Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Браво бе, контрадикторност до јаја, ми даваш клип направен од фан на Јуве, алал нека ти е, тим кој беше исфрлен во втората лига поради местење, докажано со факти, колку само ниско си паднал . :smir:
Да те потсетам дека пред неколку години се организираа заеднички протести на навивачите на Рома и Лацио поради судењето во корист на Јуве ( тогаш Интер заостануваа на табелата ), така да тој префикс на жртви на тимовите од Рим добро и е познат на цела Италија, гледам истото и кај вас овде е застапено затоа секогаш во Италија стоело, Јуве, Милан , Интер пред Рома на табелата освен сезоната со Капело, која во иднина и не ја искористија како што треба, секогаш биле скалило подоле .
Се знае Рома како ја изгубија титулата минатата година, паднаа од малите екипи, факт, дома со Наполи 4-4 и ред други киксови, овие патетични изливи на немоќ ти слободно истурај ги, тимот и понатака ке ти се бори за ЛШ и долго време ке гледа во грбот на тимовите од југот на Италиј, е баш поради ваквите твои ставови, дефектен комплекс .

п.с. Коуто по самиот меч изјави дека имало контакт со раката во ситуација кога голот беше празен, црвениот на Мексес беше по втор жолт картон, заслужено поради остриот старт, да не сакаше опомена да му даде во 80та минута.
п.м.с. Што е со црвениот на Цезар против Удинезе во 20та минута кој беше досиден апла престрого, што е со поништениот гол на Ибра на истиот меч по непостоечки фаул, што е со голот на Јуве од офсајд, црвениот на Виеира во 18та минута со Емполи, не се секирај, и Интер беа ништени од судии али хеј, Интер местат, иако мечевите со Удинезе и Јуве беа клучни во борбата за титулата, така и беа стигнати од Рома .
Е вака сега. Како прво за клипот. Што има врска од кого е направен, сакав само да ти прикажам малку потсетување на минатата година и во овој клип ги најдов скоро сите работи за кои што сакав да кажам на маклу подетален начин, а за тоа дека е од некои навивачи на Јувентус направен многу ми е гајле, што се однесува до мене јас можам да ти ставам клип и за местењето на Јуве. Е сега велиш црвени картони за Интер, ок се согласувам дека им даваа црвени на два до три натпревара и тоа е ок, само што не можеш црвениот картон да го споредиш со пенал и со гол признает од офсајд, тоа се две различни работи, и ако ме прашуваш мене лично повеќе би ми одговарало на некои од ограчите на Рома да им даваат црвен, но и да им даваат пенали и да им признаваат голови од офсајд. Единствен натпревар за кој што можам да кажам во кој Интер беше оштетен беше оној со Јувентус кој го изгубија. И ајде како за крај веќе на ова, го прифаќам тоа што Интер е шампион, на каков начин на таков важно е шампион и готово. Но да ти кажам нешто: Подобро ќе навивам за екипа која што ќе се бори за 4 место или ќе биде во средина на табелата, отколу да навивам за екипа која освојува првенство на срамен начин.
П.С. и покрај тоа што го виде уште тврдиш дека стартот на Мексес бил за втор жолт???

Е вака сега. Како прво за клипот. Што има врска од кого е направен, сакав само да ти прикажам малку потсетување на минатата година и во овој клип ги најдов скоро сите работи за кои што сакав да кажам на маклу подетален начин, а за тоа дека е од некои навивачи на Јувентус направен многу ми е гајле, што се однесува до мене јас можам да ти ставам клип и за местењето на Јуве. Е сега велиш црвени картони за Интер, ок се согласувам дека им даваа црвени на два до три натпревара и тоа е ок, само што не можеш црвениот картон да го споредиш со пенал и со гол признает од офсајд, тоа се две различни работи, и ако ме прашуваш мене лично повеќе би ми одговарало на некои од ограчите на Рома да им даваат црвен, но и да им даваат пенали и да им признаваат голови од офсајд. Единствен натпревар за кој што можам да кажам во кој Интер беше оштетен беше оној со Јувентус кој го изгубија. И ајде како за крај веќе на ова, го прифаќам тоа што Интер е шампион, на каков начин на таков важно е шампион и готово. Но да ти кажам нешто: Подобро ќе навивам за екипа која што ќе се бори за 4 место или ќе биде во средина на табелата, отколу да навивам за екипа која освојува првенство на срамен начин.
П.С. и покрај тоа што го виде уште тврдиш дека стартот на Мексес бил за втор жолт???

1. Не ми е потребен клип за моментите на Интер од минатата сезона, сите мечеви ги изгледав од почеток до крај, ти реков кога почнаа со анти интер кампањата, од дуелот со Парма во 18то коло .

2. Какви пенали се даваат низ фудбалскиот Свет, ти си се фатил само за оние кои биле судени за Интер. Заборавив еден битен детал, со Емполи на Интер им беше даден пенал по удар на Станкович кон нивниот гол кога играч на Емполи ненамерно играше со рака . Цела Италија тогаш застана на нозе, а сезонава Милан добија два такви индентични пенали, еден со Наполи и другиот со Сампдорија ( тука беше истото санкционирано со втор жолт ), арно ама . . . . тишина низ медиумиве . :toe:

3. Голот од офсајд беше само со Катанија, не на останатите 38 гола, судиите прават круцијални грешки сеуште, сезонава пак со Интер, иста со Јуве на ДВА пати, на Милан им дадоа пенал направен надвор од шеснаесетникот, на мечот Лацио - Џенова беа направени минимум 4 круцијални грешки и тн и тн само сеуште се чекаат другите грешки на судиите во корист на Интер, да се вадат муабети иако сите знаеме за какви судии станува збор .

4. Првенството не е освоено на срамен начин, шампионите секогаш биле на таков начин оцрнети во Италија, тоа е типично 30 години наназад така да веќе видени ми се овие муабети и воопшто не ме чудат, посебно не кога истите обвинувања доаѓаат од клубовите во Рим.

5. Црвениот на Мексес, погледни го фаулот, направен е од позади, има контакт и има острина, залужи минимум жолт картон, со оглед дека беше 80та минута што очекуваше да добие, само опомена иако веќе има жолт, така да не ни дискутирам веќе за таа банална стуација која во секое првенство се санкционира со жолт картон, не гледаме од вчера фудбал .

1. Не ми е потребен клип за моментите на Интер од минатата сезона, сите мечеви ги изгледав од почеток до крај, ти реков кога почнаа со анти интер кампањата, од дуелот со Парма во 18то коло .

2. Какви пенали се даваат низ фудбалскиот Свет, ти си се фатил само за оние кои биле судени за Интер. Заборавив еден битен детал, со Емполи на Интер им беше даден пенал по удар на Станкович кон нивниот гол кога играч на Емполи ненамерно играше со рака . Цела Италија тогаш застана на нозе, а сезонава Милан добија два такви индентични пенали, еден со Наполи и другиот со Сампдорија ( тука беше истото санкционирано со втор жолт ), арно ама . . . . тишина низ медиумиве . :toe:

3. Голот од офсајд беше само со Катанија, не на останатите 38 гола, судиите прават круцијални грешки сеуште, сезонава пак со Интер, иста со Јуве на ДВА пати, на Милан им дадоа пенал направен надвор од шеснаесетникот, на мечот Лацио - Џенова беа направени минимум 4 круцијални грешки и тн и тн само сеуште се чекаат другите грешки на судиите во корист на Интер, да се вадат муабети иако сите знаеме за какви судии станува збор .

4. Првенството не е освоено на срамен начин, шампионите секогаш биле на таков начин оцрнети во Италија, тоа е типично 30 години наназад така да веќе видени ми се овие муабети и воопшто не ме чудат, посебно не кога истите обвинувања доаѓаат од клубовите во Рим.

5. Црвениот на Мексес, погледни го фаулот, направен е од позади, има контакт и има острина, залужи минимум жолт картон, со оглед дека беше 80та минута што очекуваше да добие, само опомена иако веќе има жолт, така да не ни дискутирам веќе за таа банална стуација која во секое првенство се санкционира со жолт картон, не гледаме од вчера фудбал .
ОК Јас тука ќе ставам крај на ова :smir:, затоа што ти си го кажа тоа што го мислиш и јас си го кажав тоа што го мисалам. Ако продолжиме вака одиме сигурно во бескрај. А и знам дека секогаш ќе се најде некое оправдување од обвинувањата така да не можам да замерам. А ова за шампионите што велиш дека ги оцрнувале, според мене не е точно. Тоа се знае на кого му се има само случено. На Јувентус и последната титула на Интер, ама јас велам последната значи немам никакви замерки за титулата на Интер во сезоната 2006/2007. Сметам дека таа беше освоена на еден поштен начин, и за секој друг што ќе освои така ќе биде признаен и ќе биде ценет. Затоа доста беше.
П.С. А баш се израдував кога му се случи она на Јувентус со Калчополи аферата, ми беше мило за Интер да живне од сенката во која се наоѓаше зад Јувентус со они наместени првенства. Е и се беше добро само што последната сезона ми ја расипаа сликата за поштен тим.:smir:

А ова за шампионите што велиш дека ги оцрнувале, според мене не е точно. Тоа се знае на кого му се има само случено. На Јувентус и последната титула на Интер, ама јас велам последната значи немам никакви замерки за титулата на Интер во сезоната 2006/2007. Сметам дека таа беше освоена на еден поштен начин, и за секој друг што ќе освои така ќе биде признаен и ќе биде ценет. Затоа доста беше.

Грешиш за ова другар, уште од 1960 година почнаа да фрлаат камења против оние кои се први во Италија . Имавме еднаш на форумов дискутирано на таа тема со даден пример, кога во 64та ( мислам тогаш дека беше ) Јуве освоија титула а претходно во решавачки дуел со Интер при резултат од 0 - 2 во Торино за Интер влегоа фановите на Јуве и го прекинаа дуелот . И тогаш фамилијата Ањели беше дел од Јуве и имаше големо влијание врз фудбалската федерација која тогаш првично реши да го регистрира мечот со резултат од 0-3 за Интер што беше според правилата и прописите а подоцна да ја преиначи одлуката и да решат мечот да се преигра од почеток, нормално со резултат 0 - 0 . Тогаш Интер протестираа и на теренот го пратија својот примавера тим составен од деца, и загубија 9 - 0 така да тие муабет контра шампионите биле, се и ке бидат застапени во Италија .
Интер ското 14 години беа жртвите низ сите медиуми во Италија, кога они дојдоа на врвот и работите се сменија, таков е начинот на медиумското функционирање во таа земја .

п.с. Ова е пред Се застапено против оние тимови од Северот на Италија, кои се најтрофејни, да, во право си за тоа дека секогаш не било така, ете Лацио кога освоија или Рома, не за џабе Сенси секогаш велел дека судиите судат во корист на Милан, Јуве и Интер т.е. оние од Северот на Италија, али се остана на муабет до Калчополи .

Грешиш за ова другар, уште од 1960 година почнаа да фрлаат камења против оние кои се први во Италија . Имавме еднаш на форумов дискутирано на таа тема со даден пример, кога во 64та ( мислам тогаш дека беше ) Јуве освоија титула а претходно во решавачки дуел со Интер при резултат од 0 - 2 во Торино за Интер влегоа фановите на Јуве и го прекинаа дуелот . И тогаш фамилијата Ањели беше дел од Јуве и имаше големо влијание врз фудбалската федерација која тогаш првично реши да го регистрира мечот со резултат од 0-3 за Интер што беше според правилата и прописите а подоцна да ја преиначи одлуката и да решат мечот да се преигра од почеток, нормално со резултат 0 - 0 . Тогаш Интер протестираа и на теренот го пратија својот примавера тим составен од деца, и загубија 9 - 0 така да тие муабет контра шампионите биле, се и ке бидат застапени во Италија .
Интер ското 14 години беа жртвите низ сите медиуми во Италија, кога они дојдоа на врвот и работите се сменија, таков е начинот на медиумското функционирање во таа земја .

п.с. Ова е пред Се застапено против оние тимови од југот на Италија, кои се најтрофејни, да, во право си за тоа дека секогаш не било така, ете Лацио кога освоија или Рома, не за џабе Сенси секогаш велел дека судиите судат во корист на Милан, Јуве и Интер т.е. оние од Југот на Италија, али се остана на муабет до Калчополи .
Да да знам за она што го кажуваш од 1964 година знам на што мислиш и за какво оцрнување станува збор, ама не работата дека секогаш било така: Eве ти ги даде примерите со Лацио и Рома кога освоиле, јас ти кажувам за Интер дека и тоа беше сосема регуларно и фер првенство во 2006/2007. Дека немало онакви работи со офсајди, со пенали со поткупени судии за такви оцрнувања јас мислев. Ама ајде јас викам ОК е и нема потреба веќе за ова да се раправаме, само ни останува да се надеваме дека барем малку, бидејќи знам дека не може во целост да се очекува искоренување на неправилностите во фудблот барем малку да се подобри работата.

Само не те разбирам за ова од Југот на Италија што го зборуваш да не мислиш за северот. Оти најтрофејните клубови се од Северот: Јувентус, Милан, Интер, Торино, Џенова...

Да да знам за она што го кажуваш од 1964 година знам на што мислиш и за какво оцрнување станува збор, ама не работата дека секогаш било така: Eве ти ги даде примерите со Лацио и Рома кога освоиле, јас ти кажувам за Интер дека и тоа беше сосема регуларно и фер првенство во 2006/2007. Дека немало онакви работи со офсајди, со пенали со поткупени судии за такви оцрнувања јас мислев. Ама ајде јас викам ОК е и нема потреба веќе за ова да се раправаме, само ни останува да се надеваме дека барем малку, бидејќи знам дека не може во целост да се очекува искоренување на неправилностите во фудблот барем малку да се подобри работата.

Само не те разбирам за ова од Југот на Италија што го зборуваш да не мислиш за северот. Оти најтрофејните клубови се од Северот: Јувентус, Милан, Интер, Торино, Џенова...

Дап, моја грешка, северот, на таа страна од Италија мислев, ке едитирам постови .

А за искоренување, само нови судии, ништо друго не треба, ако калчото добие нов скандал како Калчополи, па капак на Се и акко УЕФА реагира, тука да ја додадеме и Светската Економска Криза, синоним за Серија А ке бидат регионалните лиги на Балканот .

Дап, моја грешка, северот, на таа страна од Италија мислев, ке едитирам постови .

А за искоренување, само нови судии, ништо друго не треба, ако калчото добие нов скандал како Калчополи, па капак на Се и акко УЕФА реагира, тука да ја додадеме и Светската Економска Криза, синоним за Серија А ке бидат регионалните лиги на Балканот .
Се согласувам со ова потполно!

Juan го продолжи договорот со Рома до 2014.
http://www.goal.com/en/news/1709/ro...juan-agrees-to-roma-contract-extension-report

Имаа тест дуел за поправен со Рома поради Аталанта, го добија, крај на муабетот, се надевам ке се пласираат годинава Рома во први 4, гледам со начинот на понашање, сечење вени за Куп за некои и тоа е премија . . . . бог да чува .
Искрено, титулите на примавера тимот на Интер ми се порелевантни од купот на Италија, годинава со Рома во два наврати имаа шанса да се испробаат, во оној вториот меч, во Рим, и самиот го виде капацитетот на Интер, нели ? :smir:

Ајт, спортски поздрав и повеќе успеси за Рома во иднина, ги заслужуваат. . . само нека го баталат цмиздрењето пред тв каналите и весниците, патетично е .

не можеш да кажеш крај на муабетов или сечење вени за куп , работата беше што дадовте гол од офсајт затоа играчите на рома беа нервозни а не затоа што испаднаа од купот оваа утакмица и прајателска да беше секој би се нервирал бидејќи загубил од непостоечки гол
-ама јас кажав завршена приказна интер победија и готово поарно рома што испадна две години по ред го освојуваа купот сега им е потребна друга титула на пример во лш во сериа а шансите се теоретски

Еве ги играчите на располагање за денешниот натпревар. Најдобра вест -Тоти е меѓу нив.
2 CHRISTIAN PANUCCI
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS
5 PHILIPPE MEXES
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
8 ALBERTO AQUILANI
9 MIRKO VUCINIC
10 FRANCESCO TOTTI
11 RODRIGO FERRANTE TADDEI
15 SIMONE LORIA
16 DANIELE DE ROSSI
17 JOHN ARNE RIISE
19 JULIO CESAR BAPTISTA
20 SIMONE PERROTTA
24 JEREMY MENEZ
25 GUILHERME DE MORAIS GUSMAO ARTUR
27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI)
33 MATTEO BRIGHI
77 MARCO CASSETTI
89 STEFANO OKAKA

Ајде да видиме што како ке оди. Очекувам Тоти да изненади :)

Ај честита победа.. Само така и да стане што поинтересно првенствово!!

Лелееее газењееее... е таке ми се свиѓа Рома....ГАЗИИИИИ...:pos2:

Честита победа да ви е...
Интересни голчина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom