Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Да се навратам на вчерашниот натпревар. Стротман некако како да е паднат малку од форма, вчера не изигра препознатливо, исто така и Жерва, но да бидеме реални, нон-стоп покрај него имаше 2 фудбалери на гостите. Де Роси исто така лошо, а и онаа егзибиција со удирање на она мулето не требаше да ја прави. Срамота е за таков фудбалер, и не го личи, како капитен неспортски да се однесува. Мислам дека заслужуваше и картон. Откако влезе Пјаниќ живна играта, ама па истиот 100% шанса не погоди. Исто така неспортски удар имаше од страна на Хесус (мислам) над Ромањоли во 16-те метри на интер. Тие освен ударот со глава на казанчето (читај паласио) и една мешаница пред нашиот гол немаа ништо друго. Во првото беа за нијанса подобри, но ние постигнавме гол, кој беше постигнат од офсајд. Како и да е 0-0 беше реален резултат, не затоа што интер изигра нешто, туку затоа што Рома делуваше уморно.

Дечки инаку вчера имавме во фанклубот гостин романиста од Рим и заедно го проследивме натпреварот. Беше интересно да се слушне од блиску и да се запознае со вистинските случувања во калчото. Човекот убаво опиша сѐ што се случува во фудбалот на чизмата.
Баш ми е мило што не посети италијанецот.Тој ми е зет и јас го упатив во лајк кафе.Поздрав до сите Романисти од Битола, па во прва можност ќе наминам и јас да изгледаме заедно едно дерби.

Баш ми е мило што не посети италијанецот.Тој ми е зет и јас го упатив во лајк кафе.Поздрав до сите Романисти од Битола, па во прва можност ќе наминам и јас да изгледаме заедно едно дерби.

Баш ми е мило што сте во роднинска врска. Разговаравме за тоа како не нашол и ни кажа дека во случајов ти си му кажал за местото. :)
Навистина интересно искуство да се слушне од прва рака за Рим, за Рома и за калчото. :)
Поздрав и до тебе и во секое време те очекуваме во базата. :) Па здравје кога ќе си дојдам јас Бт за некое време, ќе контактираме да изгледаме еден натпревар на битолско тло :)

Матиа Дестро ќе биде повикан за пријателскиот натпревар со Шпанија:)

утакмицата после реприза ќе ја гледам

Америте не се заебаваат .. плус маркетингот им е специјалност:)

А потврда дека се сериозни ќе добиеме и на 26-ти Март кога Палота ќе дојде во Рим каде ќе биде презентиран новиот стадион што ќе се гради

Еве ова го најдов преведено од нашите романисти од АС Рома Македонија

"Според 'Radio Manà Manà Sport', името на новиот стадион на Рома ќе биде 'Колосеум'.
На 26-ти март Рома ќе го презентира целиот проект за стадионот пред новинарите.

Се зборува за стадион каков што сеуште не е виден во Европа во поглед на технологијата, кој ќе ја донесе Рома на ниво на останатите топ тимови на континентот. Околу капацитетот се спомнува бројка од 55 илјади седишта."[DOUBLEPOST=1394120587][/DOUBLEPOST]Де Роси: "ТВ снимката влијаеше за да ме казнат, тогаш зошто не ја дозволат технологијата на теренот?"

Последно уредено:
Баш ми е мило што сте во роднинска врска. Разговаравме за тоа како не нашол и ни кажа дека во случајов ти си му кажал за местото. :)
Навистина интересно искуство да се слушне од прва рака за Рим, за Рома и за калчото. :)
Поздрав и до тебе и во секое време те очекуваме во базата. :) Па здравје кога ќе си дојдам јас Бт за некое време, ќе контактираме да изгледаме еден натпревар на битолско тло :)
Ако е дерби со нас барајте ме и мене :D да има онака закасвање :D

So Napoli na gostinski teren. Se nadevam Rudi Garsia ja nauchi lekcijata od prethodniot mech, da ne kallkulira i da vleze so najjakiot sostav na ovoj mech. I taka oni ni se edinstveni konkurenti za vtoroto mesto..

Тадеи ЛЕГЕНДА !! :cool:
[DOUBLEPOST=1394306501][/DOUBLEPOST]се вртат некои варијанти за дресовите, дали ќе бидеме пријатно или непријатно изненадени од Најки ? :)
12674o1.jpg

Последно уредено:
Пјанич на лето се поверојатно ќе оде во ПСЖ, за сума од околу 35мил .. не ми е некој проблем, сумата е добра, Пјанич е феноменален играч, кој може да стане уште посилен со напорна работа, ама и знам дека Сабатини ќе најде достојна замена, плус Пјанич е многу мек, трета сезона е кај нас и никогаш не е сврзал 3 утакмици по ред да игра првотимец, секогаш нешто го боли и не му дозволува да игра или па не е спремен за цела утакмица, мене тоа ме нервираше кај него, на средина кога влезе во дуел обавезно паѓа и се витка од болки .. сега ќе го продолжи договорот со Рома но само ради клаузата која треба да биде поставена и која би требало да изнесува околу 35мил .. сепак рано да збориме за трансфер, така се шпекулира, но до Јуни има време, како и да е мене ми е сеедно :)[DOUBLEPOST=1394393085][/DOUBLEPOST]Еве ги составите, со бод сум задоволен :)
LE PROBABILI FORMAZIONI

NAPOLI (UFFICIALE): Reina; Maggio, Fernandez, Albiol, Ghoulam; Inler, Dzemaili; Mertens, Hamsik, Callejon; Higuain.
A disp.: Colombo, Doblas, Britos, Henrique, Reveillere, Behrami, Radosevic, Bariti, Pandev, Insigne, Zapata.
All. Benitez.

ROMA: De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Romagnoli; Pjanic; Nainggolan, Strootman; Florenzi, Bastos, Gervinho.
A disp: Skorupski, Lobont, Toloi, Torosidis, Dodò, Taddei, Ricci, Mazzitelli, Destro, Ljajic.
All. Garcia.

Arbitro: Rocchi di Firenze. Assistenti: Di Liberatore e Cariolato. IV uomo:Vuoto. Assistenti di porta: Tagliavento e Banti.

Последно уредено:
Денес не заслуживме да загубиме од Наполи. Штета шо не ги искористивме шансите. Голот ни беше оправдано поништен.
Сепак и покрај поразот не сум многу загрижен дека Наполи ќе не стигне. Му бегаме 3 бода и имаме натпревар помалку и полесен распоред во наредните 5 меча. Ме плаши нашата слаба реализација во последно време.
Се надевам Стротман не е тешко повреден.

Како што разбрав на Domenica Sportiva, Стротман не бил сериозно повреден, така кажа еден новинар. Сепак утрешните тестови ќе кажат подетално, се стравувало да не се оштетени лигаментите.

Утрово беа направени прегледите на повреденото колено на Кевин Стротман. Се потврди она од кое стравуваа сите, повреда на вкрстените лигаменти, што значи операција и пауза за Кевин од околу 6 месеци.
:(

у пм, штета голема за него, игра во одлична форма и сега му се случува ваква потврда, штета што ќе го нема на Светското, голема штета и за Холандија и за Рома :(:(:(

Паднавме доста :( Губиме доста бодови а трката за скудетото е завршена. Сега поготово без Стротман ќе биде уште потешко да се врати старата форма. Единствено ме радува што Тоти се враќа во тимот па би требало да мрднат работите во нападот. Само се надевам дека ќе успееме да останеме 2-ри до крајот и директно да одиме во ЛШ па следната сезона со нови сили.

Иначе не знам дали го видо ова на Рома балкан или каде ама одличен текст за капитенот
http://www.dance.hr/skura-bura/1961..._ids=720083348012275&fb_action_types=og.likes

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom