Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Ееее мафијата од Италија си го бараат Тоти да се врати назад во репрезентација да ја спасува епа се знае кој е мајсторот еве го и гласањето Francesco Totti 38.64% Antonio Cassano 24.62% Alessandro Del Piero 15.34% Sebastian Giovinco 21.4%
М А Ј С Т О Р !!!!!!!!!!!!!!!

Иначе еве од мене МСН .jockata@hotmail.com skipe: jockata10

ако треба финанции давам и ја .:vozbud:

Eве јас што преведов за Рома, може да се најде на страната во Историја.

Associazione Sportiva Roma (скр. ASR) или едноставно AS Roma или Roma, е Италијански професионален фудбалски клуб од Рим. Основан во 1927 година од страна на Итало Фоски со спојување на три помали клубови ,,Фортитуда”, ,,Романа” и ,,Алба-Аудичеа”. Целта на спојувањето на овие клубови била да се направи тим кој ќе конкурира на клубовите од северот на Италија, кои во тоа време биле најдоминантни во италијанската лига.
Заштитен знак е волчицата:
464pxasromafb9.gif
logoasroma2uj6.gif

дечки ови Интерашите можно е да го купат Менез, така сега прочитав ама јас верувам дека ќе остане а најблиску до продажба се Баптиста и Сисињо

еве мое мсн borce_pupone@hotmail.com ако треба некаква помош

Јас еве почнав нешто да чепкам на сајт за Рома Македонија фан клуб, па ајде да се организираме, пратете по пп ваши МСН или Скајп.
Еве што имам досега направено:
Код:
http://asromamk.atwebpages.com/

ова што си го направил многу ми се свиѓа, ако можеш некако да ја ставиш и другата химна Grazie Roma

Е сега во врска со Менез ако Интер не си најде плеј тогаш би требало да тргнат по него. Една варијанта е да го земат Менез, а во замена да го дадат Мансини ( се сеќавате на него ) и плус Бурдисо. Е сега ова можно е и да се само шпекулации па ќе видиме што понатаму. Инаку во врска со Сисињо Барселона најверојатно ќе упати понуда, а Сисињо па изјавува дека би сакал да се врати назад во Бразил да ја продолжи кариерата. Е сега пазете и на Лука Тони оти тој е најново име што се поврзува за можен трансфер во Рома.
И заборавете на Диего Лугано бидејќи го продолжи договорот со Фенербахче.

Мансини несакам да го видам во Рома во никој сличај на позајмица такви ѕвезди во тимот не сакам или па ако дојде плата поголема од 2мил да не му се даде, он за мене е ѓубре и да дојде и прв стрелец да биде во Рома никогаш нема да го сакам

опаа читам 80% завршена работа со Лука Тони, е ова е расен голгетер а не Македонски спорт кога пишуваше за Круз во Рома "Рома конечно најде расен голгетер"(хахаха)
еве само да ви покажам дел од соработката на Тоти и Тони во репрезентацијата
контра напада и шанса во три потези

забележете ги додавањата на Тоти ова не го може секој ова е уметност

во два потега му направи шанса за гол:toe:

toni ke bide super zasiluvanje samo sto malce e baven(no ne e problem se dodeka postignuva golovi :D) mansini ako saka da se vrati za bespari-welkome(i onaka ke sedis rezerva) a menez da zamine ne sakam bidejki e eden od najmladite i najdobrite igraci vo roma i italija:toe:

Нешто најново на релација Рома - Интер. Мурињо сака да го доведе во интер Баптиста, а во замена ги нуди Бурдисо и Мансини.
Ако се случи овој трансфер и плус ако го доведат Тони, Рома ќе има одличен состав со кој може да се бори за скудетото.:wink:

Челзи нуди 14 милиони евра + Рикардо Карваљо за Мексес
http://asromamk.atwebpages.com/?p=113

Според мене понудава е одлична, би добиле одличен дефанзивец кој има големо искуство и плус тие 14 милини € би можеле да се вложат за некој друг играч. Пошто од Аквилани парите најверојатно нема да бидат искористени за трансфери, туку за пополнување на дел загубите.

Челзи нуди 14 милиони евра + Рикардо Карваљо за Мексес

Според мене понудава е одлична, би добиле одличен дефанзивец кој има големо искуство и плус тие 14 милини € би можеле да се вложат за некој друг играч. Пошто од Аквилани парите најверојатно нема да бидат искористени за трансфери, туку за пополнување на дел загубите.
За оваа понуда веќе вреди да се размисли, и мене ми звучи добро ова. Само што знам некако ми е чудно од Мексес да се ослободиме.

Не вреди воопшто, Карваљо ке се усере во Италија, тоа гарантирам, киксериште тешко е и ке биде загубен во преводот наречен Калчо Лига .
За разлика од него, Мексес е веќе лидер во одбраната на Рома, има 27 години и ке претставува огромна загуба за клубот која скапо ке биде наплатена наредната сезона, во тоа сум убеден . Или, доволно е да кажам како фан на Интер, баш би сакал да се реализира оваа зделка . :)

Затоа Рома, памет во глава . :wink:

За оваа понуда веќе вреди да се размисли, и мене ми звучи добро ова. Само што знам некако ми е чудно од Мексес да се ослободиме.

Е па чудно е, Мексес е одличен играч, фановите го обожаваат. Но во ваква финансиска ситуација во каква што е Рома, мора некој да се жртвува. За разлика од случајот со Аквилани, Мексес би заминал но во Рома би дошол играч кој може еднакво да го замени и плус би добиле 14 милиони евра, пари со кои може да се донесе еден квалитетен играч. А и да не се донесе нов играч би имало кој да го замени оној кој заминал, што не е случај со заминувањето на Аквилани.

Мексес не би сакал да си отиде од Рома. Едноставно местото му е во одбраната на Рома. Може се доста пари, ама ко што кажа Син и Карваљо не би типувал дека ќе се прилагоди. Тоа за Лука Тони е одлична вест, ако дојде во Рома ќе бидат одличен тандем со Тоти. Останува само да видиме.
:рома4:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom