Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
:pos:. Се надевам не е Ламела од кај нас, пошто ќе те потепаме! ЕлШарави можеби... Како и да е ќе почекаме додека не излезе нешто официјално :) .
Ни еден ни друг, иако еднаш Дортмунд го сакаше Ламела ама не го зедоа.

Ни еден ни друг, иако еднаш Дортмунд го сакаше Ламела ама не го зедоа.

Дортмунд сакаа да го земат Ламела пред две години, не успеаа, па го зедоа Ројс, потоа имаше изјави од нивниот табор како добро направиле што го зеле Ројс пред Ламела :)

Ламела оваа година сигурно останува во Рома, без грижи .. јаки играчи што можат да си заминат се некои од Освалдо, Де Роси и Пјанич, од овие Де Роси само нека остане, другите нека си фаќаат патот доколку има убава понуда за нив ;)

Дајте бе мајка му стара напрајте компетентен состав да ви се израдувам и ја на титула во Италија :D Од Интер дочекав,сега е на вас редот. :)

дај боже да е вистина :)
There are reports Roma have won the race with Inter and Southampton to sign Radja Nainggolan from Cagliari.
The Belgian international midfielder is hot property on the transfer market and had been linked with several clubs.
According to Sport Mediaset, the Giallorossi have agreed a deal with both Cagliari and the player.
The Sardinians would receive €10m plus co-ownership of Roma youth products Valerio Verre and Federico Viviani.

Најверојатно оваа песна ќе ја пееме во септември :D Сите трансфери завршени завршени и на крајот некој ни ги зема од пред нос. Очекувам во следниве 2 недели најмалку 3 засилувања, и мислам засилувања не трансфери. Ако донесат уште некој Јужно-Амерички талент, или талент на кого успех му е 17 место во Казахстанска лига одбивам да гледам Серија А до Декември.
Не знам само како очекуваме да играме во ЛШ со овој тим. Еве да фрлиме еден мал поглед. Освалдо врв на кариера му е трансферот во Рома. Пред тоа има изиграно 1 добра сезона во Еспањол друго ништо. Пирис нема ни изиграно за тимот од каде што е позајмен туку има 1 сезона во Сао Паоло каде што изиграл 20 меча (единствено видео што го имаше на времето од него е она каде што Нејмар го понижува и го прави пониско од гомно). ПанИдиотис цел живот го помина втора лига минатата сезона поголем дел од времето пеше стартер. Има одлични предиспозиции и голема желба а талент 0. За Дестро нема да коментирам бидејки сепак се повреди во прва сезона а и сеуште може да се докаже. Бредли цела кариера ја помина во просечни и исподпросечни клубови и нема некој поголем успех.
За споредба во сезоната 2000-2001, во нападот го имавме Батистута кој пред тоа имаше 9 одлични сезони во Фиорентина, и 3 солидни во Аргентина. Монтела кој беше еден од најдобрите напаѓачи во Италија неколку сезони пред да дојде, во одбрана Самуел кој имаше играно во Бока и Њуелс, Кафу кој стана и Капитен на бразилската репрезентација, Томаси,Кандела Делвекио, и Тоти кој имаше 24/25 години а не 36.
Значи какви засилувања такви резултати.
И да ако го избркаат Де Роси тогаш можат да се гонат у пм сите во управата. Роналдо и Меси да беа во ист тим и да требаше да играат со Бредли и Таксидис ќе беа просек играчи не Де Роси. Ако не го одврзат кесето летово америве можат да заборават на ЛШ во наредните 4-5 сезони унапред.
Ако ништо друго барем вакви играчи нека донесат :pos:
Cassetti_medium.gif

Сега читам нешто за трансферот на Бенетиа ќе бидат вклучени Нико Лопез и Ромањоли кој ќе бидат 50-50 сопственост. Искрено не знам како да го прокоментирам овој трансфер, со Бенетиа ќе добиеме многу, но во никој случај не смее да ги изгубиме Ромањоли и Нико (кој со сигурност ќе биде многу добар напаѓач, ме потсеќа многу на Чичарито). Наиголан како што читам најверојатно нема да дојде кај нас, поради тоа што имаме многу циганска и неспособна управа која што се циганчи и која што се ценка дури и за 10 евра. Да беа како што требаше до сега ќе се радувавме на Рафаел (ај пак за него читав демек и Гарсија не го сакал) ама Наиголан и Бенетиа до сега ќе беа наши играчи, исто како и Паулињо. Искрено дури и Бенетиа не го видам во дрес од Рома и официјално да е потврдено од официјалната страна на Рома нема да верувам дека е наш играч. Моментално се спомнуваат уште други 100.000.000 играчи со Рома, ама ич не е ни вредно да се зборат додека не се превземе нешто конкретно. Како и да е, еве гледам и навивачиве од Рим не се задоволни и најавуваат нови протести, после кој се надевам ќе им дојде памет на :гомце: во управа што се и на газдите. Сакам да ја гледаме повторно онаа стара Рома што ја знаеме и на која што сме навикнати, не смее да се дозволи поради Х причини да се навикнеме на една друга Рома (моменталнава што годинава нема ни во Европа да игра)... Гледам другиве екипи се засилуваат само, купуваат играчи, а ние остануваме со шпекулации (срце ме боли)... Де Роси во никој случај не смее да се продаде, пошто освен Тоти уште он ни остана светла точка во клубот, роден Римјанин (Флоренци е уште многу млад и уште многу треба да направи за да се спомнува со иста реченица со Тоти и Де Роси) кој игра со срце. И по настапите за Италија се гледа дека проглемот не е во Де Роси, туку во тие што се до него (Брендли, Таксидис, Пјанич кој во Рома не се пронајде), во Италија е друго со Пирло покрај себе.

За крај, ова не е Рома, ова е една копија на Рома, а вистинската Рома ќе се врати повторно онаква каква што ја знаеме!
:love:

Okej, muabetot so Benatia zavrshi, igrachot kje dojde kaj nas za 8m + polovina od pravata na Lopez i Romanjoli. Konechno vekje, denes se ochekuva da se pominat lekarskite pregledi i da potpishe igrachot.

Eve vi slika od Benatia vo Rim navodno..

1c48df0e577825a554e63f031d572b80-70432-1373026443.jpeg

Inaku poslednite denovi sme povrzani so Strootman od PSV, shto chisto sumnjam deka kje go donesat i Viviano koj realno odlichno bi se vklopil kaj nas.

City navodno nudi 15m evra plus edna godishna pozajmica na Maicon za Osvaldo, a i Atletiko Madrid bile zainteresirani za nego, pa da vidime kako kje se odvivaat rabotite..

Стотина навивачи се собраа да протестираат пред Тригориа на првиот тренинг. Сите исфиркувани и навредувани со исклучок на Тоти, а еден од најисфиркуваните Пјанич. Навивачите дадоа до знаење дека мечот против Лацио не е заборавен и дека не им се допапаѓа новото лого. На тимот му се приклучија и Бенатиа и Бориело а Освалдо ќе се приклучел во четврток (не ја разбрав причината).

Ајде малце и овде да се расположиме... До четврток најверојатно Стротман и официјално ќе биде наш играч
:drk::drk::drk:

Добро е ова со Бенатија стана официјално, еве го со маичка, плус ги минал лекарските прегледи, одлично !! Конечно добивме добар централен бек во најдобрите години и во одлична форма, супер зделка !!
2dio7wy.jpg

Гледам на големо се пишува за Стротман, просто не ми се верува, играч кој го бара цела Европа да заврши кај нас :unsure:

Наводно бил снимен разговорот меѓу Сабатини и Фенучи каде што разговараат за продажба на Де Роси или Маркос. Колку е точно не знам ама доколку еден од нив двајца си оди летово цела управа ја губи мојата, а и верувам довербата на останатите навивачи. Има милион други опции за тоа како да се изигра летово на трансфер пазарот а ова е едно од најлошите решенија.

Наводно бил снимен разговорот меѓу Сабатини и Фенучи каде што разговараат за продажба на Де Роси или Маркос. Колку е точно не знам ама доколку еден од нив двајца си оди летово цела управа ја губи мојата, а и верувам довербата на останатите навивачи. Има милион други опции за тоа како да се изигра летово на трансфер пазарот а ова е едно од најлошите решенија.

разговорот е измислица, наводно ќе веќе била покрената постапка против тиа кои ја дале оваа неточна вест .. но сепак останува стравот дека некој од Де Роси или Маркињос ќе си замине ... што е до мене нека го продадат Освалдо, па и Пјанич, ама Де Роси и Маркињо да ги остават

Стротман официјално е кај вас?Колку ќе ми е мило доколку дојде во Рома место во Гејнајтед,ама многу тешко таа работа.
Де Роси и Тоти не го заслужуваат тоа што му се случува на Рома,а доколку Рома се реши да го продаде Де Роси тогаш цела управи треба да се обеси.

Стротман официјално е кај вас?Колку ќе ми е мило доколку дојде во Рома место во Гејнајтед,ама многу тешко таа работа.
Де Роси и Тоти не го заслужуваат тоа што му се случува на Рома,а доколку Рома се реши да го продаде Де Роси тогаш цела управи треба да се обеси.

Се виде големината на Де Роси на купот на конфедерации и со тоа му ја затна устата на тие што го критикуваа а и управата која изгуби доверба во него. Со Стротман и уште еден подобар играч Де Роси ќе може и за Рома да игра со исто темпо. Искрено доколку Де Роси и Маркос си отидат не ми е битно дали ќе ги донесат Меси и Роналдо ама можат слободно да се пакуваат и да си одат од Рома слепциве. Како што кажа Пупоне лесно се земаат пари од Освалдо и Пјанич, ма да Миралем не би го продал во никој случај. Освалдо ја изигра најдобрата сезона во кариерата и не верувам дека некогаш ќе ја повтори. 22-3 милиони лесно се вадат од него, + 5те милиони од Стекеленбург + некој од овие кој сигурно ќе си оди: Бориело, Бурдисо, Жулио Серџо = скоро 30 мил. Ама не тие ќе ги продадат најдобрите играчи и ќе донесат уште 2-3 Таксидиса и ќе се нервираме после. Само се надевам дека Сабатини ќе испадне подобар од Балдини на крајот од сезоната.

Се виде големината на Де Роси на купот на конфедерации и со тоа му ја затна устата на тие што го критикуваа а и управата која изгуби доверба во него. Со Стротман и уште еден подобар играч Де Роси ќе може и за Рома да игра со исто темпо. Искрено доколку Де Роси и Маркос си отидат не ми е битно дали ќе ги донесат Меси и Роналдо ама можат слободно да се пакуваат и да си одат од Рома слепциве. Како што кажа Пупоне лесно се земаат пари од Освалдо и Пјанич, ма да Миралем не би го продал во никој случај. Освалдо ја изигра најдобрата сезона во кариерата и не верувам дека некогаш ќе ја повтори. 22-3 милиони лесно се вадат од него, + 5те милиони од Стекеленбург + некој од овие кој сигурно ќе си оди: Бориело, Бурдисо, Жулио Серџо = скоро 30 мил. Ама не тие ќе ги продадат најдобрите играчи и ќе донесат уште 2-3 Таксидиса и ќе се нервираме после. Само се надевам дека Сабатини ќе испадне подобар од Балдини на крајот од сезоната.

Другар не знам дали некој го потценил Де Роси,ама за мене од секогаш бил класа,продавање на Де Роси=на продавање на Тоти,тој е икона на Рома и прав римјанин,а мене уште од СП Германија ме бендисува како играч,тој исто така ќе биде легенда како и Тоти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom