Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Изигравте супер и навивав за вас. Можеби тука по форум се караме, ама во европа секогаш навивам за вас. Вчера едноставно немавте среќа, нешто што ни фалеше на сите нас. Аеропланино ме здиве кога го изведе пеналот, италијанска школа де, заедно со Капитенот. Кај се најде тој проклет (ваљда Тонето беше) да промаши :S
Ајде наредна година повеќе среќа. Спортски поздрав.

Ке ги миневте на Арсенал само овој Вучинич да не изиграваше Зидан...

ајде сега нареден меч со самодорија кој мислам ќе го даваат на телевизија
после многу напорен меч во ЛШ Рома секогаш има навика да се истури на некоја од послабите екипи во првенството па затоа очекувам убедлива победа:smir:

ајде сега нареден меч со самодорија кој мислам ќе го даваат на телевизија
после многу напорен меч во ЛШ Рома секогаш има навика да се истури на некоја од послабите екипи во првенството па затоа очекувам убедлива победа:smir:
Нема да го даваат на телевизија, паровите кои ќе ги даваат се со Јувентус, Милан и Интер. Исто и јас очекувам победа меѓутоа со оглед на тоа што се игра на гости а Сампдорија и не е толу наивна екипа (впрочем покажа со Милан и Интер) ќе биде тешко. :smir:

Каљари - Џенова ...... тешко за Џенова , искрено јас и ке си ја играм 1 вкладилница
Фиорентина - Интер .... Фиорентина во формата е очајна моментално , веројатно ке си собери Интер 3 бода таму , евентуално 1 бод
според ова Рома треба да го искористи
така да Самдорија исто така опадна во формата , и Рома ке бидат исцрпени од ЛШ. ама 1-3 тип мој :)

ФОРЦА РОМА другари

sto e be ova i babami podobro sutira penali :kesa: ama ok ni toj ne sakase toa da se slu4i sepak pokaza roma otporost i o4ekuvam pobeda vo seria a pozz:helou:

Каљари - Џенова ...... тешко за Џенова , искрено јас и ке си ја играм 1 вкладилница

Фиорентина - Интер .... Фиорентина во формата е очајна моментално , веројатно ке си собери Интер 3 бода таму , евентуално 1 бод
според ова Рома треба да го искористи
така да Самдорија исто така опадна во формата , и Рома ке бидат исцрпени од ЛШ. ама 1-3 тип мој :)

ФОРЦА РОМА другари

и конечно четврто место:smir:

Денешни вести од Тригориа: Хуан и Тадеи ке паузираат еден месец.
Тоти и Мота нема да играат против Сампдорија.
Судија против Сампдорија ќе биде Росети:toe:
Се на се тешки моменти за Рома, ама знаеме ние да го поминеме сето ова.

Денешни вести од Тригориа: Хуан и Тадеи ке паузираат еден месец.
Тоти и Мота нема да играат против Сампдорија.
Судија против Сампдорија ќе биде Росети:toe:
Се на се тешки моменти за Рома, ама знаеме ние да го поминеме сето ова.
Не ми е јасно што се случува со Тоти. На секој 3 тренинг мора повреда да извади. Сега ова со Сампдорија незнам зошто нема да игра ама претпоставувам ради повредата што ја имаше. Мора да се олабави малце да не игра толку агресивно на тренинзите.

Не ми е јасно што се случува со Тоти. На секој 3 тренинг мора повреда да извади. Сега ова со Сампдорија незнам зошто нема да игра ама претпоставувам ради повредата што ја имаше. Мора да се олабави малце да не игра толку агресивно на тренинзите.
Леле човек и мене ме мачи тоа. Јас стварно не знам што прават на тоа тренинзите и како тренираат. 80% од повредите оваа година сигурно им се заработени на тренинг. Мора нешто да превземаат јас не знам нели гледаат дека секој тренинг имаат по повреден играч. Демек го отпуштија тој главниот лекар што беше задолжен за играчите ама пак нема некое подобрување. А што се однесува до Тоти можам да разберам човекот не ни беше доволно заздравен за мечот со Арсенал па дури играше и продолженија што е дополнителен напор така да за него е оправдано.

овде прочитав дека ќе игра мислам дека е последна информација

еве превод:

Totti will be there against Sampdoria. After the battle against Arsenal in which the captain has had giallorosso surrender only to shoot out, now must raise white flag to physical problems due to the knee is not in perfect condition and that's what the purpose of your package against blucerchiati. There will be no Marco Motta, struggling with a problem with the flexors, which are being added to the disqualification of Mexes and De Rossi as well as Juan, Taddei, Cicinho, Cassetti and Perrotta. Rome will be a heavily decimated against the formation of Walter Mazzarri

преземено од laromasiamonoi.it:smir:

сепак нема Тоти да игра, еве кои играчи не се во составот:
Pipolo , Cassetti, Aquilani, Mexes, Perrotta, Juan, Totti, Taddei, Cicinho, De Rossi (squal.)

многу тешко ќе биде со сампдориа

џенова тепале, жилави испаднаа еј!!!

Еве ги играчите на располагање за денес. Добра вест - тука ќе биде и Мота.
2 CHRISTIAN PANUCCI
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
9 MIRKO VUCINIC
13 MARCO MOTTA
14 FILIPE
15 SIMONE LORIA
17 JOHN ARNE RIISE
19 JULIO CESAR BAPTISTA
21 SOUYMANE DIAMOUTENE
22 MAX TONETTO
23 VINCENZO MONTELLA
24 JEREMY MENEZ
25 GUILHERME DE MORAIS GUSMAO ARTUR
27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI)
33 MATTEO BRIGHI
35 ANDREA BERTOLACCI*
36 RICCARDO BROSCO*
37 ALESSANDRO CRESCENZI*
38 MARCO D’ALESSANDRO*
Играчите со ѕвездичките се од младинскиот тим.

Еве ги играчите на располагање за денес. Добра вест - тука ќе биде и Мота.
2 CHRISTIAN PANUCCI
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
9 MIRKO VUCINIC
13 MARCO MOTTA
14 FILIPE
15 SIMONE LORIA
17 JOHN ARNE RIISE
19 JULIO CESAR BAPTISTA
21 SOUYMANE DIAMOUTENE
22 MAX TONETTO
23 VINCENZO MONTELLA
24 JEREMY MENEZ
25 GUILHERME DE MORAIS GUSMAO ARTUR
27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI)
33 MATTEO BRIGHI
35 ANDREA BERTOLACCI*
36 RICCARDO BROSCO*
37 ALESSANDRO CRESCENZI*
38 MARCO D’ALESSANDRO*
Играчите со ѕвездичките се од младинскиот тим.
Составов турни ме да кинисам. :jaj:
Да се надеваме на добра игра иако нема некои од стандардните играчи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom