Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е од денес, спортскиот директор на ПСВ даде изјава во која кажа дека Рома пратила понуда од 15-16мил евра и денес ќе разговараат околу деталите, а играчот веќе прифатил да оди во Рома за плата од 2.2мил евра ... сеуште не ми се верува, од никаде испадна ова, дај боже за брзо време да го комплетираат и овој трансфер покрај Бенатија ...

и доколку ги задржат Де Роси и Пјанич, каква само средина би имале заедно со Стротман:vozbud:

еве ја изјавата на спортскиот директор: "La Roma ci ha presentato un'offerta tra i 15 e i 16 milioni, adesso stiamo discutendo sui dettagli", ha spiegato Il direttore tecnico del Psv, Marcel BRANDS a Fox Sports.

+ http://asromamk.com/једвај-е-второто-засилување-на-рома/ и секако сигурно ќе има ново крило, најверојатно Жервињо, што значи остануваат голманската позиција, десен бек, и да видиме што ќе се случи во нападот. За голман би го оставил Лобонт но знаејки колку лесно се повредува тешко дека ќе останеме само со него.

Roma i Dinamo se dogovorile za Tino Jedvaj. Ima i na oficijalnata strana na Dinamo. 5m evra + 20% od slednit transfer na Jedvaj.

Тешко барал многу пари за плата. Сега се преговара со Жервињо колку што знам.

Ќе ја оправат работата ако го донесат Жервињо... ништо не правиме ако вака продолжат да се однесуваат од управа и да носат веќе истрошени играчи...

Тоти на презентацијата на дресовите :eek:
ако стварно не се заебаваше, најтажниот ден во мојот живот е блиску :place:

Једвај официално во Рома, се чека одговор за Стротман
1045080_10151824536315579_1984470839_n.jpg

Здраво дечки (y). Абе кои ви се официјални трансфери досега или пак кои играчи се на чекор до Рома, може таква информација ;)?

Море добри трансвери направија сега за сега, го земаа Једвај, беше пред потпис со Тотенхем ама заебаа работа во 5 до 12, и Стротман, за него се интересираше Јунајтед и Милан, а заврши во Рома. Добро е тоа за лигата, барем млади таленти земаат... е сега што сакаат нивните во управата да ги продаваат Де Роси, Освалдо и остали тоа е за...(n)

Официјално се земени Једвај(5мил) и Бенатиа(6.5мил плус две половини од Лопез и Вере) ... последно нешто за Стротман е дека останале некои ситници околу бонусите за да трансферот биде реализиран .. ПСВ би добиле 18мил со можност 2мил од бонуси да дојдат до 20мил, а Стротман 2мил по сезона плус бонуси ...

Официјална понуда е испратена и до Арсенал за Жервињо .. англичаните бараат 8мил, Сабатини понудил 3мил кои веднаш биле одбиени :D .. има и нова понуда која можеби е околу 5мил ..

тоа е сега за сега .. околу продавањето, сите сакаат Освалдо да го продадат, но никој освен Сауптемтон не понудил одлична понуда, а Освалдо не му се игра во тој тим, па ќе видиме што ќе биде .. се мислам дека некој од Маркињо и Де Роси ќе си оди или во последен момент ќе влета Пјанич, некој од овие тројца покрај Освалдо сигурно ќе си оди, штета али тоа е тоа .. сега доколку некој понуди 30мил за Маркињос веднаш би го дал ;)
--- надополнето: 11 јули 2013 во 22:51 ---
Заборавив, доколку Мајкон го раскине договорот со Сити големи се шансите да дојде во Рома

Иначе за Освалдо освен Сауптемптон иста понуда пратиле и Зенит (односно 20 милиони)...

^и да е точно, дали овој копукот ќе сака таму да игра:confused:

^и да е точно, дали овој копукот ќе сака таму да игра:confused:

Во Сауптемтон па ич нема да сака :( Абе они Шити полни се пари, ми се ценкаат за 2-3 милиони... Нека пуштат 20 че и нека крашат глава.. :)

Официјално се земени Једвај(5мил) и Бенатиа(6.5мил плус две половини од Лопез и Вере) ... последно нешто за Стротман е дека останале некои ситници околу бонусите за да трансферот биде реализиран .. ПСВ би добиле 18мил со можност 2мил од бонуси да дојдат до 20мил, а Стротман 2мил по сезона плус бонуси ...

Официјална понуда е испратена и до Арсенал за Жервињо .. англичаните бараат 8мил, Сабатини понудил 3мил кои веднаш биле одбиени :D .. има и нова понуда која можеби е околу 5мил ..

тоа е сега за сега .. околу продавањето, сите сакаат Освалдо да го продадат, но никој освен Сауптемтон не понудил одлична понуда, а Освалдо не му се игра во тој тим, па ќе видиме што ќе биде .. се мислам дека некој од Маркињо и Де Роси ќе си оди или во последен момент ќе влета Пјанич, некој од овие тројца покрај Освалдо сигурно ќе си оди, штета али тоа е тоа .. сега доколку некој понуди 30мил за Маркињос веднаш би го дал ;)
--- надополнето: 11 јули 2013 во 22:51 ---
Заборавив, доколку Мајкон го раскине договорот со Сити големи се шансите да дојде во Рома
овој Хрват беше ? нешо познат ми е од менаџер... :D

овој Хрват беше ? нешо познат ми е од менаџер... :D

Да хрват е, незнам по што толку го ценат што на 17 години го платија 5мил, оваа година изигра 17 утакмици за Динамо Загреб, беше вклучуван во трансферот на Халилович, двајцата за 20мил во Тотенхем ама ништо не испадна, јас сум скептик околу ова дете
--- надополнето: 11 јули 2013 во 23:36 ---
Во Сауптемтон па ич нема да сака :( Абе они Шити полни се пари, ми се ценкаат за 2-3 милиони... Нека пуштат 20 че и нека крашат глава.. :)

Понудата на Сити беше околу 13-14мил ... барем 18мил да понудеа па да им го шитневме :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom