Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
А нашите пијаници се сите....типични англичани:pos2:

сега би сакал окака да отиде на позајмица некаде во бари или бреша... д’алесандро исто така,курчи е веќе во сампдорија, некој од младинците да отиде на позајмица исто во некој од тимовите во б или пак послабите во а и следната сезона да имаме добар млад состав кој во секој момент ќе може да замени некој од првотимците. а гледам алеандро роси се врати во рома така да ќе можеме да го избркаме овој касети :)

Брат мадафака ти е аватарот,таква фаца се раѓа еднаш на 100 години хахах

АС.Рома на секој можен начин сака да го мотивира Адриано, најново е тоа што новите дресови потсеќаат како оние на Интер кога Адриано беше во најдобра форма(мала шала и чиста случајност...:))

не е официјално ама можеби вака ќе изгледаат
110amhw.jpg

Едно Благодарам за се досега што направи фамилијата Сенси за овој клуб ( нормално вклучувајќи ја и Росела )
grazie.gif

И сега кога и официјално Рома е ставена на продажба ќе се изначитаме од шпекулации: Од Ангелни па се до Арапите...........ама тоа е сега се бара нов "Газда"
Инаку значи додека не се најде новиот купец Росела останува сеуште во позиција Пртеседател на клубот, а компанијата под чие сопствеништво е сега Рома се вика Newco Roma - компанија која е нпаравена сега со цел да се постигне продажбата на Рома најверојатно. ( нешто како исчистување од долговите или слично )

АС.Рома на секој можен начин сака да го мотивира Адриано, најново е тоа што новите дресови потсеќаат како оние на Интер кога Адриано беше во најдобра форма(мала шала и чиста случајност...:))

не е официјално ама можеби вака ќе изгледаат
110amhw.jpg

Nema shansa Roma da ima vakvi grdi dresovi! Golema greska si! (izvinete sto ne e kirilicno)

Епа ајде полека да се запознаеме со распоредот на Рома за предсезоната:
Тренинг кампот стартува на 15 - ти Јули и ќе трае се до 27 Јули. Тренинг кампот ќе се наоѓа во Riscone di Brunico ( види слика )
riscone20di20brunico2028329.jpg

Во текот на овој тренинг камп ќе бидат одиграни три пријателски натпревари.
После завршувањето на овој тренинг камп, од 31 Јули - до 1 Август, Рома ќе учествува на турнирот "Tournoi de Paris" во кои турнир останати учесници ќе бидат и:
Бордо, Порто и ПСЖ .

У курац, стварно ќе се накурчам ако овие ни бидат новите у сезоната што престои... заедно со оние од Манју најбош дресови што сум ги видел у последно време.
Дај и овие Капа нека си заминат со се Росела, доста ми беше и од нив и од Диадора, дај Најк нека влезе со се новите газди :tv:

После смртта на Франко, Рома веќе никогаш не беше иста, не може Росела да управува екипа од светски размери... уште да најдеме сопственик со голем капитал и кој воедно ќе го сака клубот и ќе работи у негова полза.

Ајде назад во "школо" повторно....... ( не изгледаат многу среќно )
C_3_Media_1099347_immagine.jpg

C_3_Media_1099339_immagine.jpg

а и видете кој дојде денес со Ферари а аа .....
C_3_Media_1099350_immagine.jpg

C_3_Media_1099351_immagine.jpg

Ултрасите на Лацио веќе и официјално не постојат и веќе нема да доагаат на утакмици и сите нивни активности се прекинати...немам да кажам ништо посебно околу ова, нивна работа, но како што кажуваат во писмото што го напишале за некои работи се во право, како што одат работите во иднина можно е да нема Ултрас групи,скапи билети и ред други причини ги отежнуваат работите.... еве го официјалното писмо на српски е, ама ќе разберете:

Ми смо донели болну одлуку да напустимо нас други дом,северну трибину стадиона Олимпико. Знамо да многи људи већ у старту знају нас став и без објављивања званичног саопштења, али у овом случају морамо да објаснимо разлоге наше веома болне одлуке. Ми ћемо увек бити Ултраси и индивидуалци који воле слободу !

Некад је систем отерао младе са улица и довео их на стадион да контролише и умањи њихову жељу за побуном. Данас је још горе, систем је потпуно отерао младе са улица и осећај заједништва породице или припадности неком кругу, данас омладину желе да затворе у кућу испред Плејстејшна,Иксбокса,компјутера,разних емисија и филмова на тв-у. Једина здрава форма окупљана младих људи на трибинама у групе је елеминисана. Отуда брилијантна идеја увођења навијачких картица. Ми као слободни људи никад нећемо прихватити да неко одлучује за нас да ли ћемо ући на стадион да подржимо наш Лацио. Никад генерално нећемо прихватити да неко одлучује за нас. Ми желимо да мислимо да већина људи мисли као ми, навијачи као и обични грађани никад неће прихватити да се осећају потлачено. Можда нема довољно ССТВ камера, микрофона, прислускиваних мобилних телефона, компјутера да контролишу све око себе ?!

Ултрас је рођен слободан, ми навијачи Лациа нисмо прљави у овој игри. Грешите ви сви који мислите да систем не узима довољно калцијума (ваљда)?! Ми не желимо више!
Преко ултрас трибине, на страну навијање и кореографије стадиони су оно што они желе, велике катедрале у пустињи. Они су покушали да нас убеде да су стадиони празни због дивљања ултраса....штета што се не сећају 70,80,90 када је било много горе...али су стадиони били пуни. Господо стадиони су празни због плаћених ТВ станица, прескупих карата за обичну породицу, стадиони су празни због тих људи који доносе законе а никад сами нису ушли на стадион, узели шал, никад нису махали заставом, никад нису запалили бакљу или са пријатељима ишли возом и преседали да би стигли на гостовање. Ми смо Лазио ! Једноставно више не постојимо! Пљунуто је на 30 година покрета на националном нивоу. Без даљих објашњења то је наш пут, то је наше биће !!

Ми не правимо компромисе..ми нисмо симпатизери, ми смо ултраси...за наш идеал, за наш менталитет, за Габриелеа, за сву децу која су рођена без слободе !!!! СС ЛАЦИО 1900.

Ултрас Лазио

Ултрасите на Лацио веќе и официјално не постојат и веќе нема да доагаат на утакмици и сите нивни активности се прекинати...немам да кажам ништо посебно околу ова, нивна работа, но како што кажуваат во писмото што го напишале за некои работи се во право, како што одат работите во иднина можно е да нема Ултрас групи,скапи билети и ред други причини ги отежнуваат работите.... еве го официјалното писмо на српски е, ама ќе разберете:

Ми смо донели болну одлуку да напустимо нас други дом,северну трибину стадиона Олимпико. Знамо да многи људи већ у старту знају нас став и без објављивања званичног саопштења, али у овом случају морамо да објаснимо разлоге наше веома болне одлуке. Ми ћемо увек бити Ултраси и индивидуалци који воле слободу !

Некад је систем отерао младе са улица и довео их на стадион да контролише и умањи њихову жељу за побуном. Данас је још горе, систем је потпуно отерао младе са улица и осећај заједништва породице или припадности неком кругу, данас омладину желе да затворе у кућу испред Плејстејшна,Иксбокса,компјутера,разних емисија и филмова на тв-у. Једина здрава форма окупљана младих људи на трибинама у групе је елеминисана. Отуда брилијантна идеја увођења навијачких картица. Ми као слободни људи никад нећемо прихватити да неко одлучује за нас да ли ћемо ући на стадион да подржимо наш Лацио. Никад генерално нећемо прихватити да неко одлучује за нас. Ми желимо да мислимо да већина људи мисли као ми, навијачи као и обични грађани никад неће прихватити да се осећају потлачено. Можда нема довољно ССТВ камера, микрофона, прислускиваних мобилних телефона, компјутера да контролишу све око себе ?!

Ултрас је рођен слободан, ми навијачи Лациа нисмо прљави у овој игри. Грешите ви сви који мислите да систем не узима довољно калцијума (ваљда)?! Ми не желимо више!
Преко ултрас трибине, на страну навијање и кореографије стадиони су оно што они желе, велике катедрале у пустињи. Они су покушали да нас убеде да су стадиони празни због дивљања ултраса....штета што се не сећају 70,80,90 када је било много горе...али су стадиони били пуни. Господо стадиони су празни због плаћених ТВ станица, прескупих карата за обичну породицу, стадиони су празни због тих људи који доносе законе а никад сами нису ушли на стадион, узели шал, никад нису махали заставом, никад нису запалили бакљу или са пријатељима ишли возом и преседали да би стигли на гостовање. Ми смо Лазио ! Једноставно више не постојимо! Пљунуто је на 30 година покрета на националном нивоу. Без даљих објашњења то је наш пут, то је наше биће !!

Ми не правимо компромисе..ми нисмо симпатизери, ми смо ултраси...за наш идеал, за наш менталитет, за Габриелеа, за сву децу која су рођена без слободе !!!! СС ЛАЦИО 1900.

Ултрас Лазио
Многу работи најверојатно ќе се променат за Ултрас навивачите доколку се воведе Tessera Del Tifoso, за жал многу ќе бидат негативни, како овој пример со Ултрасите на Лацио. Како тргнала работава ќе се уништат и дерби натпревари и се, едноставно се ќе биде театар. Англиски стил, а може тука и уште полошо. Замисли си Италијански навивачи без знамиња на стадионите и без пиротехника ??? Без кореографија ?? Искрено не мислам дека ова горе ште е напишано ќе биде конечна одлука на ултрасите на Лацио ама ќе видиме на почетокот на сезоната како ќе стојат работите. Но едно е сигурно дека се помалку и помалку ќе има Ултраси. Некои од тие "Ултрас" групи веќе се согласиле за користење на Tessera del Tifoso скоро сите се од Северниот дел - миленичињата на Италијанскиот фудбал додека Југот како потемпераментен сеуште е апсолутно против.

какво фајде има од кратичките? ќе ги натераат сите навивачки групи да се растурат. глупости невидени.

инаку претставување на новите дресови во 15:00

--- надополнето ---

претставени новите дресови
најдобриот според мене
34217_1335865679008_1302086703_30794406_5440969_n.jpg

прв
37887_1335865278998_1302086703_30794404_7796764_n.jpg

втор
38250_1335865479003_1302086703_30794405_4558456_n.jpg

сите заедно

34285_1335865118994_1302086703_30794403_7142078_n.jpg

повеќе од што очекував (барем вториот и третиот) :)

Добро е ги избегнавме хоризонталните линии....
Генерално добро изгледаат, посебно овој Адриано што го носи
C_3_Media_1100439_immagine.jpg

C_3_Media_1100477_immagine.jpg

C_3_Media_1100454_immagine.jpg

А овој цревениов е вистинската "Maglia Giallorossa"
maglia_rossa_roma3.jpg

Еве ги и овде
18011.jpg

а овде може да се запознате со деталите за дресовите, пазете официјалноте име на дресовиве е KOMBAT
2011 !!!
http://bo.asroma.it/UserFiles/1188.pdf

Еве го и клипот на презентацијата на новите дресови. Едноставно, прекрасни се. :)

Ова се фудбалерите кои денес од 17 часот заминуваат во тренинг кампот во Брунико
ANDREOLLI Marco,
ANTUNES PACHECO Gabriel,
BARUSSO Ahmed,
BERTAGNOLI Julio Sergio,
BRIGHI Matteo,
CASSETTI Marco,
CERCI Alessio,
DE CESARE CICERO Joao,
FATY Ricardo,
GRECO Leandro,
GUBERTI Stefano,
LEITE RIBEIRO Adriano,