Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Дами и господа, Даниеле Де Роси, вистински романиста !!! :cuc::cuc::cuc:

“I was born in Rome, he told the New York Times. “For me, it is the normal thing to play right here. I never tried, or really wanted, to play outside for another team.
“For me, it is amazing, great. I first came to the training centre when I was 12-years-old. It’s my home,” he added.
“President James Pallotta said I am not on the market, not for sale. I repeat, I still love this city and the club. Everything I love is here. It would be so difficult for me if I have to change.
“If some clubs want me, my manager will have to talk with them.
“I live for this club. My story is that I live for the club and, for me, leaving would be a drama, a big drama. I would like to stay here.”

Еве убава статија од ЕСПН за најдобриот трансфер на Рома во последните две години и најголемиот бисер на Сабатини ;)
Кој ќе поверуваше дека Маркињос ќе стане нашиот најдобар централен бек со само 18 години и 5 месеци во клубот, сеоја чест за малиот!!
Marquinhos: The rise of a champion

http://soccernet.espn.go.com/blog/_/name/thescoutsnotebook/id/61?cc=5739

Еве убава статија од ЕСПН за најдобриот трансфер на Рома во последните две години и најголемиот бисер на Сабатини ;)
Кој ќе поверуваше дека Маркињос ќе стане нашиот најдобар централен бек со само 18 години и 5 месеци во клубот, сеоја чест за малиот!!
Marquinhos: The rise of a champion

http://soccernet.espn.go.com/blog/_/name/thescoutsnotebook/id/61?cc=5739
ima uste mnogu mnogu leb da jade marquinos.... deka go biva go biva ama uste e premlad

премлад, а веќе прв избор за централен бек во нашиот тим :cool:
toa poise pokazuva deka odbranata ni e propast, nego kolku e marquinos jak ali ajde :pos:
deka ke gazi ke gazi , veke e dobar igrac, samo se molam da ostane vo roma da ne ni go lapnat, kako sto trgnala rabotava svetla idnina ima Roma(y) a i baska redno vreme bese edno od brazilcinjava na sabatini i baldini da se pogodi :)

Алан Џагоев можно е да премине во Рома :) .. незнам што запнале за него кога имаме веќе такви играчи, Ламела, Пјанич, Тоти .. али таков талент секогаш е добредојден ;)

Монтела за Тоти: “Francesco does not surprise me,” he said. “The only thing that might be surprising is the consistency of his performances – at his age that is not normal." :vozbud:
--- надополнето: 28 декември 2012 во 13:13 ---

Еве што рекол Џагоев: "Svi znaju ko je Zeman. Njegov stil igre mi odgovara i mnogo bi mi pomogao da napredujem. Roma ima odličan i mlad tim. Sama pomisao da igram tamo je san".
--- надополнето: 28 декември 2012 во 13:17 ---

Го прашале Јоветич кој е најдобриот фудбалер во Италија и еве што рекол: "Totti, no doubt. His every touch is pure class: formidable." :)

Stekelenburg najverojatno ke si odi, Nico Lopez najverojatno na pozajmica vo catania ( od koga ke se vrati od toa prvenstvoto sto im e vo juzna amerika, Lobont sigurno ostanuva, Marquinho najverojatno na pozajmica vo Palermo...

Stekelenburg najverojatno ke si odi, Nico Lopez najverojatno na pozajmica vo catania ( od koga ke se vrati od toa prvenstvoto sto im e vo juzna amerika, Lobont sigurno ostanuva, Marquinho najverojatno na pozajmica vo Palermo...

Нико или во Катанија или во Сиена, а за Стек незнам што да кажам, втора година е кај нас и сеуште немам доверба во него, а кога го доведовме си реков си обезбедивме голман за 5 години во иднина, ама не испадна така, незнам што е работа, сега доколку запнат нека го продадат, Гоикошчеа сега за сега одличен ..

Of topick
Чуството кога на ПЕС на Becom a Legend на 21 година потпишуваш за Рома и на првиот натпревар по влегувањето во игра во 60 минута даваш гол за победа, дури и си избран за играч на натпреварот! Неописливо :vozbud:

Официјално !! Областа каде што ќе се гради новиот стадион на Рома е Tor di Vale, од таа област со метро се пристигнувало за 10мин до центарот на градот, тука близу бил и автопатот, главната обиколница и аеродромот, најдобрата област која можеле да ја одберат, сите се задоволни ... се шпекулира стадионот ќе бил 50-60 илјади, а готов ќе биде до 2016 година !!! Палота кажал дека кога ќе биде готов стадионот веднаш ќе конкурира за домаќин на финалето од ЛШ истата година !!!

Обави вести за романистите !! Форца Рома !!

Официјално !! Областа каде што ќе се гради новиот стадион на Рома е Tor di Vale, од таа област со метро се пристигнувало за 10мин до центарот на градот, тука близу бил и автопатот, главната обиколница и аеродромот, најдобрата област која можеле да ја одберат, сите се задоволни ... се шпекулира стадионот ќе бил 50-60 илјади, а готов ќе биде до 2016 година !!! Палота кажал дека кога ќе биде готов стадионот веднаш ќе конкурира за домаќин на финалето од ЛШ истата година !!!

Обави вести за романистите !! Форца Рома !!
Предновогодишно не расположи :vozbud:

Предновогодишно не расположи :vozbud:

Тоти доколку продолжи да игра вака во ова темпо и да ја задржи физичката спремност и кондицијата што ја има, можеби ќе успее да додеча да игра на новиот стадион :vozbud: во прашање се 3,5 години, кога Тоти би имал 39-40, дај боже да испадне така :)

Прашање е како ќе се вика :) Требаше Франко Сенси ама мислам дека е мала веројатноста за да се вика така.

Прашање е како ќе се вика :) Требаше Франко Сенси ама мислам дека е мала веројатноста за да се вика така.

тој проект на Росела Сенси беше чиста фарса .. сега новиот стадион не верувам дека ќе се вика Франко Сенси, имаме нови газди кои не верувам дека ќе му оддадат почит на бившиот газда на Рома .. мислам дека името ќе го откупи некоја компанија и така ќе се вика стадионот, потег кој би донел дополнителни приходи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom