Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Конечно ќе добиеме тренер, Лорен Блан се очекува вечерва да потпише за Рома, а за негов асистент можно е да биде Винсент Кандела или моменталниот помошник на селекторот на француската репрезентација Alain Boghossian ...

не сум многу запознат со неговата тактика и формација, но одсекогаш сум го ценел како тренер .. а и од сите кандидати тренери тој е најдобрата варијанта, плус кога ќе ми текне какви тренери имавме последните две години, сега можам конечно да кажам дека Рома доби ТРЕНЕР !!! :D

Еве една статија каде убаво се објаснети формациите и замислите на Блан, варијанти кои можат да се применат во нашиот клуб, услови има, за брзо време ќе дознаеме повеќе :)

Конечно ќе добиеме тренер, Лорен Блан се очекува вечерва да потпише за Рома, а за негов асистент можно е да биде Винсент Кандела или моменталниот помошник на селекторот на француската репрезентација Alain Boghossian ...

не сум многу запознат со неговата тактика и формација, но одсекогаш сум го ценел како тренер .. а и од сите кандидати тренери тој е најдобрата варијанта, плус кога ќе ми текне какви тренери имавме последните две години, сега можам конечно да кажам дека Рома доби ТРЕНЕР !!! :D

Еве една статија каде убаво се објаснети формациите и замислите на Блан, варијанти кои можат да се применат во нашиот клуб, услови има, за брзо време ќе дознаеме повеќе :)

Еј брат многу добра статија, незнам од кај да почнам да читам :cuc:

Еј брат многу добра статија, незнам од кај да почнам да читам :cuc:

ме зезаш нешто или навистина ти се допаѓа?:) според мене, направена е добра анализа на неговите замисли.

btw Тоти и Монтела со жените на одмор во Барселона, таму пречекани од членови на фан клубот на Рома во Барселона :)
--- надополнето: 4 јуни 2013 во 19:52 ---
ајјјјјјј сега видов :pos::pos::pos::pos::pos:
--- надополнето: 4 јуни 2013 во 19:53 ---
http://www.tomwfootball.com/2010/03/31/tactics-alchemist-blanc-harnesses-power-of-the-collective/

еве ја целата статија .. вакво нешто не ми се десило ни кога сум HIGH :D

ме зезаш нешто или навистина ти се допаѓа?:) според мене, направена е добра анализа на неговите замисли.

btw Тоти и Монтела со жените на одмор во Барселона, таму пречекани од членови на фан клубот на Рома во Барселона :)
--- надополнето: 4 јуни 2013 во 19:52 ---
ајјјјјјј сега видов :pos::pos::pos::pos::pos:
--- надополнето: 4 јуни 2013 во 19:53 ---
http://www.tomwfootball.com/2010/03/31/tactics-alchemist-blanc-harnesses-power-of-the-collective/

еве ја целата статија .. вакво нешто не ми се десило ни кога сум HIGH :D

А кога си LOW :D :D :D ?

Roma turn to Mancini?

Најголемиот идиот од трнер иако со тимови со просечен буџет т.е. никаков буџет направи чуда ...

ЕДИТ : Official: Baldini quits Roma
Roma have officially terminated director Franco Baldini’s contract by mutual consent, leaving him free to join Tottenham.

Addio Baldini!!! :cuc: Имало господ. Не е слепа управата, го остава Сабатини го брка Балдини кој ништо корисно не направи во 2 години. Е сега не ме чуди наместо Блан да го видиме Манчини или Руди Гарсија. Со Манчини мислам дека кратко соработуваше во Лацио а се зборува дека уште пред 2 години контактирал со Руди Гарсија. Сите знаеме дека Енрике беше доведен затоа што Американците сакаа да прават Барса 2 со Рома, а потоа Балдини го донесе Земан за да ги смири навивачите по катастрофалната сезона. Е сега на Саба му се одврзани рацете и има поголема слобода па очекувам да го направи вистинскиот избор. Ако уште следнава сезона не избориме европа тогаш може да си оди и Сабатини и Американците.

najverojatno Mancini, ako ne on togas Rudi Garcia, ako ne on slobodno Cedomir Janevski moze da go povikaat, poso drug izbor nema :pos: ... Blan izglea ke ide u PSG, ako Ancelotti ide u Real, a mn e golema verojatnosta toa da se sluci

http://romanews.eu/it,a113261/Zampa-Mancini-Sara-Il-Nuovo-Allenatore-Roma-Br
Carlo Zampa - Nov trener na Roma e Mancini

ovaa romanews.eu e edna od podobrite strani za novosti za Roma, i ima opcija da se glasa:
Koj trener bi go izbrale ako Allegri ne dojde ( anketata e pred da potpise Allegri ) :cautious:
Mancini
34%
3555 votes
Colantuono
16%
1695 votes
Di Francesco
13%
1396 votes
Bielsa
13%
1395 votes
Imase i na uste edna strana ( napravena od navivaci ) kade sto imase opcija , i tamu Mancini bese 49% :facepalm:

najverojatno Mancini, ako ne on togas Rudi Garcia, ako ne on slobodno Cedomir Janevski moze da go povikaat, poso drug izbor nema :pos: ... Blan izglea ke ide u PSG, ako Ancelotti ide u Real, a mn e golema verojatnosta toa da se sluci

:facepalm:
Има има друг избор како не. На пример зошто не овој? КЛИК Само тешко дека ќе дојде во јануари сменал средина :pos:
Сеуште не сваќам како го сакаат Манчини за трењер. Добар е не викам не ама тој е еден од ретките менаџери кој буди гадење во мене. Уште кога беше менаџер на Интер го мразев, потоа отиде во Сити уште погаден стана и сега треба да биде менаџер на Рома... :confused: Единствено можам да му простам ако освои скудето или куп на Италија :D

Еден коментар на Серија А Балкан на ФБ oooo sta ljudi od kluba napravise, ka naftu da traze a ne trenera потполно точно

А кога си LOW :D :D :D ?

Roma turn to Mancini?

Најголемиот идиот од трнер иако со тимови со просечен буџет т.е. никаков буџет направи чуда ...

ЕДИТ : Official: Baldini quits Roma
Roma have officially terminated director Franco Baldini’s contract by mutual consent, leaving him free to join Tottenham.

и јас многу го мразам, и ич не го поштувам како тренер, можеби направил чуда со мали тимови, но големите ги упропасти, посебно не умее да игра во ЛШ, плус бивши лацијал е :facepalm:

Балдини беше човекот во кој највеќе имав доверба и човекот од кој очекував најмногу, али искрено многу разочара, изборот на тренери му испадна катастрофален, сам си призна за грешките и ете конечно замина во Спарс, нека му е со среќа :)

Сега тимот ќе го водат Итало Занзи и Сабатини(кој би требало да има поголема одговорност) и то е то, ќе видиме до кај ќе догуркаат .. со некој си Руди Гарсија од Лил како тренер ништо не правиме, само ќе потврдиме дека сме просечен тим .. а Палота зборува како сакал да бидеме силен тим кој ќе атакува на титули .. епа друже искеширај нешто, а не само да зборуваш, сите сакаме конкурентен тим, но ти си тој што треба да одвои пари за да целта се реализира ....

велат дека со заминувањето на Балдини и Блан отпаѓа како опција, што ќе биде ќе видиме во наредните денови
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 16:22 ---
ќе заборавев, се шпекулира дека Сензибиле и некој Карбони се можните заменици на Балдини, сепак сега на сите ни е јасно дека Сабатини ќе ја има улогата на генерален менаџер

и јас многу го мразам, и ич не го поштувам како тренер, можеби направил чуда со мали тимови, но големите ги упропасти, посебно не умее да игра во ЛШ, плус бивши лацијал е :facepalm:

Балдини беше човекот во кој највеќе имав доверба и човекот од кој очекував најмногу, али искрено многу разочара, изборот на тренери му испадна катастрофален, сам си призна за грешките и ете конечно замина во Спарс, нека му е со среќа :)

Сега тимот ќе го водат Итало Занзи и Сабатини(кој би требало да има поголема одговорност) и то е то, ќе видиме до кај ќе догуркаат .. со некој си Руди Гарсија од Лил како тренер ништо не правиме, само ќе потврдиме дека сме просечен тим .. а Палота зборува како сакал да бидеме силен тим кој ќе атакува на титули .. епа друже искеширај нешто, а не само да зборуваш, сите сакаме конкурентен тим, но ти си тој што треба да одвои пари за да целта се реализира ....

велат дека со заминувањето на Балдини и Блан отпаѓа како опција, што ќе биде ќе видиме во наредните денови
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 16:22 ---
ќе заборавев, се шпекулира дека Сензибиле и некој Карбони се можните заменици на Балдини, сепак сега на сите ни е јасно дека Сабатини ќе ја има улогата на генерален менаџер

Спалети само ништо друго :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Rudi_Garcia

najverojatno on ke go nasledi Andreazolli, navodno vo ovie momenti se odrzuva sostanok.....

Mancini navodno baral 5 miliona po sezona hahahha....
iskreno neznam od ovie dvajca, koj e pomalo zlo, posto da mozam da biram ni na kraj pamet ne bi mi dosle....

Baldini po brkanjeto od Roma skoro sigurno zazema pozicija vo Tottenham, prva zadaca da go donese Pjanic.....
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 17:33 ---
Posledni dve sezoni imame potroseno 84,000,000 funti , a nemozeme da se kvalifikuvame vo LE.... jebao te i Sabatini i Baldini, i Andreazolli a posebno Luis Enrique.....

Abe podobro neka se osloboda od nekoj igrac kako Burdisso,Taddei ili nekoj drug i tie pari neka gi dodadat na pari za nekoj trener ...Preku takvoovo od ovja treneri...Od ovja livadeve sto se spomnuaa najmnogu bi sakal Blan ,ama kako sto izgleda i toj nesaka u vakov tim da dojde...Sve po spisok na Pallota ako ne donese nekoj proveren i kvaliteten menager !!!
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 21:11 ---
Abe podobro neka se osloboda od nekoj igrac kako Burdisso,Taddei ili nekoj drug i tie pari neka gi dodadat na pari za nekoj trener ...Preku takvoovo od ovja treneri...Od ovja livadeve sto se spomnuaa najmnogu bi sakal Blan ,ama kako sto izgleda i toj nesaka u vakov tim da dojde...Sve po spisok na Pallota ako ne donese nekoj proveren i kvaliteten menager !!!

Еве како фановите ја прославиа титулата во кошарка, што ли би било доколку освоиме скудето :)

Денеска испадна шпекулација дека по назначувањето на новиот тренер, со сите силе тргнуваат по потписот на Наинголан ... добро би било да го започнеме трансфер пазарот со потписи на Наинголан, Бенатиа и Рафаел ;)

повторно се шпекулира дека со презентирањето на новиот тренер до средината на овцаа недела можно е да се презентираат и нови три играчи: Рафаел(г), Бенатиа и Наинголан !! Доколку ова испадне како што кажуваат, ќе носам 7 дена слика од Џејмс Палота !! :D

Убав продор на Флоренци и добра завршница .. дечкото трча како луд, но кога треба да ја заврши акцијата е лош, но еве полека можеби ќе се поправи и ќе полне и во Рома повеќе да ги искористува гол шансите во кои ќе се најде и ќе биде подобар !!

-уште сега се продадени 15 000 сезонски билети за наредната година, чудни луѓе се ова романистите, лани со еуфоријата која владееше ради Земан се продадоа 25 000 сезонски билети, а оваа година уште сега 15 000 што е за пофалба !!

-Околу Бенатиа останале уште детали,се шпекулира 6.5мил плус половина од Бертолачи, голманот Рафаел е веќе наш играч за некои 4мил, а за Наинголан преговорите одат во нагорна линија, играчот сакал, но Кајари тражат 15мил, додека Рома нуди 12мил плус Вивиани .. кажав, доколку се реализираат овие три трансфера како за почеток ќе бидам презадоволен !!

-Руди Гарсија е главен фаворит за тренерската позиција, Руди е тренер на Лил веќе 5-6 години и има освоено француско првенство, план б е Биелса ... Руди игра 4-2-3-1 формација, која на нашата екипа е многу позната и имаме играчи кои без проблем можат да ја играт, додека Биелса игра премногу напаѓачки, можеби не како Земан, али доста напаѓачки, практикува чудна формација 3-1-3-3:cautious:, но кога е дисциплината во прашање, Биелса е неприкосновен ... не сакам да судам кој од овие двајца би требало да дојде, можеби повеќе го сакам оној Гарсија, бидејќи ми остава впечаток на понормален тренер, сепак кој и да дојде од двајцата не ми се по ќејф и не се тренери за врвни дострели, штета што не можевме да ангажираме добар тренер, незнам што му фалеше на Блан, Сабатини едноставно не го сакаше ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom