете и него следна година. :D
Не се премногу за Стротман. Го сакаа уште кога го имавме Ван Бомел и пред да дојдат Монтоливо и Де Јонг а се решија за овие двајца како поефтина опција. Мислам дека Стротман изјави дека сака да игра за Рома и ги одби Манчестер.

ako ostaneme so Boriello/Gervinho kako spic ( denes na press izjavil deka mozel/sakal da igra klasicen spic Gervinho ) gadno se zaebavme....

Имате купено летово некој централен дефанзивец?

Дестро треба да се врати за 1 месец но докторите велат дека му треба доста време за да се врати. Докторите велат дека доколку се врати пак предвреме ја ризикува кариерата. Се надевам ќе успееме да донесеме некој нов на таа позиција на пример Демба Ба :)

Francesco Balzani a Centro Suono Sport: "Io dico che c'è stata l'ennesima rivoluzione che mi lascia un po' confuso. Credo che le grandi squadre si facciano tenendo sempre fissa la spina dorsale. Ljajic è un altro giocatore che verrà quì con poca voglia, soprattutto su input della Fiorentina. Se farà bene anche lui andrà altrove. La Roma per molti è un punto di passaggio e non di arrivo. Ed è un peccato. Ora serve un centravanti perchè hai ceduto Osvaldo che garantiva un certo quantitativo di gol. Sabatini ha molte trattative aperte, con Gomis che in questo momento è in pole".
Колку и да негодуваме ова за жал е вистина, и да изигра Лјајич добро оваа сезона тешко дека ќе го задржиме. Единствено ако избориме ЛШ или ЛЕ па да се надеваме дека подобрите играчи ќе останат.
1239829_527316324006456_619965497_n.jpg

Дестро треба да се врати за 1 месец но докторите велат дека му треба доста време за да се врати. Докторите велат дека доколку се врати пак предвреме ја ризикува кариерата. Се надевам ќе успееме да донесеме некој нов на таа позиција на пример Демба Ба :)

Брат јас мислам дека Матри ќе го донесат преку трампа со Маркињо :confused:

Брат јас мислам дека Матри ќе го донесат преку трампа со Маркињо :confused:

Матри во моментов е на исто ниво со Бориело така да џабе ни е. Еве сега сме во преговори со Гомис, за него не знам не пратам француско воопшто но знам дека порано беше добар напаѓач

Матри во моментов е на исто ниво со Бориело така да џабе ни е. Еве сега сме во преговори со Гомис, за него не знам не пратам француско воопшто но знам дека порано беше добар напаѓач

Гомиз е одличен напаѓач, баш го имам гледано неколку натпревари, дечкото им задава главоболки на одбрамбените играчи во Франција, мора по 2 да го чуваат. Малце е ќумур црн, ама ќе се навикнете :icon_lol:

И официјално ви отиде Ламела.
Roma have confirmed the transfers of Lamela (€30m + €5m in bonuses) and Ljajic (€11m + €4m in bonuses)
Галијани никогаш немаше да даде 15 мил за играч кој следна сезона е слободен играч, освен ако не добиеше некоја пара во случај на продажба на Ел Шарави колку толку да ги замачка очите на навивачите.

Кога се има кеш полесно е. Ние ништо не продадовме ништо нема ни да купиме. Само ако го продадете и него следна година. :D
Не се премногу за Стротман. Го сакаа уште кога го имавме Ван Бомел и пред да дојдат Монтоливо и Де Јонг а се решија за овие двајца како поефтина опција. Мислам дека Стротман изјави дека сака да игра за Рома и ги одби Манчестер.

Епа ете Рома е во ситуацијата за која зборуваш како варијанта кога Галијани би дал 15мил .. го дадоа Ламела и го донесоа Љаич колку да замачкаат очи .. и не се знае дали ќе бидат 15мил, можеби ќе останат на тие 11мил ;)

Lamela: “Ciao Roma, orgoglioso di aver giocato con questa maglia. Spero un giorno di ritornare. Abbraccio i tifosi, li porterò nel cuore”

Daleku od toa deka se tesam... Jas znam deka Milan e vo momentov tolku beden i so reputacija i so finansii. Inace ako saks pobaraj ima intervju vo koe Dela Vele ima izjaveno nesto vo stil Galijani e bezobrazen... jbg im go nacuka togas so Montolivo. Jas ne go sakav Ljajic od Fio nego Jovetic poso ke mi bese transfer od tipot na Rui Costa. Toa deka Milan sto go izjavil DV bil opcija se vide deka e licemerie cim ne poceka do utre. A i kraj kraeva moze da oznacuva i nekoja taktika da se izgrebe uste nesto od vas.

Fakt e deka Roma e pogolem klub jas nigde ne go osporiv toa. Ama Fio momentalno ima podobar proekt. Vie nekolku pati bevte izlazani od jenkito od koga dojde i vprocem si nosi trenercinja koi razvivaat talenti nosi igraci koi nema da go doziveat zenitot vo Roma tuku vo drug klub koj ke iskesira pari za toa. Ve gleda kako dolarce i toa e toa. A i realno gi imate site predispozicii da izgledate kako dobar biznis vo momentov sekoj uspeh + na Roma kako klub on dobro ke si go unovca ama dusata na klubot sto atakuva na konstantnost ja izgubivte mi se cini posle erata na Sensi

еве имаш интервју со Љаич од денес каде вели дека никогаш немал пред договор со Милан
http://translate.googleusercontent....o.html&usg=ALkJrhhVGr7XJAFiR_MltmPDjk-HE5zE1w

ситуацијата со нашите газди од америка е интересна .. се гледа дека кај нив главно мото е "бизнис си е бизнис", парите во преден план, тие никогаш нема да дозволат да одат како компанија во минус, впрочем тоа е и клучот на успехот кој важи за секоја компанија ... сега зошто ги продадоа најголемите надежи Ламела и Маркињос ? епа ги продадоа ради тоа што не успеаја да најдат акционер кој ќе купи 20% од акциите од клубот, кој воедно ќе го освежи клубот финансиски .. е сега зошто да го освежи ? .. па затоа што имаат проблеми со старите спонзори склучени во времето на Росела од кои нема голема сума на годишно ниво .. американците решиа да ги раскинат истите, но за да не плаќаат оштета измислија дека дресовите не се квалитетни, па со таква изрека ги откачија Капа, но затоа пак оваа година мораат да си носат сопствено изработени дресови ради тој раскин со Капа .. со Најк потпишаа, но ради Капа тој договор ќе важи од следната година.

Значи кога ќе сумираме, немаме пари од спонозор на дресовите, немаме спонзор кој би ги изработил дресовите(сами финансираат за нивна изработка), а не играме ЛШ .. тука се милиони и милиони помалку од колку што можеме да имаме, затоа и тој недостик на финансии и продавањето на играчите кои највеќе вредеа ..

Од наредната година ќе имаме пари од Најк и од спонзорот кој ќе биде на дресовите(можеби Фолцфаген) и доколку избориме пласман во ЛШ, очекувам наредното лето сите вредни играчи да останат .. инаку и америте имаат осет, затоа и лани не го дадоа Де Роси за 42мил во Сити :icon_lol:
--- надополнето: 28 август 2013 во 22:04 ---
:pos:
mbpn39.jpg

Го дадовте Ламела за големи пари, го зедовте Лаич за мали. Супер замена со сличен потенцијал. Се надевам нема да го задржите долго во тимот кад-тад ќе си дојт кај нас :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom