Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Николче Новески да го земат за одбрана!!!:D
Ке ги скрши пола играчи. Ем висок ем дава голови од корнери ем Македонец (досега во Рома немаме Македонецo_O), Во Мајнц е од поодамна капитен, јес да е 32 години, али мајтапот настрана на Рома му треба еден таков дефанзивец....
Само кој да го забележи еве некој нека им прати на РОма е-меил со клипчиња:ROFLMAO: да видат како игра одбрана, а и во Репрезентацијата не е лош.
Кога нема кај нас скаутинг и менацирање пола наши супер фудбалери играат џенем:нинџ:

ПОЗДРАВ СО СИТЕ РОМАНИСТИ.
Има многу да се игра али мор нешто да се смени(y)

Утре со Фиорентина во Купот ќе недостасуваат главните играчи од нападот, оние кои играа со Фиорентина во првенството ќе ги нема, Ламела и Освалдо се суспендирани, а Тоти повреден, се шпекулира нападот ќе го сочинуваат Дестро како шпиц и Пјанич и Додо како крилни напаѓачи .. така да не очекувам премногу, плус на гости играме .. а голема ми е желбата да го освиема Купот и да имаме една сребрена ѕвездика на дресот, али што е тука е ..

Нема сеуште да коментирам. Ќе почекам до мечот со Јувентус бидејки дотогаш ќе се знаат многу работи а после мечот со Лацио се ќе биде јасно: дали ќе имаме шанси за ЛШ или не. Засега спорем мене е истото од минатата сезона одлична игра, напаѓачки фудбал без резултати. Очигледно е дека толку напаѓачки фудбал не работи против дефанзивно ориентирани екипи кои играат на контра напади (90% од италианските тимови). Сетете се како Барса испадна од ЛШ минатата сезона и пред тоа од Интер. Најпрво требаше да се земи трењер кој ќе знае да направи успех во Серија А, па потоа да се бара друг доколку има потреба за ЛШ според мене. Како што реков му давам шанса на Земан да ги исправи работите до мечот со Лацио а потоа ќе коментирам.

вајда вечер ќе се простеме од Купот, Фиорентина ја немаме победено 3 години во гости, а плус ќе играме со комбиниран состав ради повреди и суспензии :)

А, јас па се мислам дека Рома вечер ќе победи. Не ни е лош составот, на Дестро ќе му тргне вечер и тоа е тоа... Очекувајте победа од 1:3 вечер :love:

А, јас па се мислам дека Рома вечер ќе победи. Не ни е лош составот, на Дестро ќе му тргне вечер и тоа е тоа... Очекувајте победа од 1:3 вечер :love:

секоја викаме на Дестро ќе му тргне:D дај боже да е така :)

:vozbud:
:cuc: Даниеле Де Роси !

Абе само Дестро да погоди некоја од шансите и сигурно тепаме, така и испадна :icon_lol:

Па само тој ни беше шпиц на овој натпревар со подршка на Пјанич, а токму Пјанич му асистираше за колот, така да и тие двајца со кои го скрпивме овој напад завршија работа и ги поминавме Фиорентина .. убава победа, нека ни се множат :)

Сега за краток период имаме 3 средби со Интер :icon_lol:
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 02:05 ---
Таман кажав за Земан дека е многу тврдоглав, а тој оваа вечер за прв пат во својата 30 годишна кариера не играше со својата препознатлива формација 4-3-3, туку 3-4-3 со тројца централни дефанзивци и да ви кажам за прв пат се осетив комотен кога напаѓа противничката екипа, плус филозофијата беше друга, не напаѓавме цело време со јак пресинг туку паметно се повлекувавме кога беше потребно, Фиорентина ниту еднаш не беше во состоба да развие контра ;)

Нек се угоде. Честито.
Едвај, конечно Дестро даде гол (уште тој да не го даеше lol).

Добро направи што смени формација Земан, супер беше одбраната. А и со оваа формација кога ќе играат Ламела, Освалдо, Тоти.. мислам дека многу поинтересно ќе биде, појаки.

SEMPRE FORZA ROMA!

Capitano Futuro :love:
2efkym0.jpg

Дали во недела против Интер ќе играат Ламела и Освалдо ?!

Дали во недела против Интер ќе играат Ламела и Освалдо ?!

Ламела и Освалдо сигурно играат, бидејќи тие беа сусупендирани за Купот, за Тоти се прави напори да игра, има мала повреда ..

Мислам дека сигурен тип во недела за спортска ќе биде ГГ3+.

Мислам дека сигурен тип во недела за спортска ќе биде ГГ3+.

па што знам, претходната со Интер ја играв 4+ и фатив, а да ти кажам така и повеќе се исплаќа, можеби ќе има поголем коефициент за 4+ отколку за гг3+, во последно време на утакмиците кои ги игра Рома гг3+ коефициентот е многу мал ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom