Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Гледав хајлајтс од мечот, и можам да кажам дека изигравме катастрофа, особено во одбраната, катастрофа со исклучок на некои поединци од средниот ред.
Двата гола што ги примивме беа по глупави грешки на одбраната. Особено првиот гол ...
Катастрофа! Но очигледно Спортинг не ги посака среќата, и им шибнавме еден гол (ако може да се нарече гол :S), и извлековме скапоцен бод.
Со ваква игра на одбраната нема да стигнеме далеку сезонава, и се надевам дека ќе го сфатат тоа и играчите на Рома, и дека ќе се поправат.

Најнови вести од Рим!!! Според мене добри се :)

Тоти нема да настапи против Каљари.
Тоти е опоравен од повредата, но сепак работи на својот фитнес.
Болките се исчезнати, и сега Тоти ќе си тренира со пливање во базенот, и со вежбање во теретана.
На интензивен тренинг заедно со тимот Тоти ќе се врати во понеделник.
А со оглед на тоа дека следи одмор поради репрезентативните натпревари, Тоти ќе има екстра време да се одмори и да си ја врати силата.
Така да, дефинитивно се враќа на дуелот против Џенова :vozbud:

Ова коло, се надевам дека си ја научија лекцијата и нема да кикснат со Каљари, бидејќи Интер има тежок натпревар со Лацио, кој редно е да почне да победува :)

Ако тепа Рома а Интер изгуби од Лацио , Рома ќе се изедначи во бодови со Интер ...

еј знае некој да ми каже како се правилата во серија а за кога два тима ќе имаат исти бодови? Се гледа меѓусебен дуел или гол разлика?

Ако мислиш за на крајот на сезоната, тогаш се игра мајсторка.

Мислам дека 2 утакмици ама не ме фаќај за збор!Дома гости така мислам!

Мислам дека 2 утакмици ама не ме фаќај за збор!Дома гости така мислам!

Се играше мајсторка до пред некоја година ама не и сега

Previously there were playoffs (spareggio) used to separate teams if they finished the season with the same number of points, this was abolished in 2005–06. Currently if two teams end the season with the same number of points, they are separated by head-to-head records (classifica avulsa) in which the two teams' records against each other for that season are the deciding factor. In case two or more teams have same total points and same classifica avulsa, goal difference is used to separate them.

Значи ако имаме исто бодови со Интер нема да бидеме шампиони, освен ако тепаме 4-0 на Сан Сиро нормално :pipi:

Инаку, утре ДА! Рома дефинитивно се става на ливче. Предвидувам рутинска победа од 2-0.

:helou:

Значи ако имаме исто бодови со Интер нема да бидеме шампиони, освен ако тепаме 4-0 на Сан Сиро нормално :pipi:

Инаку, утре ДА! Рома дефинитивно се става на ливче. Предвидувам рутинска победа од 2-0.

Рома вечер кец во кец.

3 - 0 (2 - 0)

Оф леле шо била болката :) шо си прашвал // Со среќа за вас сум во таков дуел

Ај белки нема да треба да одлучват меѓусебни резултати меѓу вас. Ние совреме ќе си ја земиме :)

Оф леле шо била болката :) шо си прашвал // Со среќа за вас сум во таков дуел

Ај белки нема да треба да одлучват меѓусебни резултати меѓу вас. Ние совреме ќе си ја земиме :)

Не прашував јас :pipi:

Абе на крај ќе им бегаме едно 15 бода на Интер, ма какви исти бодови :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom