Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
мислиш пенал :)
хахахаха да баш тоа мислев :)
а изјавата никаде неможам да ја најдам:kesa: како во земја да пропаднала
мислев дека беше на спортски.мк ама еве не ја глрдам

ајде ништо страшно, Фулам на гости треба сеа да се тепа па после Ливорно дома ќе го јаде :)

Немора ни да значи тоа што ги казнија судиите така?
И што има врска ако ги казнија судиите? Нема да се важи пеналот? Или пак Амброзни не добил црвен?...
Ама и ти изгледа не ме свати убаво овоа што неста го изјавил не значи ништо .. мечот нема да се преигра па и Росети да рече дека немало пенал..

Еее колку грешки прават судииве во Италија голови со раце од километар во офсајд пенали надвор од шеснаесетник ...

Дека беше пресуден момент пеналот беше ама јбг тоа е !

И што има врска ако ги казнија судиите? Нема да се важи пеналот? Или пак Амброзни не добил црвен?...
Ама и ти изгледа не ме свати убаво овоа што неста го изјавил не значи ништо .. мечот нема да се преигра па и Росети да рече дека немало пенал..

Еее колку грешки прават судииве во Италија голови со раце од километар во офсајд пенали надвор од шеснаесетник ...

Дека беше пресуден момент пеналот беше ама јбг тоа е !

Никој не кажа дека ќе се преигра, или дека резултатот ќе се направи 1-1 не 2-1, туку има разлика од победа со ниту една грешка во судењето и победа со поклонет пенал. Мислам дека ме свати ти што мислам.

Никој не кажа дека ќе се преигра, или дека резултатот ќе се направи 1-1 не 2-1, туку има разлика од победа со ниту една грешка во судењето и победа со поклонет пенал. Мислам дека ме свати ти што мислам.
Ама вака многу мразам кога некој си го гледа само својот гз ...што е сега само пеналот беше неправедно досуден така ?

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Roma target Van Goal in January[/FONT]
Wednesday 21 October, 2009
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Roma would like to take Real Madrid striker Ruud Van Nistelrooy on loan in January, according to Il Corriere dello Sport.

The Giallorossi were in the market for a target man during the summer and actually launched a bid for Van Nistelrooy on the last day of the transfer window.

At the time, Van Nistelrooy wasn’t convinced by Roma’s offer, believing that he still had a future among the Galácticos at Real Madrid.

Time spent on the sidelines recovering from injury has apparently made Van Nistelrooy reflect on the opportunity presented to him by Rosella Sensi.

Roma boss Claudio Ranieri knows Van Nistelrooy very well having prepared Chelsea to play against him during the 33-year-old’s time at Manchester United.

When fit Van Nistelrooy guarantees goals. He has found the net 46 times in 68 appearances for Real Madrid since 2006.
[/FONT]
vannistelrooy.jpg

овој играч многу ќе ни треба, посебно ако Тоти отиде на оперција на менискусот, како што читам има шанси да се случи тоа

ова се играчите кои би требало да настапат против Фулам, во овој состав би направил само една замена и тоа Перота би го извадил и би го внел Окака, па така Менез би отишол на десната страна а Губерти на левата

Doni
Cassetti, Mexes, Burdisso, Riise
Guberti, De Rossi, Pizarro, Perrotta
Menez, Vucinic

еве ги сите кои се на располагање на Раниери

1 BOGDAN LOBONT
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO)
3 MARCO ANDREOLLI
5 PHILIPPE MEXES
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
9 MIRKO VUCINIC
11 RODRIGO FERRANTE TADDEI
16 DANIELE DE ROSSI
17 JOHN ARNE RIISE
19 JULIO CESAR BAPTISTA
20 SIMONE PERROTTA
21 STEFANO GUBERTI
23 LEANDRO GRECO
25 ARTUR GUILHERME GUSMAO MORAES
29 NICOLAS BURDISSO
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI
33 MATTEO BRIGHI
77 MARCO CASSETTI
89 OKAKA CHUKA STEFANO
94 JEREMY MENEZ

очекувам најмалку нерешено со Фулам, па и победа

нормално вечевра победа и ништо друго :)
а дали некој ќе ми ка=и според што менез ги менува броевите ?:)
Jeremy Menez chose the number 24 shirt, last worn by Roma legend Marco Delvecchio. In his first press conference as a Roma player, he stated that he wanted to imitate his number 24 predecessor, in reference to the many vital goals Delvecchio scored, particularly against bitter rivals S.S. Lazio.
а од каде 93 и 94?:)

нормално вечевра победа и ништо друго :)
а дали некој ќе ми ка=и според што менез ги менува броевите ?:)
Jeremy Menez chose the number 24 shirt, last worn by Roma legend Marco Delvecchio. In his first press conference as a Roma player, he stated that he wanted to imitate his number 24 predecessor, in reference to the many vital goals Delvecchio scored, particularly against bitter rivals S.S. Lazio.
а од каде 93 и 94?:)

На почетокот од сезоната Менез изјави дека ќе го смени бројот на дресот со 94 (Бројот на квартот каде е роден), а за тоа 93 изјави дека било направена грешка и дека тоа е само за натпреварите во европа.

Менез нека дава голови и нека игра убаво па не е битно која бројка ќе ја носи

хахахаххахаха има грешка во сметањето :)
еве уште една можна
FULHAM (4-4-2): Schwarzer Pantsil, Hughes, Hangeland, Koncelsky, Riise, Greening, Baird, Duff, Kamarà e Zamora. Allenatore: Hodgson.
ROMA (4-4-2): Doni, Cassetti, Mexes, Burdisso, Riise, Perrotta, De Rossi, Guberti, Brighi, Menez e Okaka. Allenatore: Ranieri.

Единствениот момент за одбележување од вчерашниот натпревар голот на Андреоли. (имаше уште еден момент промашувањето на пеналот од страна на Менез)
Прекрасен гол

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom