Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Да ги згазите Олимпјакос!!!!!
А со кого играте во супер купот,со Интер така???
И колку полувремиња играте 1 или 2??

шта си се збрцао...:) нормално дека две полувремиња и нормално со Интер играме

Да али тоа ти е '' атракција "' за беден неофицијален трофеј, ова е официјален меч со кој се отвара сезоната во Италија така да пак, немаше логика прашањево.

Se spomnuva GIOVANI DOS SANTOS,kako mozna zamena za Baptista,ako voopsto zamine .

нема 2 месеца од дома да излезам..... пит даде гол:pos2:

нема 2 месеца од дома да излезам..... пит даде гол:pos2:

не можев да најдам линк поради ова многуте пријателски натпревари а баш сакам да видам каков гол постигнал... Раниери изјавил за Бурдисо демек солидно изиграл во првиот негов натпревар, а прочитав и Мексес имал солидно деби како капитен на Франција

не можев да најдам линк поради ова многуте пријателски натпревари а баш сакам да видам каков гол постигнал... Раниери изјавил за Бурдисо демек солидно изиграл во првиот негов натпревар, а прочитав и Мексес имал солидно деби како капитен на Франција

Mekses bese mizerija za FRANCIJA,a bese kapiten.

ајде уште еден слободен агент :) Massimo Gobbi од Фиорентина веројатно ке потпиши за рома деновиве.

денеска прочитав две убави вести!!! едната е можна прва официјална понуда за купување на клубот од страна на Нагуиб Савирис, египетскиот тајкун.... и v140 во линкот ти што си го пратил не пишува дека само е заинтересиран, туку дека има веќе конкретна официјална понуда од 130мил евра!!! втората вест е дека Лугано сакал да се пресели во Рома дури и ако треба да му се скрати од платата, тој сега зема 3мил во Рома сигурно околу 2.5мил

--- надополнето ---

ајде уште еден слободен агент :) Massimo Gobbi од Фиорентина веројатно ке потпиши за рома деновиве.

па одлично, Гоби би бил одлична замена за Рисе, плус може да игра и како лево крило, го подржувам овој потег посебно ако е слободен агент како што велиш ти

трета добра вест повредата на серџо не е толку опасна како што изгледаше и ќе се врати на брзо :) сега додека е тој повреден се надевам дека ќе брани Пиљачели младинскиот голман а ненубот пена... а што се случува со дони не е повикан во кампот така?

Prijatelskive utakmici,katastrofa.Nikako da ni trgne.Se plasham za novava sezona.

Prijatelskive utakmici,katastrofa.Nikako da ni trgne.Se plasham za novava sezona.

не е важен резулататот во пријателските туку играта која ја прикажуваат играчите, а оваа година според мене барем ја што ги гледав пријателските Рома изигра одлично.... и не треба да те фаќа страв и паника од пријателските, па да судиш за новата година, тоа не е мерило за тоа колку е силна Рома, туку мерило за кондицијата и подготвеноста на играчите... претходните години Рома е поминувала лошо на пријателските, но тоа не значи дека така е било и во првенството!!!

--- надополнето ---

денеска се спомена и нова алтернатива за Бурдисо, тоа е Салваторе Бокети(23) е на овој му давам предност пред Лугано, бидејќи е талентиран италијанец со само 23год. кој заедно со Бурдисо Јуниор и Андреоли би биле иднината на Рома, а воедно и замени за Мексес и Хуан :)

--- надополнето ---

гркот све да му ебам незнам кој беше на полувреме сакаше да се степа со Менез... 1-1 на полувреме резултатот Менез го дал голот, не бев во можност да гледам прво полуревеме и нема што да кажам

--- надополнето ---

Еве ги они кои ги играа прво полувреме: Lobont,Cassetti,Andreolli,Juan,Riise;Greco,DeRossi,Taddei,Perrotta,Menez;Totti.
и оние на клупата:Doni,Pena,Antunes,Rosi,Mexes,Loria,Pit,Simplicio,Brighi,Vucinic,Okaka,Julio Baptista,Adriano

--- надополнето ---

3-1 за олимпијакос, само да кажам дека после полувремето цеб=нтрални бекови играат Лориа и Андреоли, за двата гола се криви!!!

--- надополнето ---

ДАМИ И ГОСПОДА СИМЕОНЕ ЛОРИА СЕ ВРАЌА ВО ВИСТИНСКО СВЕТЛО!!!
10de5va.jpg

значи уклучувам да гхледам Рома второ полувреме и го вадат Хуан и влегува ЛОРИА... примаме гол со глава во срцето на шеснаесетникот, играч беше сам никој не го држеше фино лепо си се поклони,2-1... идемо даље нафрлена топка во шеснаесетникот на Рома поминува покрај Лорија тој ја остава и играчот до него потоа ја бцка во голот 3-1.... Андреоли на шеснаесет метри има еден грк кој го измрда на лево си шутна и си даде гол 4-1 и за крај како шлаг на тортата повторно нафрлена топка на грците и замислете ЛОРИА ја промашува сета топка и еден од грците му ја бцна на Дони меѓу нозе 5-1!!! што да кажам по овој натпревар ЛОРИА,АНДРЕОЛИ и ДОНИ не сакам да ги видам во составот на Рома!!! само Алеандро Роси ме импресионираше ептен добро изигра!!!

e ova vise neznam 5-1 :@ a naredna sabota igramo si inter !!!! stanue vise zagrizuvacki :S a ovoj loria be treba za bez pare da go dada negde ili neka go otpusta !!! kamen e !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom