Prijatelskive utakmici,katastrofa.Nikako da ni trgne.Se plasham za novava sezona.
не е важен резулататот во пријателските туку играта која ја прикажуваат играчите, а оваа година според мене барем ја што ги гледав пријателските Рома изигра одлично.... и не треба да те фаќа страв и паника од пријателските, па да судиш за новата година, тоа не е мерило за тоа колку е силна Рома, туку мерило за кондицијата и подготвеноста на играчите... претходните години Рома е поминувала лошо на пријателските, но тоа не значи дека така е било и во првенството!!!
--- надополнето ---
денеска се спомена и нова алтернатива за Бурдисо, тоа е Салваторе Бокети(23) е на овој му давам предност пред Лугано, бидејќи е талентиран италијанец со само 23год. кој заедно со Бурдисо Јуниор и Андреоли би биле иднината на Рома, а воедно и замени за Мексес и Хуан
--- надополнето ---
гркот све да му ебам незнам кој беше на полувреме сакаше да се степа со Менез... 1-1 на полувреме резултатот Менез го дал голот, не бев во можност да гледам прво полуревеме и нема што да кажам
--- надополнето ---
Еве ги они кои ги играа прво полувреме: Lobont,Cassetti,Andreolli,Juan,Riise;Greco,DeRossi,Taddei,Perrotta,Menez;Totti.
и оние на клупата
oni,Pena,Antunes,Rosi,Mexes,Loria,Pit,Simplicio,Brighi,Vucinic,Okaka,Julio Baptista,Adriano
--- надополнето ---
3-1 за олимпијакос, само да кажам дека после полувремето цеб=нтрални бекови играат Лориа и Андреоли, за двата гола се криви!!!
--- надополнето ---
ДАМИ И ГОСПОДА СИМЕОНЕ ЛОРИА СЕ ВРАЌА ВО ВИСТИНСКО СВЕТЛО!!!
значи уклучувам да гхледам Рома второ полувреме и го вадат Хуан и влегува ЛОРИА... примаме гол со глава во срцето на шеснаесетникот, играч беше сам никој не го држеше фино лепо си се поклони,2-1... идемо даље нафрлена топка во шеснаесетникот на Рома поминува покрај Лорија тој ја остава и играчот до него потоа ја бцка во голот 3-1.... Андреоли на шеснаесет метри има еден грк кој го измрда на лево си шутна и си даде гол 4-1 и за крај како шлаг на тортата повторно нафрлена топка на грците и замислете ЛОРИА ја промашува сета топка и еден од грците му ја бцна на Дони меѓу нозе 5-1!!! што да кажам по овој натпревар ЛОРИА,АНДРЕОЛИ и ДОНИ не сакам да ги видам во составот на Рома!!! само Алеандро Роси ме импресионираше ептен добро изигра!!!