Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
да ама ибрахимович сега нема да сака да игра со кавани ке се караат и псж не го земаа многу скапо 20м за 15м ке може да го земете е сеа за плата нешто ке го излажат и готово

Рома не е толку моќна да му дава плата на Ибрахимович .. и да се сложи да ја намали, повторно ќе биде тоа многу за нашиот тим :)

Рома не е толку моќна да му дава плата на Ибрахимович .. и да се сложи да ја намали, повторно ќе биде тоа многу за нашиот тим :)
Abe ako si zamine Boriello i Osvaldo mozemo plata da mu dademo na Ibra ,samo problemot e toa sto Roma ne ni pomislile na vakov transfer :) A mora da se donese nekoj spic Destro pak se povredil :/

Агентот на Морган Де Сантис е и агент на Евра и наводно го понил Патрис на Рома, но Сабатини му кажал дека прво сакаат да ја покриат голманската позиција, а потоа може да се разговара за Патрик Евра ... ауу колку само сакам Евра да го видам во Рома, тогаш би имале топ лев бек :cool:

Додека Маркињос без разлика на сите изјави се поочигледно е да си оди за 32мил + 3мил бонуси
--- надополнето: 18 јули 2013 во 03:05 ---
а како можни засилувања на централната бековска позиција се спомнуваат Астори и Рами од Валенсија

Ej bash sakam Marquinhos da si ostane. Ima dobra idnina vo timov, ali i ponudava e strashna, za 18 godishen posle edna solidna sezona 35m evra...

Strootman nikad ne sum go gledal kako igra, znam go baraa edno vreme Milan, a i sezonava Junajted i Spurs, ali nekako chudno zavrshi kaj nas. Maicon nemozhe da bide polosh od Piris, a kako negova zamena da bide Torosidis.

Evra mislam deka teshko da dojde, gi imame Balzaretti i Dodo na taa pozicija.

De Santis ako ne dojde (vo sluchaj da prodadne transferot na Julio Cesar vo Napol-i) Roma kje go dovede Sorentino od Palermo, nejverojatno.

Di Marzio izjavil deka Roma ushte kje kupuva, ostanuva da vidime:D

Inaku na deneshnava prijatelska sme pobedile 9:1.. imashe baegji dobri akcii.

Какви се информациите за Маркињос? Што велат последните шпекулации?
И не само за него, што има ново со Рома во последен период? Слабо читам информации.
Boom Shaka Lakka jovanovski Francesco Totti Curva_sud и останатите :D

И не само за него, што има ново со Рома во последен период? Слабо читам информации.
Marcos e prodaden druze za 32 milioni vo kesh i +3 preku razlicni bonusi..Zamena za Marcos se bara vo Astori ili Rami od Valencia..Znaci sve sto ni treba e uste eden odbranben ,golman i Osvaldo ako si ide sekako i napagjac :) Sredinata ni e kompletna ! :)

Marcos e prodaden druze za 32 milioni vo kesh i +3 preku razlicni bonusi..Zamena za Marcos se bara vo Astori ili Rami od Valencia..Znaci sve sto ni treba e uste eden odbranben ,golman i Osvaldo ako si ide sekako i napagjac :) Sredinata ni e kompletna ! :)

:pos::pos::pos::pos::pos: Дај сменете ги аватарите не ве распознавам мислев дека некој сам си се прашува сам си одговара :pos::pos::pos::pos:
Да за жал Маркос си отиде но за тие пари можеме да ја реконструираме цела одбрана ако сакаме. До крајот на преодниот рок 100% ќе донесеме еден голман и еден крилен играч а за другото ќе видиме. Најверојатно и одбрамбен играч доколку Једвај не се покаже на контролните мечеви.

Prodaju Marcosa su svi ocenili kao Romin posao veka!

Markinjos je danas postao najjača prodaja u istoriji Rome, pošto je prethodni rekord držao transfer Emersona u Juventus za 28 miliona. Takođe, Markinjos je sedmi najskuplji igrač na svetu ovog leta. Jače transfere su zabeležili samo Kavani, Falkao, Nejmar, Džejms Rodrigez, Fernandinjo i Gece. Postao je i četvrti najskuplji defanivac u istoriji fudbala, pošto su ispred njega samo Rio Ferdinand, Tijago Silva i Lilijan Tiram. Postao je i ubedljivo najskuplji mladi defanzivac (računamo do 21 godine) u istoriji fudbala i srušio rekord Serhija Ramosa…

Ме интересира веше мислење затоа што јас искрено го немам воопшто пратено момакот...
Дали овој стварно вреди 32 милиони или Арапиве се заебаа до коска... А на вас ви направија ненормална услуга?

Според денешните суми, вреди секој цент исплатен за Маркињос! ;)
Не е преплатен. Ако, еден Фернандињо вреди 40 милиони, еден Иљаременди(не му го знам точно името) вреди 38 милиони, тогаш Маркињос вреди и повеќе од 32!

:pos::pos::pos::pos::pos: Дај сменете ги аватарите не ве распознавам мислев дека некој сам си се прашува сам си одговара :pos::pos::pos::pos:
Да за жал Маркос си отиде но за тие пари можеме да ја реконструираме цела одбрана ако сакаме. До крајот на преодниот рок 100% ќе донесеме еден голман и еден крилен играч а за другото ќе видиме. Најверојатно и одбрамбен играч доколку Једвај не се покаже на контролните мечеви.
Ne si samo ti :D

Не е преплатен. Ако, еден Фернандињо вреди 40 милиони, еден Иљаременди(не му го знам точно името) вреди 38 милиони, тогаш Маркињос вреди и повеќе од 32!
А според напишаново колку би вредел еден Киелини да речеме? Баш ме интересира твоето мислење?

Иљараменди не вреди 38 туку клаузата толку изнесуваше.

А според напишаново колку би вредел еден Киелини да речеме? Баш ме интересира твоето мислење?

Зависи од договорот, колку години му остануваат до истекот. А, улога игра и возраста. Маркињос е играч со нагорна линија, додека Киелини е поблиску до крајот одколку до почетокот на неговата играчка кариера(веројатно).
Така, да, според денешните цени(!), доколку имаа ист период останато од договорот, ако Маркињос вреди 32 милиони, за Киелини би требало да се платат добри 50-60 милиони.

Тапа ви се муабетиве "според денешниве цени" и тоа "Ако овој вреди волку, колку вреди овој ? "

Се тоа зависи од екипата,сопстевеникот, и управата на екипата.
Ако некоја екипа (пр.ПСЖ) има пари ќе трошат многу пари. На пример Интер да се заинтересираше за играчот сигурно ситуацијата ќе биде поинаква. Ама вака Рома знае дека ПСЖ троши многу па ќе им побараат поголема сума.

На пример дали мислите дека ПСЖ да беше заинтересиран за Гомез ќе платеше иста сума како и Фиорентина и дали Баерн ќе го пуштеше за иста сума знајќи дека екипа како ПСЖ се интересира за играчот.

Извинете за оф-топик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom