Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
ако ова искрено го кажува значи Раниери не гледа само на неговиот и успехот на неговиот тим, туку се грижи и за ранкингот на Сериа А
мислам дека сите италијански екипи што играат во Европа треба да помислат на тоа, јас искрено навивам за сите италијански екипи кога играат во куповите

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“Now we must focus on the Europa League. We care about this competition and not only for us, as all the Italian clubs need to do well in order to help our UEFA rankings.”[/FONT]

на денешниот тренинг играчи кои не тренериле се Тоти,Тони,Серџо и Пизаро значи за дуелот со грците нема да видиме никој од горенаведените, е за дуелот со Наполи се очекува враќање на Тони и Серџо додека повредите на Тоти и Пизаро се мистерија за мене, ако знае некој повеќе?

Не знам ништо за повредените ама мислам дека уште годинава и доста му е на Тоти од играчката кариера.Нека го стават директор или така нешто и да почниме да ја градиме играта на тимот врз други играчи иако би сакал капитенот да игра уште многу години.Сепак реално е да гледаме дека многу се мачи со повреди годинава исто како и минатата и не гледам дека ќе може да сврзи 4-5 утакмици со ред.
А и некако многу сте ми тивки во поглед на приближувањето на 5 бода со Интер.Јас да ви кажам сум оптимист, мислам дека имаме реални шанси за титулата:helou:

епа сега таква е ситуацијата со Тоти, но ти ептен го направи стар и неупотреблив, дали забораваш дека Тоти и оваа година како и секоја е најдобар стрелец на Рома... мислам дека може да игра уште 2-3 години(да направи уште некој рекорд по број на настапи и голови во калчото) :)
велиш многу сме тивки, тоа е нормално, лично јас ќе ти кажам дека очекувам Интер во наредните кола да ја зголеми разликата во однос на Рома бидејќи имаме многу тежок распоред понатаму, а сме во игра на сите фронта, кога ќе помслам каков старт имавме четвртото место ми изгледаше како бајка, а ова сега што се случува е нешто над очекувањата, јас не ја отфрлам можноста за титула нормално, но за таков подвиг треба до крајот на сезоната да играме во ваков стил и да ги победиме миланските во меѓусебните дуели... поздрав Форца Рома:helou:

Тренерот на Интер, Жозе Мурињо доби три натпревари суспензија и парична казна од 40 000 евра за гестикулациите направени за време на дуелот помеѓу Интер и Сампдорија.
Покрај Мурињо казни добија, Камбијас и Мунтари кои ќе мора да одмараат по два натпревари а Кордоба и Самуел кој добија црвени картони ќе паузираат по еден натпревар.

агентот на Адриано:
"I will speak to him soon as I have not heard from him. Many teams have come forward to ask about him, and he told me that he would like to play for Roma.

хуху голема желба ми е да го видам Адриано во дресот на Рома, сега и тој покажал интерес спрема нашиот тим а посебно идеата да игра покрај поголемиот Император од него :)

вечер ќе се обидам да си најдам пренос во живо на сателитска и да уживам во "убивањето" на нашите драги соседи :)

Толку од второто место во Серија А, но сега за сега. Има уште многу да се игра. :)

Што се однесува со утакмицава со гејциве, сакам играчите да играат со желба и со мотив, да докажат дека можат и без Тоти да остварат победа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom