Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Само две измени во средниот ред од претходниот меч со Удинез, Ткасидис суспендиран, а Пјанич на клупа, Бредли и Флоренци во првите 11-на
ROMA (4-3-3): Stekelenburg; Piris, Marquinhos, Castan, Dodò; De Rossi, Bradley, Florenzi; Lamela, Osvaldo, Totti
Не знам зошто ама Брендли ич не ми се свиѓа како игра ... Дај боже да ме демантира вечер ама некако ич немам добро мислење за него ...

нема услови за игра, многу врне, подобро да се прекине утакмицата .. катастрофа сме ..

Само нешто ќе ви кажам.Рома на Спалети беше празник за очи да се гледа.Ове две сезони стварно беспотребни експерименти прави вашата управа.

И ова е празник за очи. Имаш загарантирани по 4 гола најмалце секоја утакмица:icon_mrgr:

Што бидна со Балзарети последните 2 утакмици не игра за Рома,,, ќе игра ли викендов против Палермо ? Не за друго го имам на фантази :icon_mrgr:

Што бидна со Балзарети последните 2 утакмици не игра за Рома,,, ќе игра ли викендов против Палермо ? Не за друго го имам на фантази :icon_mrgr:
мислам дека нема да игра, сеуште е повреден

комплетно подновени проверете :) http://asromamk.com/ не заборавајте типувањето сеуште трае сите што се регистрирале имаат можност да освојат некоја награда :) новости има скоро секој ден така да не мора да се мачите да барате по другите сајтови се ви е тука :)

ајде вечер очекувам победа без примен гол, малку посериозно да се сватат работите, мислам дека не барам многу :D
Стек е повреден па ќе брани тој новиот голман што неможам да му го погодам името :D
BALZARETTI
BRADLEY
BURDISSO
CASTAN
DE ROSSI
DESTRO
DODO'
FLORENZI
GOICOECHEA
LAMELA
LOPEZ
MARQUINHO
MARQUINHOS
OSVALDO
PERROTTA
PIRIS
PJANIC
ROMAGNOLI
SVEDKAUSKAS
TACHTSIDIS
TADDEI
TOTTI
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 18:59 ---
:place:
4j9qwg.jpg

--- надополнето: 4 ноември 2012 во 19:47 ---
LE PROBABILI FORMAZIONI
Roma: Goicoechea, Piris, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti, Florenzi, Tachtsidis, Pjanic; Lamela, Destro, Totti. A disp.: Svedkauskas, Castan, Taddei, Dodò, Romagnoli, De Rossi, Bradley, Perrotta, Marquinho, Osvaldo, Lopez. All.: Zeman.
Palermo: Ujkani, Munoz, Von Bergen, Garcia, Morganella; Barreto, Kurtic, Mantovani; Ilicic, Brienza; Miccoli. A disp.: Benussi, Brichetto, Milanovic, Labrin, Pisano, Arevalo Rios, Viola, Bertolo, Zahavi, Giorgi, Dybala, Budan.All. Gasperini.
Arbitro: De Marco di Chiavari. Assistenti: Nicoletti e De Luca. IV uomo:Rubino. Assistenti di porta: Celi e Tommasi.

Неколку измени од претходниот натпревар, што од повреди, што тактички аспект, Стек повреден, Блацарети спекас се опоравил и ќе игра, Кастан, Освалдо и Де Роси имаа мали повреди и можеби затоа не се во првите 11-на

Се надевам конечно ќе почнеме да играме константно, оти вака не оди ... Форца Рома !!!

влијанието на Земан се гледа, значи нападот ни е перфектен, Ламела-7 гола, Освалдо-6 гола, Тоти-4, имаме постигнато највеќе голови во лигата, убава и течна игра и сето тоа, за од милина, ама одбраната и средината кога треба да се брани кога не напаѓаат ни се мани, односно мани во тактиката на Земан измиксано со индивидуалните грешки на играчите, доста е само да спомнеме дека при испуштената топка на Стек од рацете со Самдорија изгубивме 2 поена, тоа е во најмала рака земено, значи со малку повеќе среќа можевме сега да имаме повеќе бодови кои сме ги заслужиле, Пирис исто имаше многу индивидуални грешки кои скапо не чинеа, така и денес киксираше на резултат од 4-0, во таа акција можеше да се суди у фаул во напад бидејќи Бурдисо беше турнат, но незнам зошто Пирис изгледаше како фан кој дошол да ја гледа утакмицата, наместо одма да реагира, го чекаше Иличич пред него да испадне па после неуспешно да интервенира ... сепак оваа утакмица се гледаше дека сите повеќе внимаваа на одбраната и беа по сконцентрирани кога се бранеа, Палермо не е некој тим, ама ние од сите примавме, па така да и ова е успех, мора Земан малку да попушти во својот инат и да обрати повеќе внимание на одбраната, а играчите да се потрудат да не прават индивидуални грешки во дефанзива, па да добиеме некоја константност во играта и резултатите, е дури тогаш би изгледале како тим !!

Убаво вака пред Дербито, лацио прима 4 комада, ние постигнуваме 4 комада :icon_lol:, ма да колку е убаво толку и ме фаќа страв некако, поубаво ќе се осеќав тие да победеа а ние да киксневме, незнам зошто, ама така мислам, доколку победиме во Дербито, тоа може да биде пресвртница оваа сезона и да почнеме да играме константно и да редиме победи, овој тим има голем потенцијал, само да се склопат проблемите во дефанзива .. Маркињос е само 18 години, но детете брзо учи и многу ме воодушевува, ретко кога прави кикс, многу стабилно игра и секаде го има, ќе биде тој добар дефанзивец, и Кастан не е лош, но сепак повеќе надежи имам во ова детево, кога сме кај дефанзивците и Бурдисо денес не беше лош ... туку да не ги фалам, бидејќи играа со навистина многу слаб тим !!!

Криво ми е за потегот на Дестро и што нема да го имаме на располагање за Дербиво, и така немаме многу замени за нападот освен тој и Лопез, сега Земан ќе биде приморан да фура цели 90мин со тројката Тоти,Освалдо, Ламела, ќе нема избор да менува, ах бе Дестро, а цела недела е пред нас, недај боже некој од нив се повреди, што ќе правиме тогаш :mad:

Еве линк од головите ... Никако да погодам да го стаам цело видео... Одвај прееска ми успеа со едно ама сега не ми иде пак, ако има некој да ми објасни би му бил благодарен. За играта и за другото нема што да кажувам се е убаво кажано од Boom Shaka Lakka. Не знам зошто ама некако сигурен сум на победа на Рома против Лацио. Дури и ќе се кладам во аватар ако има некој заинтересиран од нив :D. Нека ни се множат победите и идеме во напад на првите 3 места.
--- надополнето: 5 ноември 2012 во 00:19 ---
Ајде малце да уживаме и со нашата икона.Уште сега возбуден го очекувам натпреварот со Лацио. Не знам зошто но имам некое добро претчувство, ќе им покажеме кој е главен во Рим :vozbud:
Во спат и да му се заблагодарам на Boom Shaka Lakka за помошта. ;)

Еве линк од головите ... Никако да погодам да го стаам цело видео... Одвај прееска ми успеа со едно ама сега не ми иде пак, ако има некој да ми објасни би му бил благодарен. За играта и за другото нема што да кажувам се е убаво кажано од Boom Shaka Lakka. Не знам зошто ама некако сигурен сум на победа на Рома против Лацио. Дури и ќе се кладам во аватар ако има некој заинтересиран од нив :D. Нека ни се множат победите и идеме во напад на првите 3 места.
--- надополнето: 5 ноември 2012 во 00:19 ---
Ајде малце да уживаме и со нашата икона.Уште сега возбуден го очекувам натпреварот со Лацио. Не знам зошто но имам некое добро претчувство, ќе им покажеме кој е главен во Рим :vozbud:
Во спат и да му се заблагодарам на Boom Shaka Lakka за помошта. ;)

Притисокот сега е на страната на играчите на лацио, тие се во мини резултатска криза и тие се тимот кои примија 4 гола и изгубија, така да сигурно уште сега го осеќаат притисокот врз нив, треба да го искористиме тоа наредната недела, да нападне ме со сите сили и да ги уништиме, мислам дека и редно време е, лани во два наврата бевме подобри, а губевме несреќно и ради судиски грешки, оваа година треба да платат со камата ...

сега видов информација, од топ 3 лигите во Европа, само Барса и Баерн имаат постигнато повеќе голови од Рома :)

Притисокот сега е на страната на играчите на лацио, тие се во мини резултатска криза и тие се тимот кои примија 4 гола и изгубија, така да сигурно уште сега го осеќаат притисокот врз нив, треба да го искористиме тоа наредната недела, да нападне ме со сите сили и да ги уништиме, мислам дека и редно време е, лани во два наврата бевме подобри, а губевме несреќно и ради судиски грешки, оваа година треба да платат со камата ...

сега видов информација, од топ 3 лигите во Европа, само Барса и Баерн имаат постигнато повеќе голови од Рома :)
Што мислите за еден ваков натпревар против Лацио во недела ? Одма идам гол во женска бања. Иначе топ со давањето голови, да средиме уште одбраната, и некој ситни промени па другата година идеме и на 1 место.

Што мислите за еден ваков натпревар против Лацио во недела ? Одма идам гол во женска бања. Иначе топ со давањето голови, да средиме уште одбраната, и некој ситни промени па другата година идеме и на 1 место.

со ваков напад лесно можеме да стигнеме до оваа бројка на голови, плус со исто така добра игра :icon_lol: .. но незнам дали одбраната би останала на само еден примен:confused:

како и да е, едвај ја чекам утакмицата :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom